Verwarmd Kussen: KoopTips: Bekijk de 10 beste verwarmde kussens

7 minuten

 verwarmd kussen 2

Tijdens koude wintermaanden of wanneer je behoefte hebt aan wat extra warmte en comfort, kan een verwarmd kussen de perfecte oplossing zijn. Een verwarmd kussen biedt niet alleen warmte, maar ook ontspanning en verlichting van spierspanning. In dit artikel bespreken we wat een verwarmd kussen precies is, hoe het werkt en welke voordelen het kan bieden voor ontspanning en comfort.

Wat is een verwarmd kussen?

Het verwarmde kussen is een speciaal ontworpen kussen dat is uitgerust met verwarmingselementen. Deze elementen genereren warmte en zorgen voor een aangename temperatuur op het kussenoppervlak. De meeste verwarmde kussens zijn voorzien van verschillende warmtestanden, zodat je de temperatuur naar wens kunt aanpassen.

Voordelen van een verwarmd kussen

Warmte en ontspanning van een verwarmd kussen

Het belangrijkste voordeel van een verwarmd kussen is natuurlijk de warmte die het biedt. De warmte helpt bij het ontspannen van de spieren en kan verlichting bieden bij spierspanning, stijfheid en pijn. Het verwarmde kussen zorgt voor een comfortabel en knus gevoel, ideaal om te ontspannen na een lange dag.

Verbeterde bloedsomloop door een verwarmd kussen

De warmte van een verwarmd kussen bevordert de bloedsomloop. Wanneer de bloedvaten verwijden door de warmte, kan het bloed beter stromen en worden voedingsstoffen en zuurstof efficiënter naar de spieren en weefsels gebracht. Dit kan helpen bij het verminderen van spierspanning en het bevorderen van herstel.

Stressvermindering door een verwarmd kussen

De warmte en het comfort van een verwarmd kussen kunnen helpen om stress te verminderen. De ontspannende werking van de warmte kan een kalmerend effect hebben op het zenuwstelsel en de geest tot rust brengen. Het kan ook helpen bij het bevorderen van een betere slaap, wat essentieel is voor het verminderen van stress en het bevorderen van het algemeen welzijn.

Verlichting van pijn en ongemak door het verwarmde kussen

Voor mensen met chronische pijn, zoals rugpijn, artritis of menstruatiekrampen, kan het verwarmde kussen verlichting bieden. De warmte helpt om spieren te ontspannen, de doorbloeding te bevorderen en pijnlijke gebieden te kalmeren. Het kan ook helpen bij het verminderen van spanning en ongemak tijdens het rusten of slapen.

Aanpasbare warmtestanden verwarmd kussen

Verwarmde kussens bieden meestal verschillende warmtestanden, zodat je de temperatuur kunt aanpassen aan jouw behoeften en voorkeuren. Dit maakt het mogelijk om de perfecte warmte-instelling te vinden voor optimale comfort en ontspanning.

Tips voor het gebruik van een verwarmd kussen

Lees de instructies

Lees altijd de instructies en veiligheidsvoorschriften die bij het verwarmde kussen worden geleverd. Volg de aanbevolen richtlijnen voor gebruik en zorg ervoor dat je het kussen veilig en correct gebruikt.

Gebruik het kussen voor de juiste duur

Houd rekening met de aanbevolen gebruiksduur van het verwarmde kussen. Overmatig gebruik kan leiden tot oververhitting of ongemak. Gebruik het kussen niet tijdens het slapen of wanneer je niet in de buurt bent om toezicht te houden.

Zorg voor een veilige omgeving

Plaats het verwarmde kussen op een vlak en stevig oppervlak. Vermijd het gebruik van het kussen op een zachte of onstabiele ondergrond. Zorg ervoor dat de snoeren en aansluitingen niet beschadigd zijn en niet in contact kunnen komen met water of andere vloeistoffen.

