Matt Matras Review (Winnaar consumentenbond 2023)

12 minuten

Matt Matras reviews en ervaringen

Lees hieronder in de Matt Matras matras review alles over het Matt matras! Van voor- en nadelen, kenmerken, Cosumentenbond review en reviews van klanten. Investeren in een goed matras is namelijk enorm belangrijk voor een optimale nachtrust. We zoomen hieronder verder in op het Matt Sleeps matras betreft duurzaamheid, comfort, klantenservice en ventilatie. 

Beste matras 2023: het aanpasbare matt sleeps matras

Matt Sleeps heeft sinds de oprichting in 2016 een snelle groei doorgemaakt en heeft inmiddels een breed assortiment aan slaapproducten ontwikkeld. Het bedrijf werkt samen met Europese fabrikanten en gebruikt alleen hoogwaardige materialen in hun producten.

Bekijk kortingsactie op mattsleeps.com

Wat is de geschiedenis van Matt Sleeps?

Matt Sleeps is een Nederlands bedrijf dat in 2016 is opgericht. Het bedrijf richt zich op het aanbieden van hoogwaardige matrassen, kussens en boxsprings tegen betaalbare prijzen. Het doel van Matt Sleeps is om de beste slaapervaring voor hun klanten te creëren.

Het resultaat is het Matt Sleeps matras, dat bestaat uit drie lagen traagschuim en een hoes van hoogwaardige materialen. Dit matras is ontworpen om comfortabel en ondersteunend te zijn, terwijl het ook zorgt voor een goede luchtcirculatie en temperatuurregulatie.

Matt Sleeps heeft sinds de oprichting in 2016 een snelle groei doorgemaakt en heeft inmiddels een breed assortiment aan slaapproducten ontwikkeld. Het bedrijf werkt samen met Europese fabrikanten en gebruikt alleen hoogwaardige materialen in hun producten. Naast het aanbieden van kwaliteitsproducten, hecht Matt Sleeps ook veel waarde aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo worden alle producten geproduceerd met respect voor het milieu en werken ze samen met lokale organisaties om mensen in nood te ondersteunen.

Matt matras Consumentenbond-winnaar 2023

Het Matt matras heeft in 2023 de consumentenbond gewonnen als ‘Beste uit de Test’. Zij hebben gemiddeld een score van 7.7 gescoord. Deze gemiddelde score is gebaseerd op meerdere variabelen. Op het gebied van ondersteuning scoort het Matt Sleeps matras gemiddeld een 7,6. Ook hebben ze een 7,7 voor comfort gekregen en een 7,6 op Levensduur en Duurzaamheid in de Beste Matras Consumentenbond 2023 test. De tweede prijs gaat naar het Wave matras van M Line met een 7,4 en de derde prijs gaat naar het IKEA ÅKREHAMN matras met een 7,3. Waaronder Ondersteuning, Comfort en Levensduur en Duurzaamheid. Ook hebben ze het certificaat van “Groene Keus” gekregen. 

Als tweede beste uit de test komt het Wave matras van M-Line met een 7,4 . En als derde het IKEA ÅKREHAMN matras met een 7,3. 

 

Conclusie Matt Sleeps matras review en ervaring: 8.3

Testresultaten Matt matras

Gemiddelde cijfer8,3
Aantal proefdagen120
Aantal jaar garantie10
Veerkracht & lichaamssupport8
Verzending & retour9
Ventilatie8
Duurzaamheid8.5
Hoes8
Geur7.5
Prijs8.5
Comfort9

Matt sleeps matras reviews

We richten ons in dit artikel op de Matt Sleeps matras ervaringen en reviews uit Nederland en die van de Consumentenbond. Matt Sleeps is een matras aanbieder uit Amsterdam. Het Matt matras is sinds 2018 veranderd naar een aanpasbaar matras dat je hard en zacht kunt maken. Matt Sleeps is sinds kort ook verkrijgbaar in Frankrijk en Duitsland. Naast matrassen verkoopt Matt Sleeps ook kussens, boxsprings, toppers en andere slaap gerelateerde producten. 

