Beste Matras Consumentenbond 2023? Hét aanpasbare Matt matras!

6 minuten

Beste Matras Consumentenbond 2023 Matt matras

Beste Matras Consumentenbond 2023? Dat is het Matt matras van Matt Sleeps. Het matras is op 1 juni 2023 binnengekomen als ‘Beste Matras’ in de Consumentenbond verkiezing. De Consumentenbond kiest jaarlijks één matras als ‘Beste Matras’ en publiceert de testresultaten van diverse matrassen. Het Matt matras komt nu als allerbeste uit de test.

Vooral op het gebied van ondersteuning, drukverdeling en levensduur scoort het Matt Sleeps matras hoog met een gemiddeld 7,7. Ook wordt het beste matras gewaardeerd door de duurzame aanpak middels het predicaat “Groene Keuze”. Lees hieronder meer over het Nederlandse matrassenmerk Matt Sleeps en de Beste Matras Consumentenbond 2023 test!

Beste Matras Consumentenbond 2023 winnaar 

Zoals eerder genoemd is het Matt Sleeps matras bekroond tot ‘beste uit de test’ in de Beste Matras Consumentenbond 2023 test. Het matras scoort vooral op het gebied van drukverdeling het hoogste van alle andere matrasmerken. Eerder kende de consumentenbond het groene keuze predikaat aan Matt toe. Sinds juni 2023 is daar ook het predikaat ‘Beste uit de test’ bijgekomen. Met een 7,7 staat het Matt matras met vlag en wimpel bovenaan. “Het Matt Sleeps matras is goed aan te passen aan jouw lichaamstype en slaaphouding. Hij doet het goed qua ondersteuning, comfort en is ook nog eens duurzaam”, zegt de Consumentenbond op hun website. 

Het Matt matras is beoordeeld met een eindcijfer van 7,7. Op het gebied van ondersteuning scoort het Matt Sleeps matras gemiddeld een 7,6. Dit is vergeleken met de vorige winnaar (Emma Sleep) een flinke verhoging. Emma Sleep scoorde eerder namelijk een 6,2 op het gebied van ondersteuning. Ook hebben ze een 7,7 voor comfort gekregen en een 7,6 voor Levensduur en Duurzaamheid in de Beste Matras Consumentenbond 2023 test. Zilver is voor het Wave matras van M-Line met een 7,4. En brons voor het IKEA ÅKREHAMN matras met een eindscore van 7,3. 

Beste matras 2023: het aanpasbare matt sleeps matras

Matt Sleeps heeft sinds de oprichting in 2016 een snelle groei doorgemaakt en heeft inmiddels een breed assortiment aan slaapproducten ontwikkeld. Het bedrijf werkt samen met Europese fabrikanten en gebruikt alleen hoogwaardige materialen in hun producten.

Bekijk kortingsactie op mattsleeps.com

Matt matras Consumentenbond

Jarenlang stond het Matt matras op de tweede of derde plek in de Beste Matras Consumentenbond test, maar nog niet eerder op de eerste plek. Het Matt matras staat bekend om zijn aanpasbaarheid, aantrekkelijke prijs en de uitstekende service die Matt Sleeps biedt. Het winnen van deze felbegeerde prijs is voor elke matrassenbedrijf natuurlijk een droom die uitkomt. De Consumentenbond test is voor veel mensen namelijk het startpunt wanneer ze een nieuw matras willen kopen. 

De afgelopen jaren heeft het Matt matras diverse prijzen in de wacht gesleept. Zo werd het matras eerder dit jaar benoemd tot ‘Beste product van het jaar’ en kwam het op nummer 1 binnen op Trustpilot. Ook won het Matt matras twee FD Gazellen, die worden uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Voor de editie van 2022 gaat het om ondernemingen die van 2019 tot en met 2021 ten minste 20% omzetgroei lieten zien. Daarnaast stond het bedrijf in de Financial Times op plek 41 als snelst groeiende bedrijf in Europa. Na diverse aanpassingen in 2016 tot 2019 aan het matras, is er sinds afgelopen jaren niet meer aan het Matt matras gesleuteld. Check hier het Matt matras review. 