Niet gebruiken bij gevoelloosheid of huidproblemen

Gebruik het verwarmde kussen niet als je gevoelloosheid, verminderde gevoeligheid of huidproblemen hebt. Raadpleeg een arts voordat je het kussen gebruikt als je een medische aandoening hebt die mogelijk wordt beïnvloed door warmte.

Reiniging en onderhoud

Controleer de instructies van de fabrikant voor het reinigen en onderhouden van het verwarmde kussen. Sommige kussens kunnen worden gereinigd met een vochtige doek, terwijl andere mogelijk afneembare en wasbare hoesjes hebben. Volg de aanbevelingen om het kussen schoon en in goede staat te houden.

Beste Kussen Algemeen

We hebben een lijst samengesteld van de top 10 verwarmde kussens van dit moment. We willen echter beginnen met het presenteren van het favoriete kussen in het algemeen. Op onze pagina “Beste Kussen (Top 10)” vindt je een overzicht van de top 10 beste kussens van dit moment.

Het Matt Sleeps Kussen

Het Matt Sleeps kussen is de perfecte metgezel voor een goede nachtrust. Dit kussen is speciaal ontworpen om ultiem comfort en ondersteuning te bieden. Het heeft een medium stevigheid en een zachte vulling die zich aanpast aan de contouren van je hoofd en nek. Dit zorgt voor een ergonomische slaaphouding en verlichting van eventuele nek- en rugpijn. De ademende hoes zorgt voor een optimale ventilatie en een fris slaapklimaat gedurende de nacht. Het Matt Sleeps kussen is hypoallergeen en gemakkelijk schoon te maken. Met dit kussen geniet je elke nacht van een diepe en verkwikkende slaap.

Matt Sleeps Kussen
4.8
€89,00

Wist je dat een goed kussen voor ongeveer 20% het totale ligcomfort bepaalt en dat het nek- en schouderpijn kan voorkomen? Wij hebben een uniek kussen ontwikkeld dat zowel perfecte support voor rug als zijslapers verzorgt. Het kussen is 12 cm dik.

Pros:
 • Bepaalt 20% totale ligcomfort
 • Voorkomt nek- en schouderpijn
 • Verzorgt perfecte support voor rug- en zijslapers
 • Maat: 70 x 40 cm
Cons:
 • Wat zwaarder dan een normaal kussen

Beste Kussen (Top 10): De Top 10 verwarmde kussens

Hieronder vindt je de top 10 verwarmde kussens van dit moment:

Tomado Elektrisch warmtekussen – verwarmingskussen

Het Tomado Elektrisch warmtekussen is een praktisch en efficiënt verwarmingskussen dat ontworpen is om warmte en comfort te bieden. Het kussen is uitgerust met geavanceerde verwarmingstechnologie en kan snel opwarmen tot de gewenste temperatuur.

Dit warmtekussen van Tomado heeft meerdere warmtestanden, waardoor je de intensiteit van de warmte kunt aanpassen aan je behoeften. Het is ideaal voor het verlichten van spierpijn, het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Bovendien kan het ook gebruikt worden als een aangename warmtebron tijdens koude dagen.

Het Tomado Elektrisch warmtekussen is veilig in gebruik en beschikt over een automatische uitschakelfunctie om oververhitting te voorkomen. Het heeft een zachte en comfortabele buitenkant en is eenvoudig te reinigen. Met dit verwarmingskussen geniet je van de weldaad van warmte op een gemakkelijke en betrouwbare manier.

Action Webshop | Tomado elektrisch warmtekussen
4.0
€39,99

Dit heerlijke elektrische warmtekussen van Tomado is gemaakt van extra zacht fleecemateriaal. Het is bij uitstek geschikt als je zoekt naar ontspanning en warmte voor je nek, schouders en rug. Bovendien is het dé oplossing voor jou als je spierpijn wilt verlichten.

