Emma Matras Review (2023) – Voor & Nadelen – [Eerlijke review]

9 minuten
Emma-matras-review
credit: Emma Sleep

Op zoek naar dé Emma matras review? Dan ben je hier aan het juiste adres! Emma matras veroverde in 2015 de matrassenwereld met het Emma Original matras en is één van de populairste matrassen op de markt. Het matras werd regelmatig uitgeroepen als beste matras door de Consumentenbond. Echter staat sinds juni 2023 het Emma matras op nummer 4 en niet meer op nummer 1. Op nummer 1 staat sinds juni 2023 het matras van Matt Sleeps. Sinds de oprichting zijn er twee nieuwe matrassen gelanceerd: het Emma 02-matras en het Emma Hybrid-matras. Naar eigen zeggen is het matras geschikt voor iedere slaper, omdat het matras zich aanpast naar je lichaam en gewicht, zodat je waar nodig ondersteuning krijgt tijdens het slapen. Is het Emma matras écht zo goed als de hype doet vermoeden? Lees het in onze Emma matras review!

Wie is Emma matras? 

Voordat we verdergaan met de Emma matras review, is het goed om te weten waar Emma nu precies vandaan komt. Zoals eerder genoemd is Emma Sleep in 2015 opgericht. Het merk is een dochteronderneming van Bettzeit Group uit Frankfurt en sinds 2016 is het Emma matras in Nederland verkrijgbaar. De matrassen van Emma worden in Duitsland geproduceerd en verkocht in diverse landen in Europa. Het aanbod is per land verschillend, net zoals de prijzen. 

Drie soorten Emma matrassen 

Emma biedt keuze uit drie matrassen, die we meenemen in de Emma matras review: het Emma 02-matras, Emma Hybrid-matras en Emma Original-matras. Het Emma Original-matras is alleen nog bij Beter Bed verkrijgbaar en niet bij Emma zelf. De grootste verschillen tussen het Emma Original-matras en het Emma 02-matras zit ‘m in de stevigheid. Zo is het Original-matras zachter, wat het populair maakt onder zijslapers. En het grootste verschil tussen het 02-matras en het Hybrid-matras? Beide matrassen in deze Emma matras review zijn even dik. De 02 is medium tot stevig en de Hybrid is ietwat steviger. Het grootste verschil is dat de Hybrid een pocketvering laag heeft. 

Belangrijkste voordelen Emma matras review 

 • De matrassen hebben een goede lichaamsaanpassing. 
 • Comfortabel en veerkrachtig. 
 • Mix van schuimlagen.
 • Mooi en eenvoudig design. 
 • Wasbare tijk. 
 • Relatief lage prijs. 
 • 100 dagen proefslapen.
 • Gratis verzending, levering en retour.

Belangrijkste nadelen Emma matras review

 • Mogelijk onvoldoende ondersteuning.
 • Gebruik synthetische materialen.
 • Prijs-kwaliteit verhouding afhankelijk van kortingen. 
 • Twijfelachtige onze-size-fits-all principe. 
 • Minder goede ondersteuning voor mensen met overgewicht.
 • Niet omkeerbaar.

Het Emma 02-matras 

In de Emma matras review kijken we naar de verschillende Emma matrassen. De Emma 02 was het beste matras van 2022 volgens de Consumentenbond. Zo scoort dit matras goed op ondersteuning, levensduur en vochtdoorlatendheid. Vooral de ligeigenschappen blinken uit bij de Consumentenbond. Het matras heeft een lage prijs (€ 356,30 voor de kleinste maat) en bestaat uit een combinatie van koudschuim en traagschuim en is beschikbaar in medium-stevig en stevig. Zowel het Emma 02-matras als het Emma Hybrid-matras hebben een dikte van 25 centimeter. 

Het Emma Hybrid-matras 

Het Emma Hybrid-matras is het nieuwste matras in de Emma matras review. Het matras is iets steviger dan het 02-matras en bestaat uit een combinatie van pocketveren, koudschuim en traagschuim. Dit maakt het matras een hybride matras. Het matras komt op de vierde plek in de matrassentest van de Consumentenbond. Verder zijn de schuimlagen bijna hetzelfde vergeleken het Emma 02-matras. De kleinste maat is verkrijgbaar voor € 424,50 met korting. Gezien het 02-matras en het Hybrid-matras veel op elkaar lijken, is het 02-matras een betere koop, zeker als je liever een wat zachter matras wil!