Het Matt matras is 25 centimeter hoog en bestaat uit twee koudschuim lagen, een Hyper Support Laag en een traagschuimlaag.  Het matras wordt geleverd in stand 3 (medium). Wil je toch iets harder of zachter? Rits het matras open en verander de hardheid wanneer je wilt. Hieronder lees je de samenvatting, Consumentenbond ervaringen en reviews rondom het Matt Sleeps matras.

Matt sleeps matras samenstelling

Matt sleep is een kwaliteitsmatras gemaakt van de volgende materialen:

 • Een 1 cm brede bovenzijde hoes gemaakt van Tencel, polyester en viscose.
 • 4 cm brede hyper steunlaag met een densiteit van D40.
 • 4 cm brede traagschuimlaag met een D60 densiteit.
 • Zachte laag koudschuim van 8 cm.
 • Harde laag van 8 cm koudschuim met een gemiddelde densiteit van D40.
 • Een antislip onderzijde van polyester.

Het matras is verkrijgbaar in de breedtes 80, 90, 100, 120, 140, 160, 180 en 200 cm. Beschikbare lengtes zijn 190, 200, 210 en 220 cm. Hieronder vind je meer informatie over de vier comfortlagen van het Matt matras:

 • Comfortlaag 1: deze 4 cm laag is gemaakt van Hyper Support (schuim met hoge puntelasticiteit) en een SG-waarde van 65. Deze laag zorgt voor comfort en ondersteuning en heeft een open celstructuur voor goede ventilatie. 
 • Comfortlaag 2: deze laag bestaat uit 4cm traagschuim en heeft een SG-waarde van 60. Dit traagschuim vormt zich naar je lichaam en vermindert drukpunten. 
 • Supportlagen 1 en 2: in het Matt matras zitten ook twee supportlagen van koudschuim met een SG-waarde van 40. Deze lagen bieden extra comfort en ondersteuning. Deze lagen kun je naar wens omdraaien. 

Matt Matras matrasreviews 2

Matt sleeps matras voordelen

Bij aankoop en gebruik van het Matt matras geniet je van de volgende voordelen.

 • Aanpasbaarheid: bij Matt Sleeps kun je het Matt matras volledig omtoveren naar je eigen slaapbehoeften. Waar je ook van houdt, je kunt het matras harder of zachter maken om aan jouw gewenste comfort te voldoen. Ben je bijvoorbeeld zwaarder, maak dan het matras iets harder, zodat je minder in het matras wegzakt.
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: het matras biedt een evenwichtige prijs-kwaliteitverhouding. De concurrerende prijzen zijn mogelijk, omdat Matt niet veel werknemers, verkopers of dure showrooms heeft. Aangezien alle matrassen van Matt uit hoogwaardige materialen zijn gemaakt voor een prima prijs is het de investering waard. 
 • Proefperiode: Matt Sleeps biedt een proefperiode van 120 nachten aan. Je kunt zes verschillende stevigheid niveaus uitproberen en kiezen voor het niveau dat jou het beste comfort geeft. 
 • Veelzijdig matras: het Matt matras kun je gebruiken op bijvoorbeeld een spiraalbodem, boxspring, stapelbed of elektrisch verstelbare bodem. 
 • Garantie: het merk Matt Sleeps biedt 10 jaar garantie op vervallen materialen, doorligwonden, kuilen en fabricagefouten. Dit is meer dan bij de andere matrasmerken. Indien onherstelbaar, krijg je een nieuw exemplaar van het Maat matras. In dat geval neemt Matt Sleeps de bezorgkosten voor zijn rekening.
 • Uitstekende klantenservice: het bedrijf is zeer goed bereikbaar en biedt gratis bezorging van jouw matras.  Zodra je Matt matras het magazijn verlaat, ontvang je een e-mail met de verwachte levertijd. Matt Sleeps haalt het pakket gratis op als het matras niet de perfecte match is.
 • Goede ventilatie: de hoes van het matras is gemaakt van hoogwaardige materialen die zorgen voor een goede luchtcirculatie, waardoor het matras koel en droog blijft.
 • Duurzaamheid: Matt Sleeps gebruikt alleen hoogwaardige materialen bij het maken van hun matrassen. Dit zorgt voor een hoge duurzaamheid en verlengt de levensduur van het product.
 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen: Matt Sleeps hecht veel waarde aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo werken ze alleen samen met Europese fabrikanten die respect hebben voor het milieu.