Pros:
 • Schakelaar met 6 warmtestanden
 • Met timer
 • Wasbaar op 30 °C
 • Alléén online verkrijgbaar
Cons:
 • Complexe afstandsbediening

LifeGoods warmtekussen – verwarmd kussen

Het LifeGood warmtekussen verwarmde kussen biedt ontspanning en comfort. Met een geïntegreerd verwarmingselement zorgt het voor aangename warmte op specifieke delen van het lichaam. De zachte bekleding en handige afstandsbediening maken het gemakkelijk om de warmte naar wens aan te passen. Ideaal voor ontspanning en comfort.

LifeGoods Warmtekussen - Elektrisch - 40x30cm - Nek en Schouders - Wasbaar - Grijs | bol.com
3.5
€24,99

De XL heating pad van LifeGoods helpt bij gespannen of pijnlijke spieren. Ook voor menstruatiepijn of blessures werkt de warmtemat pijnverlichtend. De heating pad warmt snel op tot 55 - 65 graden en schakelt automatisch uit na 90 min.

Pros:
 • Drie soorten warmtestanden
 • Temperatuur: 53° C tot 65° C
 • Wasmachine bestendig

Lanaform Heating Pad – verwarmd kussen

De Lanaform Heating Pad is een verwarmd kussen dat zorgt voor ontspanning en comfort. Met meerdere warmte-instellingen en een zachte bekleding biedt het kussen aangename warmte op specifieke plekken van het lichaam. Ideaal om spieren te ontspannen, pijn te verlichten en een gezellige warmte te creëren tijdens ontspanningsmomenten.

Heating Pad | Lanaform
3.5
€ 49,00

Het Lanaform Heating Cushion staat bekend om zijn doeltreffende warmte en comfort. Het kussen heeft verschillende warmtestanden, zodat je de temperatuur kunt aanpassen aan jouw behoeften. Het zachte en pluche materiaal zorgt voor een comfortabele slaapervaring.

Pros:
 • Afmeting XXL 45x70 cm
 • 3 instelbare warmte-intensiteiten
 • Bescherming tegen oververhitting
Cons:
 • Kwaliteit laat te wensen

Tomado THP04020G – verwarmingskussen

De Tomado THP04020G is een comfortabel verwarmingskussen dat zorgt voor ontspanning en warmte. Met meerdere warmtestanden en een zachte bekleding biedt het kussen aangename warmte op specifieke delen van het lichaam. Het is eenvoudig te bedienen en beschikt over een automatische uitschakelfunctie voor veiligheid en gemoedsrust. Ideaal voor ontspanning en comfort.

Tomado THP0402G - Elektrisch warmtekussen - 6 standen - 40 x 30 cm
3.5
€49,99

Zit er warmpjes bij met dit elektrische warmtekussen van Tomado. Het kussen is voorzien van 6 warmtestanden en een extra snelle opwarming waarmee je je rug, schouders en nek een plezier doet. 

Pros:
 • Schakelaar met 6 warmtestanden en verlichting
 • Wasmachine wasbaar op 30°C dankzij afneembare bediening
 • Instelbare automatische uitschakeling na 30, 60 of 90 minuten
Cons:
 • Prijs kan tegenvallen

Elektrisch warmtekussen voor rug, voeten, nek, schouders en buik

Het elektrisch warmtekussen voor rug, voeten, nek, schouders en buik is een veelzijdig en praktisch product. Met een afmeting van 40×30 cm past het perfect op verschillende lichaamsdelen. Het kussen is eenvoudig te bedienen en biedt een comfortabele warmtebron. Bovendien is het wasbaar, waardoor het hygiënisch en gemakkelijk schoon te houden is.

Elektrisch Warmtekussen voor Rug, Voeten, Nek, Schouders en Buik - Wasbaar... | bol.com
3.5
€49,99

Dit elektrisch warmtekussen is een veelzijdige verwarmingsoplossing voor rug, voeten, nek, schouders en buik. Met een afmeting van 40x30 cm is het geschikt voor verschillende lichaamsdelen. Het kussen is wasbaar en biedt een comfortabele warmtebron.