Het Emma Original matras 

Het Emma Original matras is niet meer verkrijgbaar op de website van Emma Sleep, maar nog wel bij Beter Bed. Het matras is perfect voor degenen die liever wat zachter liggen. Het matras is een combinatie tussen koudschuim en traagschuim (net als het Emma 02-matras) en past goed bij lichtere personen. Het grootste verschil tussen deze twee matrassen zit ‘m in de stevigheid. Zo is het Original Emma matras een stuk zachter. Het is een onze-size-fits-all matras. Hierdoor zou het voor iedereen een fijn matras moeten zijn, maar uit onze ervaring voor de Emma matras review blijkt dat het matras voornamelijk is aan te raden voor degenen die echt zacht willen liggen. Daarnaast heeft dit matras een scherpe prijs van € 424,50 voor de kleinste maat. 

Emma matras materialen 

In deze Emma matras review is het belangrijk om te kijken naar welke materialen er gebruikt zijn om het Emma matras te maken. Als we Emma vergelijken met andere soortgelijke matrassen dan zijn de materialen niet kwalitatief hoogwaardig. Zo bestaat het matras uit 3 synthetische schuimlagen: airgocell-schuim, traagschuim en HRX (high resilience) schuim. Dit zijn materialen die niet erg elastisch zijn en lichaamswarmte en druk nodig hebben om zich aan te kunnen passen aan het lichaam. Airgocell schuim is wel koel en ademend zodat je niet oververhit raakt tijdens het slapen. Daarnaast blijkt uit deze Emma matras review dat de tijk van Emma zeer dun is en gemaakt van 98% polyester en 2% elastaan en de zijbekleding uit 100% polyester. Hoewel de bovenhoes zacht aanvoelt zul je sneller zweten bij polyester vergeleken veel andere materialen. De matrashoes kan verwijderd worden en gewassen op 60 graden, wat goed is voor mensen met allergieën en voor de algehele hygiëne. 

Emma matras ondersteuning 

De Emma matrassen in de Emma matras review zijn 25 centimeter dik en de basis is gemaakt van HRX-schuim. Dit schuim zorgt voor stevigheid en ondersteuning. De laag daarboven bestaat uit traagschuim, dat voor extra comfort zorgt. Daarbovenop komt Airgocell-schuim, dat ervoor zorgt dat je op de juiste temperatuur blijft tijdens het slapen. Daarnaast is het matras verdeeld in 7 ondersteuning zones. Zo is het Emma Original matras het zachtst, daarna komt het Emma 02-matras en als laatst het Emma Hybride-matras. Wij vonden het Emma-matras comfortabel liggen, maar sloot het one-size-fits-all concept niet aan bij alle testers. Zo werd het Emma matras in de Emma matras review als te zacht ervaren. Vooral zware zijslapers en rugslapers kunnen het Emma-matras te zacht vinden. Deze groep heeft vaak iets meer ondersteuning nodig. 

 

Emma matras ligcomfort 

We kijken in de Emma matras review ook naar het ligcomfort. Je moet natuurlijk wel lekker kunnen liggen en tegelijkertijd genoeg ondersteuning krijgen tijdens het slapen. Het Emma matras bestaat uit drie lagen en 7 ondersteuning zones. Doordat het merk gebruik maakt van geavanceerde snijtechnieken, waarbij kleine en grotere gaten in het schuim zijn gemaakt krijgt het lichaam in elke slaaphouding genoeg ondersteuning. Het lichaamsgewicht wordt zo gelijkmatig verdeeld over het matras. Ook wanneer je samen met je partner in bed slaapt gaat het matras niet op en neer. Daarnaast is het matras erg veerkrachtig door de mix van lagen.