 

Matt Sleeps matras nadelen

Naast de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen.

 • Geur: het Matt matras is vacuüm verpakt, dus je hebt een geur nadat je je pakket hebt uitgepakt. Uiteraard is dit bij andere matrasmerken ook het geval. De geur komt voort uit de schuimlaag van het matras verpakt in een vacuümverpakking. De geur is echter onschadelijk en verdwijnt na korte tijd.
 • Inspanning nodig: je zult wat tijd en moeite nodig hebben om de juiste positie en stevigheid te vinden. Een handige tip is dat de meeste mensen niveau 3 of 4 comfortabel vinden. 
 • Gewicht: het Matt Sleeps matras is vrij zwaar. Dit kan het moeilijker maken om het matras te draaien en te keren

De ervaring van het comfort van het Matt Sleeps matras: 9

Is het Matt matras over het algemeen comfortabel? Helpt het bijvoorbeeld om rugklachten te voorkomen? Verlaagt het de druk op bepaalde gewrichten? Zodra je er op ligt, moet het matras comfortabel aanvoelen. Dit is de eerste indruk van het matras. Let wel, dat je lichaam ook tijd nodig heeft om te wennen aan een nieuw matras. Dit verschilt per persoon en kan soms wel meerdere weken duren. Dit voelt soms tegenstrijdig omdat je ervaring met rugklachten aan het begin kan verslechteren voordat het beter wordt. 

We geven het comfort van het Matt matras een eindcijfer van een 9. De ervaringen leren dat het matras voor meerdere type slapers geschikt is, omdat het matras aanpasbaar is. Je kunt dus zelf thuis het matras harder of zachter maken. Ben je iets zwaarder? Maak het Matt matras dan iets harder zodat je minder wegzakt. Ben je iets lichter? Maak het Matt Sleeps matras dan iets zachter. Meerdere ervaringen en reviews van klanten laten blijken dat het aanpasbare matras van Matt Sleeps goed werkt! Het 25 centimeter dikke matras zorgt er ook echt voor dat je jouw bed kan ervaren als een zeer luxueus bed. Ook maakt de bedbodem niet uit voor de dikte van het matras.

Het schuim van Matt Sleeps is ook van Europese oorsprong en naar de Europese kwaliteitsstandaarden. Dit blijkt ook wel uit de 10 jaar garantie die Matt Sleeps geeft. Dit geeft een indicatie dat het matras ook daadwerkelijk lang meegaat. De schuimkwaliteit bepaal je aan de hand van de SG-waarden. Matt Sleeps matrassen hebben een hogere SG-waarde dan de meeste andere matrasmerken.

Matt Matras comfort review

Matt Matras comfort review

 

Ervaring en review: veerkracht en lichaamssupport van Matt Sleeps matras: 8

Let op dat hiermee niet per definitie hardheid of zachtheid wordt bedoeld. Een matras mag best zacht zijn zolang je ruggengraat maar in de juiste positie ligt. De druk op de gewrichten moet wel goed verdeeld worden. Als je te ver in het matras zakt ontstaan nieuwe drukpunten op je gewrichten, wat niet goed is.

De ervaringen van het Matt Sleeps matras van reviews van consumenten op Trustpilot (gemiddeld een 4,7!) en Consumentenbond geven aan dat het Matt matras goede veerkracht heeft. Ervaringen met het aanpasbare matras van Matt Sleeps laten zien dat lichaamsondersteuning naar wens kan worden aangepast. 