Pros:
 • Doeltreffende verzachting van de pijn, om na een lange dag te relaxen
 • Een flexibele mat die je specifiek op de plek kan leggen waar de pijn zit
 • Geen zorgen met een ingebouwde timer die automatisch af slaat
Cons:
 • Kan uitvallen

Inventum Elektrisch Kussen – HNK18

De Inventum Elektrisch Kussen – HNK18 is een verwarmingskussen dat zorgt voor ontspanning en warmte. Met meerdere warmte-instellingen en een zachte bekleding biedt het kussen aangename warmte op specifieke delen van het lichaam. Het is gemakkelijk in gebruik en beschikt over een automatische uitschakelfunctie voor extra veiligheid en gemoedsrust.

Elektrisch kussen HNK18 van Inventum
2.9
€34,99

Het Inventum elektrische kussen HNK18 heeft 3 warmtestanden waar je je rug, schouders en nek heerlijk mee verwarmt. De warmte bevordert de doorbloeding en ontspant de spieren.

Pros:
 • Afmeting 44 x 33 cm
 • 3 warmtestanden
 • Afkoppelbaar snoer
 • Automatische uitschakeling
 • Wasbaar op 30°C
Cons:
 • Elektrische afstandsbediening kan in de weg zitten

Inventum HNK186G – verwarmd kussen

De Inventum HNK186G is een comfortabel en gebruiksvriendelijk verwarmingskussen. Met meerdere warmtestanden en een zachte bekleding biedt het kussen aangename warmte op specifieke delen van het lichaam. Het is eenvoudig te bedienen en beschikt over een automatische uitschakelfunctie voor veiligheid en gemoedsrust. Ideaal voor ontspanning en comfort.

Inventum HNK186G - Elektrisch warmtekussen - 60x40 cm - Grijs | bol.com
2.8
€30,00

Het Inventum elektrische kussen HNK186G heeft 6 warmtestanden waar je je rug, schouders en nek heerlijk mee verwarmt. De warmte bevordert de doorbloeding en ontspant de spieren.

Pros:
 • Fleece kussen
 • Afmeting: 60 x 40 cm (XL)
 • 6 warmtestanden
 • Extra snelle opwarming
 • Automatische uitschakeling na 30, 60 of 90 minuten
 • Oververhittingsbeveiliging
 • Wasbaar op 30°C
 • Met ± 230 cm lang snoer
 • Met Öko-Tex 100 keurmerk
 • 5 jaar Inventum garantie
Cons:
 • Mindere kwaliteit

Auronic warmtekussen

Een Auronic warmtekussen is een innovatief en comfortabel product dat ontworpen is om warmte en ontspanning te bieden. Het kussen is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een zachte en pluche buitenkant die prettig aanvoelt op de huid. Met behulp van geavanceerde verwarmingstechnologie kan het kussen snel opwarmen tot een aangename temperatuur.

Het Auronic warmtekussen heeft verschillende warmtestanden, zodat je de temperatuur naar wens kunt aanpassen. Het is ideaal voor het verlichten van spierpijn, het ontspannen van gespannen spieren en het bevorderen van een goede nachtrust. Daarnaast kan het kussen ook gebruikt worden als een comfortabele bron van warmte tijdens koude winteravonden.

Auronic Warmtekussen - Elektrisch - Nek en Schouders
2.9
€39,99

Dit ondersteunende kussen zorgt ervoor dat je lekker slaapt - door de zachte, luchtige polyestervulling en de stof van lyocell/katoen die ademt en vocht absorbeert. Je krijgt elke avond zin om naar bed te gaan!

Pros:
 • 3 warmtestanden: 53℃ - 59℃ - 65℃ (+/-5℃)
 • Automatisch uit na 90 minuten
 • Binnen 5 minuten opgewarmd
 • Beveiligd tegen oververhitting
 • LED bedieningspaneel
Cons:
 • Onhandig in gebruik

Medisana HP650 warmtekussen

Het Medisana HP650 warmtekussen is een hoogwaardig verwarmingskussen dat ontworpen is om warmte en ontspanning te bieden. Het kussen is voorzien van geavanceerde verwarmingstechnologie en heeft vier verschillende temperatuurniveaus, zodat je de warmte naar wens kunt aanpassen.