Beste Matras Consumentenbond 2023

Over het beste matras 

Eerder kwam het Matt matras ook als ‘beste matras’ uit onze eigen test, nog voor de uitreiking van de Beste Matras Consumentenbond 2023 test. Het Matt Matras is het beste matras voor iedereen, omdat het volledig aan te passen is aan je eigen behoeftes door de 6 hardheden die je zelf thuis kan aanpassen. Hij wordt geleverd in medium stand, maar als je het matras harder of zachter wil hebben kun je ‘m gemakkelijk openritsen en de hardheid aanpassen. 

Hij voldoet aan alle eisen als het gaat om comfort en scoort een dikke 4,7 op Trustpilot! En nu scoort het matras van Matt Sleeps 7.7 in de Beste Matras Consumentenbond test van juni 2023. Het matras van Matt sleeps staat op nummer 1. Lange tijd werd deze plek bezet door het matras van Emma, dat is gezakt naar plek 4. 

Voordelen Matt matras:

 • Testwinnaar Beste Matras Consumentenbond juni 2023
 • Ideaal voor iedereen door de aanpasbaarheid.
 • Gemaakt van duurzame materialen.
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding. 
 • Past zich aan de lichaamsbouw aan.
 • Samengesteld na uitvoerig onderzoek met TU Delft. 
 • 120 dagen proefslapen.
 • 10 jaar garantie.
 • Gratis bezorging & ophalen.
 • Wasbare tijk. 

Nadelen Matt matras:

 • Weinig keuze aanbod.

Wie is de Consumentenbond? 

Van de Beste Matras Consumentenbond 2023 winnaar gaan we over naar de Consumentenbond. Want wie is de Consumentenbond precies en wat doet deze organisatie? De Consumentenbond is een bekende en onafhankelijke organisatie in Nederland die zich inzet voor de belangen van consumenten. Al sinds haar oprichting in 1953 heeft de Consumentenbond een prominente rol gespeeld bij het beschermen van consumentenrechten en het bewaken van de kwaliteit van producten en diensten in Nederland. Ze streven ernaar om consumenten te informeren, te adviseren en te ondersteunen bij het maken van weloverwogen keuzes. De bond houdt zich, naast de Beste Matras Consumentenbond 2023 test, bezig met belangenbehartiging en zet zich in voor consumentenrechten, productveiligheid, eerlijke prijzen en transparantie. 

De Consumentenbond vertegenwoordigt in feite de stem van de consument en streeft naar eerlijke handelspraktijken en transparantie op de markt. Ze hebben een grote groep leden die samen de kracht van de organisatie vormen. Deze leden zijn consumenten uit alle lagen van de bevolking.

Wat doet de Consumentenbond precies? 

Daarnaast biedt de Consumentenbond uitgebreide voorlichting en advies aan consumenten. De Consumentenbond voert verschillende activiteiten uit om deze doelstellingen te bereiken, zo ook in de Beste Matras Consumentenbond 2023 test. De organisatie publiceert regelmatig onafhankelijke product tests en vergelijkingen van verschillende producten en diensten, zoals stofzuigers, wasmachines, verzekeringen en financiële producten, waarbij ze streven naar een onafhankelijke en betrouwbare beoordeling. Het doel is om consumenten te voorzien van gedetailleerde informatie, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen bij hun aankopen.

De Consumentenbond gaat ook regelmatig in gesprek met bedrijven en fabrikanten om verbeteringen aan te moedigen en misstanden aan te pakken. Ze werken samen met andere consumentenorganisaties in Europa en wereldwijd om internationale kwesties aan te pakken. Kortom, de Consumentenbond speelt een belangrijke rol in Nederland door de belangen van consumenten te behartigen, consumenten te informeren en te adviseren, en verandering te stimuleren in de marktomstandigheden. 

Hoe gaat de Consumentenbond te werk? 