Ook omdat bij het Matt Sleeps matras gekozen is voor schuim dat in Europa wordt geproduceerd, is de schuim van een zeer hoge kwaliteit. Voor het testen van de kwaliteit wordt er ook gekeken naar de veerkracht van het schuim. Dit houdt in dat er wordt gekeken naar het vermogen om terug in de originele vorm te komen na een langere periode. Bij het Matt matras werkt dit uitstekend.

Matt Matras lichaamsupport

Certificeringen en onderscheidingen Matt Sleeps matras

De materialen en fabrikanten die Matt matrassen produceren zijn OEKO-TEX® standard 100 gecertificeerd. Zo weet je zeker dat het productieproces maatschappelijk verantwoord en milieuvriendelijk is. De certificering garandeert ook dat het Matt matras geen schadelijke stoffen bevat en veilig is voor gebruik door kinderen. Andere certificeringen op een rij:

 • CertiPur: Fabrikanten met het CertiPur-label hebben voldaan aan gezondheids-, veiligheids- en milieueisen. De prestatie bewijst dat het matras aan strikte voorwaarden in hoogwaardige vormen heeft voldaan.
 • EU Ecolabel: deze certificering is van toepassing op producten die zijn geproduceerd met een lagere milieu-impact. Zo wordt bij de productie van het Matt matras gebruikgemaakt van duurzame energie, water en verpakkingen. Ook de grondstoffen: latex, HR-schuim en traagschuim zijn van hoge kwaliteit en recyclebaar.
 • HygCen: deze certificering bewijst dat het schuim van het matras een hoge constante waarde heeft. Bovendien bevat de stof geen schadelijke stoffen die gezondheidsproblemen veroorzaken of vatbaar maken.
 • Lichaam Gezond textiel: Het lichaam gezond textiel bevestigt dat de stof van het matras huidvriendelijk is. Dus als je huid gevoelig is, hoef je je geen zorgen te maken over allergische reacties door het Matt matras.
 • LGA-certificaat: Het LGA-certificaat bewijst dat het schuim in het matras voldoet aan de kwaliteitsnormen. Naast de gezondheidsvoordelen betaal je voor een matras die waar voor je geld biedt.

Matt Sleeps matras Awards

Matt Sleeps heeft vele prijzen gewonnen los van de Consumentenbond, zoals the Financial Times en de FD Gazellen Awards. In 2022 bekroonde Financial Times het merk als Europa’s snelst groeiende bedrijf. Andere onderscheidingen zijn onder meer:

 • NIMA Awards: NIMA nomineerde het Matt matras in de finaleronde van de Dutch Marketing Awards.
 • Sprout challenge: Matt Sleeps is uitgeroepen tot een van de meest gedurfde en innovatieve bedrijven van Nederland.
 • Best Startup Award: Matt Sleeps werd genomineerd voor een van de beste startup-awards in 2017.

Proefslapen Matt Sleeps matras: 120

Matt Sleeps biedt 120 dagen proefslapen aan. Je krijgt het Matt matras thuisbezorgd en kunt het matras thuis 120 dagen uitproberen. Zo heeft je lichaam de kans om er ook aan te wennen. De ervaring leert dat je lichaam 20 dagen nodig heeft voordat je een echt oordeel kunt vellen over het matras. 

120 dagen proefslapen is iets langer dan de andere matrasmerken. Daarom scoort Matt op dit punt veel hoger. Omdat Matt Sleeps zes verschillende standen heeft biedt dit ook 6 verschillende ervaringen.

10 Jaar garantie Matt Sleeps 

Hoeveel jaar garantie kun je verwachten? Ook dit speelt een rol bij onze beoordeling tussen de verschillende matrassen op de markt. Op Matt Sleeps matrassen krijg je 10 jaar garantie.

Verzending en retour van Matt Sleeps: 9

Wordt het matras gratis verzonden en weer opgehaald? Soms wordt ook je oude matras gratis meegenomen. Ook het Matt Sleeps matras wordt gratis verzonden en geretourneerd. De ervaringen van het Matt matras op zowel de Consumentenbond én reviews van klanten op bijvoorbeeld Trustpilot leren ons dat verzendingen en retouren zeer goed gaan en dat Matt Sleeps goed bereikbaar is. De bezorgtijd van Matt Sleeps staat op dit moment op circa 4 werkdagen. Dit betekent wel dat het dus ook eventueel de volgende dag al bezorgd kan zijn.