Dit warmtekussen van Medisana is ideaal voor het verlichten van spierpijn, het verminderen van stress en het bevorderen van een goede nachtrust. Het heeft een zachte en comfortabele buitenkant en is groot genoeg om verschillende lichaamsdelen te behandelen.

Het Medisana HP650 warmtekussen is veilig in gebruik en schakelt automatisch uit na 90 minuten. Het is eenvoudig te bedienen met een handige afstandsbediening en de hoes kan worden verwijderd en gewassen. Met dit warmtekussen geniet je van de therapeutische voordelen van warmte op een betrouwbare en gebruiksvriendelijke manier.

Medisana HP 650 Warmtekussen XL | bol.com
3.0
€26,00

Vermoeide spieren? Pijn? De HP 650 verwarmt en ontspant je spieren precies op de plek waar ze het nodig hebben. Warmte stimuleert de bloedcirculatie en zorgt voor een heerlijk gevoel.

Pros:
 • Verwarmt en ontspant je spieren waar nodig
 • Stimuleert de bloedcirculatie
 • Zorgt voor ontspanning na een lange dag werken
 • Beschikt over elektrische temperatuurcontrole
 • Mogelijk om langdurig te gebruiken
 • Wasbaar met de hand
Cons:
 • Mindere kwaliteit

Warmy Warmtekussen infrarood oplaadbaar verwarmd kussen

Het Warmy Warmtekussen is een oplaadbaar verwarmd kussen dat gebruikmaakt van infraroodtechnologie voor optimale warmte en ontspanning. Het kussen kan eenvoudig worden opgeladen en biedt draadloos gebruiksgemak. Met de infraroodwarmte dringt de warmte diep door in het lichaam, wat helpt bij het verlichten van spierspanning en het bevorderen van de bloedcirculatie. Het Warmy Warmtekussen is draagbaar en veelzijdig, waardoor het ideaal is voor gebruik thuis, op kantoor of onderweg. Met dit verwarmde kussen geniet je van comfortabele warmte op elk gewenst moment.

Warmtekussen infrarood oplaadbaar Warmy 40 x 40
2.4
€89,00

Draadloos en stijlvol warmtekussen met een ingebouwd 10Watt infrarood verwarmingselement dat het kussen tot 32°C verwarmt. Uren warmte dankzij de krachtige batterij, waarbij het vermogen ook instelbaar is in 3 verschillende warmte standen. 

Pros:
 • Twee verschillende warmte standen met timerfunctie ingebouwd.
 • 10Watt warmte element met overheat protection.
 • Krachtige 2600 mAh li-ion oplaadbare batterij, voor urenlang warmtecomfort
 • Buitenhoes, eenvoudig schoon te maken
 • Opladen gaat eenvoudig met de magnetische label. U hoeft hierdoor de batterij niet uit de kussen te halen. Dit is bij andere merken wel het geval.
 • Eenvoudige bediening via de label
Cons:
 • Duur

Conclusie: verwarmd kussen

Dit type kussen biedt warmte, comfort en ontspanning, waardoor het een geweldige aanvulling is op je ontspanningsroutine. Het biedt verlichting van spierspanning, verhoogt de bloedsomloop, vermindert stress en kan pijn en ongemak verminderen. Het is echter belangrijk om het verwarmde kussen op een veilige en verantwoorde manier te gebruiken, rekening houdend met de instructies en veiligheidsrichtlijnen. Geniet van de weldadige warmte en het comfort dat een verwarmd kussen kan bieden, en ervaar de ontspanning en verlichting die het met zich meebrengt.

Beste matras bij je nek kussen

Wil je weten wat het beste matras is bij je kussen? Kijk dan op onze pagina over het beste matras!

Waar ben je naar op zoek?