Zoals eerder genoemd voert de Consumentenbond regelmatig uitgebreide tests uit om consumenten te helpen bij het maken van aankoopbeslissingen. Voor de Beste Matras Consumentenbond 2023 test gebruikt de Consumentenbond een zorgvuldige methodiek om de prestaties van verschillende matrassen objectief te beoordelen. Zo selecteert de Consumentenbond een steekproef van matrassen die op de markt beschikbaar zijn. 

Highlights uit de test

De Consumentenbond testte in de Beste Matras Consumentenbond 2023 onder andere hoe goed de verschillende matrassen de slaaphoudingen en lichaamstypen ondersteunen, hoe comfortabel ze zijn, hoe duurzaam ze zijn én hoe lang ze meegaan. Hieronder vind je de belangrijkste criteria op een rij.

 1. Goede ondersteuning

Het belangrijkste aspect in de Beste Matras Consumentenbond 2023 is de ondersteuning van een matras. Je beoordeelt uiteraard zelf of een matras lekker ligt, maar de Consumentenbond test of hij ook goed ligt. Wat is een goed matras? Dat verschilt: een matras voor rugslapers ondersteunt zij- of buikslapers misschien niet altijd even goed. In de test wordt hiermee rekening gehouden. 

 1. Comfort

  Een matras dat goed ondersteunt, ligt niet altijd lekker. Daarom beoordeelt de Consumentenbond ook het comfort van een matras. Daarbij meten ze onder andere hoe de druk op het lichaam verdeeld is als je op een matras ligt. Dit is hét aspect waar het Matt matras dus zo hoog op scoort in de Beste Matras Consumentenbond 2023 test!

 2. Levensduur & duurzaamheid

  Een goed matras ondersteunt goed, ligt lekker én gaat lang mee. In de levensduurtest van de Beste Matras Consumentenbond 2023 test wordt gekeken hoe lang het matras meegaat en hoe weerbarstig het is. Na de test beoordeelt de Consumentenbond of het matras nog steeds even goed is als er voor. De meeste matrassen doorstaan deze test goed, maar er zijn uitzonderingen. Naast levensduur beoordeelt de organisatie in de Beste Matras Consumentenbond 2023 ook andere duurzaamheidsaspecten, zoals materialen en circulariteit. 

Matt Sleeps Consumentenbond winnaar 2023 

Naar aanleiding van verschillende tests van de Consumentenbond en feedback van de testers werd een uitgebreid rapport opgesteld met daarin de prestaties van alle geteste matrassen. Hierna worden de matrassen geëvalueerd en gerangschikt met de eindcijfers. De resultaten worden gepubliceerd in de Consumentengids, het tijdschrift van de Consumentenbond, en op hun website, zodat consumenten de beste keuze kunnen maken bij het kopen van het matras. Het Matt Sleeps matras is gekroond tot ‘beste uit de test’ met een gemiddelde score van 7,7 in de Beste Matras Consumentenbond 2023 test. 

Beste matras Consumentenbond 2022 

Nu we weten wie de terechte winnaar van de Beste Matras Consumentenbond 2023 test is, wordt het tijd om terug te blikken naar voorgaande jaren. In de test van 2022 zijn verschillende matrassen met elkaar vergeleken. Zo werd er vooral gekeken naar de kenmerken: ligcomfort, levensduur en ventilatie. Het beste matras volgens de Consumentenbond in 2022 was het Auping Vivo matras. Dit matras kreeg een score van 8,5 en werd geprezen om de goede ondersteuning, ventilatie en duurzaamheid. Andere matrassen die hoog scoorden in de test waren het Emma Original matras en het Tempur Cloud matras. 

Beste matras Consumentenbond 2021 

Het beste matras volgens de Consumentenbond in 2021 was het Emma Original matras. Dit matras werd vooral geprezen om zijn goede ondersteuning, ventilatie en duurzaamheid. Andere matrassen die hoog scoorden in de test waren het Auping Vivo matras en het Tempur Cloud matras. Nu, twee jaar verder, is het Matt Sleeps die de eerste prijs in de wacht sleept! 

Waar ben je naar op zoek?