Matt Matras levering review

Matt Matras levering review

Ventilatie van het Matt matras: 8

Het is belangrijk dat je matras goed koelt en ventileert. Je wilt je matras niet te warm en anderzijds ook niet te koud hebben. De nieuwe traagschuim matrassen op de markt zijn al veel beter dan de ouderwetse matrassen met stalen veren. Het traagschuim in het matras ventileert goed en er zijn weinig reviews te lezen waarin mensen het te warm vinden. 

Ook beoordeelt de Consumentenbond de ventilatie van het Matt matras als uitstekend. Vaak wordt een schuimmatras wel warmer ervaren dan bijvoorbeeld een pocketveer matras. Het vermogen om goed te kunnen ventileren is dus zeer belangrijk bij een schuimmatras. 

Daarnaast is een ander onderdeel van het matras de wasbare tijk die op 60 graden Celsius te wassen is (hier later meer over). Deze heeft ook invloed op de warmte-ervaring van het matras. Matt Sleeps heeft gekozen voor een tijk die aan de bovenkant bestaat uit Tencel en is gemaakt van eucalyptushout en bestaat uit een zeer ventilerende stof. Ook zien we uit de ervaringen dat de tijk fijn aanvoelt. Je kunt ‘m op 60 graden wassen, wat goed is voor de hygiëne in bed. Niet bij alle matrasmerken is dit zo geregeld. 

Ervaring en review duurzaamheid van het Matt Sleeps matras: 8,5

We kijken hier vooral naar het productieproces en de materialen. Is het Matt matras lokaal gemaakt? Waar komen grondstoffen vandaan om het matras te maken? Matt Sleeps is een Nederlands matrasmerk en wordt lokaal geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat niet iedere schuimlaag duizenden kilometers vervoerd moet worden voordat het matras bezorgd kan worden. Dit is uiteraard goed voor het milieu.

Ook bestaat het bovenste gedeelte van de tijk uit Tencel, dat is gemaakt van eucalyptushout uit duurzaam beheerde bossen. Tenslotte doet Matt Sleeps ook aan refurbished matrassen die tijdens de proeftijd zijn teruggestuurd. Dit voorkomt dat deze matrassen worden afgeschreven en zorgt ervoor dat de Matt Sleeps ervaring voor meer en meer mensen beschikbaar wordt. Al deze punten bij elkaar zorgt ervoor dat Matt Sleeps hoog scoort op het gebied van duurzaamheid.

Ervaring met de hoes

Is de hoes afneembaar en wasbaar? Uit wat voor materiaal bestaat de hoes ten opzichte van het Matt Sleeps matras? Het Matt matras scoort ook hier goed. De tijk van Matt Sleeps is een groot deel van de ervaring van het matras. Zoals eerder al vernoemd bestaat de bovenkant van de tijk uit Tencel. 

De onderkant bestaat uit een hoogwaardig polyester textiel. Het tencel gedeelte van de hoes is wasbaar op 60 graden. De tencel is het enige dat in aanraking komt met het lichaam en dus een groot voordeel dat de hoes zo warm te wassen is. 

Ervaring met de geur

Hoe ruikt het matras als hij uit de doos komt en een aantal weken daarna? Als je een Matt matras uit de doos haalt, moet hij even uitzetten. Je ervaart eerst even de geur van ‘nieuwigheid’. Deze geur trekt vanzelf weg. We vinden geen klachten over de geur in consumenten ervaringen, reviews of tests van de Consumentenbond. Dit geldt voor alle bed in boxmatrassen.

 

Beste matras 2023: het aanpasbare matt sleeps matras

Matt Sleeps heeft sinds de oprichting in 2016 een snelle groei doorgemaakt en heeft inmiddels een breed assortiment aan slaapproducten ontwikkeld. Het bedrijf werkt samen met Europese fabrikanten en gebruikt alleen hoogwaardige materialen in hun producten.