Emma matras levensduur 

Als we kijken naar de levensduur in de Emma matras review draait het voornamelijk om de materialen die gebruikt zijn. Het Emma matras is opgebouwd uit diverse lagen, waardoor het matras lang meegaat. Je kunt rekenen op zo’n 10 tot twaalf jaar. 

Emma matras duurzaamheid 

Het Emma 02-matras scoort hoog bij de Consumentenbond op het gebied van duurzaamheid. Emma gebruikt HRX koudschuim. Dit schuim is goed qua duurzaamheid en soepelheid. Het matras is verdeeld in verschillende lagen, wat het matras elastisch maakt. Wél is opvallend uit deze Emma matras review dat de hoes uit 98% polyester bestaat, terwijl dit een synthetische vezel is en geen natuurlijke grondstof.  

Emma matras review Consumentenbond 

Elk jaar voert de Nederlandse consumentenbond een matrassentest uit, waarbij verschillende matrassen worden getest, vergeleken en gerangschikt op basis van comfort, prijs-kwaliteit en duurzaamheid. In 2023 neemt het matras van matt sleeps de eerste plaats over. Het Emma 02-matras is in juni 2022 als beste uit de test gekomen met een score van 7,7. Het matras scoort goed bij de Consumentenbond op het gebied van ondersteuning, levensduur, vochtdoorlatendheid en ligeigenschappen. Het blijft echter lastig om één matras aan te wijzen als ‘beste matras’. Dit komt omdat de behoeftes per persoon verschillen. 

Emma matras prijs 

Ook prijs nemen we mee in de Emma matras review, want prijs is een belangrijke factor voor veel mensen bij de keuze van een nieuw matras. De prijzen voor een Emma matras verschillen per model en formaat. Het goedkoopste matras (Emma Original) is te bestellen vanaf € 347.20 (70×200) met korting. Het Emma 02-matras kun je vanaf € 356,30 (70×200) bestellen met korting en het Emma Hybrid-matras vanaf € 424,50 (80×200) met korting. Emma Sleep hanteert regelmatig diverse kortingen. 

Emma boxspring review 

Naast Emma matrassen kun je ook bedden kopen bij Emma Sleep. Er zijn drie varianten op de markt die we onder de loep nemen in de Emma matras review. Het Emma One Boxspringbed is verkrijgbaar vanaf € 899,40 (met korting) en is verkrijgbaar in een aantal kleuren, zoals groen, blauw, grijs, roze en bruin. De afneembare hoezen van je Emma One Boxspring zijn wasbaar op 40°C, wat eigenlijk net te laag is om het echt goed schoon te maken.

Het Emma Boxspringbed Deluxe bestaat uit 6 opties en is te bestellen vanaf € 1.487,40 (met korting). Deze Emma boxspring ligt met de hardheidsgraad tussen de 5-6 (op een schaal van 1= hard en 10 = zacht). Dit betekent dat het voor de gemiddelde slaper goed te verstellen is. Echter blijkt uit de Emma matras review dat bij andere wensen de aanpassingsmogelijkheid mogelijk niet voldoende is. Het Emma Signature Boxspringbed lijkt veel op de Deluxe en is verkrijgbaar vanaf € 2.087,40 (met korting). Deze Emma boxspring bestaat uit 16 verschillende combinaties en heeft een basis van pocketveren. De boxspring ziet er luxueus uit maar lijkt veel op de Deluxe. 

Emma kussen review 

Naast de boxsprings biedt Emma drie verschillende kussens aan die we belichten in de Emma matras review: een aanpasbaar kussen van €68,70, een wolkenkussen voor dezelfde prijs en een schuimkussen van € 89,50. Het standaard Emma kussen bestaat uit drie lagen, die je kunt wisselen waardoor je zelf de stevigheid kunt aanpassen. Hierdoor is het kussen geschikt voor elke type slaper. Over het algemeen is het een traagschuim kussen, maar is het product niet groen. Het Wolkenkussen moet je het gevoel geven alsof je op de wolken slaapt. 

De hoes en de vulling bestaan uit ultralichte microvezels (100% polyester). De hoes is afritsbaar en wasbaar. Het kussen is volledig aanpasbaar doordat je de lagen eruit kunt halen. Dit kussen is zo zacht en daarom meer geschikt voor buikslapers, omdat het wat sneller indeukt. Dan heb je nog het Emma Diamond Kussen, een schuimkussen met verkoelende technologie. Ook dit kussen is volledig aanpasbaar.

Emma topper review 

Naast het Emma matras hebben we ook de toppers van Emma getest in de Emma matras review. Een topper geeft je nog extra comfort en verlengt de levensduur van je matras. De Flip topper (vanaf € 131,40) voor Emma matrassen is aan te raden als je jouw matras nog iets meer comfort wil geven. De Flip topper is een omkeerbare topper met een ondersteunende hardere kant en zachte kant. Het enige nadeel is dat de hoes bestaat 98% polyester en 2% elastaan. De Diamond Topper van Emma Sleeps (vanaf € 209,50) moet ervoor zorgen dat je temperatuur goed gereguleerd wordt, waardoor extra lekker en diep slaapt. Er zit nieuw ontwikkelde schuim in die ervoor moet zorgen, maar dat is nog de vraag!

Emma klantenservice 

In onze Emma matras review kijken we ook naar de klantenservice en de extra’s. Wanneer je het Emma matras bestelt, heb je recht op gratis levering, 100 dagen proeftijd en 10 jaar garantie. Jouw matras wordt voor verzending opgerold in een compacte doos en bij levering tot aan de voordeur geleverd. Zelf moet je het matras uit de doos halen en kort laten luchten. De kosten voor verzending en retour zijn voor Emma. 

100 dagen proefslapen 

Je kunt het Emma matras 100 dagen thuis uitproberen. Omdat het lichaam even moet wennen aan een nieuw matras, is het handig om deze eerst even uit te proberen. Vind je het matras toch niks? Dan haalt een koerier het matras gratis thuis bij je op. Je hoeft het matras niet weer helemaal te verpakken. De matrassen testfase begint vanaf de levering. De ‘proeftijd’ geldt overigens ook voor de andere accessoires van Emma Sleep, zoals het Emma kussen. Uit onderzoek voor deze Emma matras review blijkt dat veel andere matrassen merken, zoals Matt Sleeps, zelfs 120 dagen proefslapen aanbieden. 

10 jaar garantie 

Bij Emma Sleep krijg je 10 jaar garantie op je matras. Deze garantie gaat in wanneer het matras bij je thuis wordt geleverd. Zijn er beschadigingen? Dan dien je een orderbevestiging aan te tonen waarop je naam staat. Zolang het matras goed wordt behandeld, maar er toch beschadigingen ontstaan kun je hier beroep op doen. De meeste andere matrassen merken bieden ook 10 jaar garantie aan. 

Conclusie Emma matras review 

Het van origine Duitse Emma matras is in korte tijd razend populair geworden in Nederland. Het matras scoorde goed bij de Consumentenbond maar staat sinds juni 2023 op de 4e plek. De 1e plek is overgenomen door Matt Sleeps aanpasbaar matras. Het Emma matras met 3 lagen dat voor 68% uit slechts 30 kg/m2 bestaat vinden wij in deze Emma matras review te weinig kwaliteit bieden voor de prijs die gehanteerd wordt. Je krijgt bij Emma wel 10 jaar garantie, 100 dagen proefslapen en gratis retournering aangeboden, maar dit geldt bij de meeste matrassen merken ook. 

Een voordeel is dat het matras gemakkelijk te vervoeren is door de compacte box waarin het matras geleverd wordt en de handige handvatten. Hoewel het matras goed ligcomfort en ondersteuning biedt, werkt het one-size-fits-all principe in de praktijk vaak niet door de diverse lichaamstypen en behoeften. Ook blijkt het Emma matras in deze Emma matras review vrijwel 100% synthetisch te zijn waardoor het niet echt een duurzaam matras is. Dus als je echt op zoek bent naar een kwalitatief matras dat zijn er betere opties, zoals het Matt matras, dat volledig aanpasbaar is aan de slaapbehoeften en 120 dagen proefslapen aanbiedt. Wil je meer ervaringen en reviews lezen over het Emma matras? Dan kun je dat hier doen! 

Waar ben je naar op zoek?