Bekijk kortingsactie op mattsleeps.com

Matt matras review: prijzen van het Matt Sleeps matras

Uiteindelijk beoordelen wij natuurlijk de verkoopprijs. De prijzen zijn vaak ook niet erg verschillend. Daarom helpt het om naar de samenvatting te kijken om snel te kunnen oordelen. Hieronder vind je de prijzen van het Matt Sleeps matras in een tabel. Matt Sleeps biedt ook matrassen in lengtematen en kortere matrassen zoals de 190. 

   
   
80×190 cm € 420,00
80 x 200 cm € 465,00
80 x 210 cm € 530,00
80 x 220 cm € 550,00
90 x 190 cm € 470,00
90 x 200 cm €520,00
90 x 210 cm €595,00
90 x 220 cm €615,00
100 x 200 cm € 575,00
100 x 210 cm € 640,00
100 x 220 cm € 660,00
120 x 190 cm € 625,00
120 x 200 cm € 680,00
140 x 200 cm € 810,00
160 x 190 cm € 835,00
160 x 200 cm € 915,00
160 x 210 cm € 995,00
160 x 220 cm € 1015,00
180 x 200 cm € 1015,00
180 x 210 cm € 1140,00
180 x 220 cm € 1170,00
200 x 200 cm € 1190,00

Matt Matras Consumentenbond

Het Matt Sleeps matras is bekroond tot ‘beste uit de test’ in de Beste Matras Consumentenbond 2023 test. Het matras scoort vooral op het gebied van drukverdeling het hoogste van alle andere matrasmerken. Eerder kende de consumentenbond het groene keuze predikaat aan Matt toe. Sinds juni 2023 is daar ook het predikaat ‘Beste uit de test’ bijgekomen. Met een 7,7 staat het matras met vlag en wimpel bovenaan. “Het Matt Sleeps matras is goed aan te passen aan jouw lichaamstype en slaaphouding. Hij doet het goed qua ondersteuning, comfort en is ook nog eens duurzaam”, zegt de Consumentenbond op hun website. 

Het Matt matras is beoordeeld met een eindcijfer van 7,7. Op het gebied van ondersteuning scoort het Matt Sleeps matras gemiddeld een 7,6. Dit is vergeleken met de vorige winnaar (Emma Sleep) een flinke verhoging. Emma Sleep scoorde eerder namelijk een 6,2 op het gebied van ondersteuning. Ook hebben ze een 7,7 voor comfort gekregen en een 7,6 voor Levensduur en Duurzaamheid in de Beste Matras Consumentenbond 2023 test. Zilver is voor het Wave matras van M-Line met een 7,4. En brons voor het IKEA ÅKREHAMN matras met een eindscore van 7,3. 

Conclusie Matt matras review

We hebben ook gekeken naar ervaringen en reviews van klanten die een Matt Sleeps matras hebben. Zijn er bepaalde klachten die opvallen? En hoe is de klachtenafhandeling in zijn algemeen? We vinden een goed sentiment over het Matt Sleeps matras met weinig klachten over de producten. We raden altijd aan om reviews van Trustpilot of Google te bekijken.

Zoals hierboven besproken, biedt Matt Sleeps klantvriendelijke en gezondheid vriendelijke matrassen aan die ook daadwerkelijk duurzaam zijn. Ben je op zoek naar een perfect verstelbaar matras? Dan is het Matt matras de ideale keuze voor jou. Het matras is qua prijs-kwaliteit uitstekend in verhouding! De tijd om het comfortabele, duurzame en hoogwaardige matras te proberen, is hier. Bovendien verlies je niets als het matras je niet bevalt, omdat je het product maar liefst 120 nachten kunt uitproberen.

ervaring_matt_matras_review

Trustpilot_5sterren_ervaring_MattSleeps

 

Matt_Sleeps_ervaring_trustpilot

 

 

CONCLUSIE: ALLE ONLINE MATRASSEN

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Waar ben je naar op zoek?