Kussen kopen? Lees Hier 10 Tips En Bekijk De Top 5

17 minuten

Een goed kussen kopen helpt voor een goede nachtrust. Dit is van vitaal belang voor onze fysieke en mentale gezondheid. Een essentieel onderdeel van een goede nachtrust is een comfortabel kussen. Het kiezen van het juiste kussen kan echter een uitdaging zijn, gezien de overvloed aan opties die tegenwoordig op de markt beschikbaar zijn. In dit artikel bieden we een gedetailleerde gids voor het kopen van een kussen, zodat je de beste keuze kunt maken en elke nacht kunt genieten van een heerlijke slaap.

Kussen kopen: Het belang van een goed kussen

Een goed kussen is belangrijk omdat het een directe invloed heeft op de kwaliteit van je slaap en je algehele welzijn. Hier zijn een paar redenen waarom een goed kussen belangrijk is:

 1. Slaaphouding en uitlijning van de wervelkolom: Een goed kussen zorgt ervoor dat je hoofd, nek en ruggengraat in een neutrale en uitgelijnde positie liggen tijdens het slapen. Dit helpt spanning en drukpunten te verminderen, en het voorkomt ook dat je wervelkolom in een onnatuurlijke positie wordt gedwongen, wat kan leiden tot pijn en stijfheid in de nek en rug.
 2. Comfort en ontspanning: Een kussen dat past bij je slaapvoorkeuren en persoonlijke behoeften zorgt voor comfort en ontspanning tijdens het slapen. Het kan helpen om spierspanning te verminderen en een gevoel van rust te bevorderen, waardoor je gemakkelijker in slaap valt en dieper slaapt.
 3. Ondersteuning van de nek en het hoofd: Het juiste kussen biedt de juiste ondersteuning voor je nek en hoofd. Het helpt om de natuurlijke kromming van je nek te behouden en de druk gelijkmatig over de nekspieren te verdelen. Hierdoor wordt nekpijn en stijfheid verminderd.
 4. Voorkomen van allergieën en ademhalingsproblemen: Een goed kussen kan ook helpen bij het voorkomen van allergieën en ademhalingsproblemen. Als je bijvoorbeeld gevoelig bent voor stofmijtallergieën, kun je een kussen kiezen dat hypoallergeen is en gemakkelijk kan worden gereinigd om de ophoping van allergenen te verminderen.
 5. Duurzaamheid en levensduur: Een goed kussen gaat langer mee en behoudt zijn vorm en ondersteuning gedurende een langere periode. Het investeren in een kwaliteitskussen kan dus leiden tot langdurig comfort en een betere nachtrust.

Het is belangrijk om op te merken dat de definitie van een “goed” kussen voor elk individu kan verschillen, omdat dit afhangt van persoonlijke voorkeuren, slaaphoudingen en eventuele specifieke gezondheidsproblemen. Het is raadzaam om verschillende kussens uit te proberen en te experimenteren om het kussen te vinden dat het beste bij jou past.

Kussen kopen: Factoren om te overwegen bij het kiezen

Kussen kopen: Slaaphouding

Je slaaphouding speelt een belangrijke rol bij het bepalen van het juiste kussen voor jou. Verschillende slaaphoudingen vereisen verschillende soorten ondersteuning. Als je op je rug slaapt, heb je bijvoorbeeld een kussen nodig dat je nek goed ondersteunt. Voor zijslapers is een kussen met voldoende dikte nodig om de ruimte tussen het hoofd en de schouders op te vullen. Buikslapers hebben daarentegen een dunner kussen nodig om te voorkomen dat de nek te ver gebogen wordt. De eerste vraag die je jezelf dus moet af vragen is: Hoe slaap ik het liefst? Het antwoord op deze vraag zal veel invloed hebben op de vorm van het kussen dat je gaat aankopen.

Kussen kopen: Materiaal

Kussens zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals dons, traagschuim, veren, synthetische vezels en latex. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Donskussens bieden bijvoorbeeld een zachte en pluizige textuur, terwijl traagschuimkussens zich aanpassen aan de contouren van je hoofd en nek. Het is belangrijk om rekening te houden met persoonlijke voorkeuren en eventuele allergieën bij het kiezen van het materiaal van je kussen. Zo hoor je vaak bij een dons kussen dat het kussen vrij snel zijn stevigheid verliest en te erg mee geeft zonder genoeg terug te veren. Waar een traagschuimkussen deze tekortkomingen opvullen is het probleem dat deze soms als warm worden ervaren. Kortom, een kussen is iets heel persoonlijks!

Kussen kopen: Stevigheid

De stevigheid van een kussen is een persoonlijke voorkeur. Sommige mensen geven de voorkeur aan een stevig kussen voor extra ondersteuning, terwijl anderen de voorkeur geven aan een zachter kussen voor een knus gevoel. Het is belangrijk om een kussen te kiezen dat de juiste balans biedt tussen comfort en ondersteuning.

Kussen kopen: Typen kussens

Kussen kopen: Donzen kussen

Donskussens zijn gemaakt van de zachte veren van vogels, meestal eenden of ganzen. Ze bieden een luxueus gevoel en zijn zeer comfortabel. Donskussens zijn vaak licht en luchtig, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden gevormd naar de contouren van je hoofd en nek. Ze bieden goede isolatie en ademend vermogen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel warme als koude slaapomgevingen. Het is echter belangrijk om op te merken dat sommige mensen allergisch kunnen zijn voor dons. In dat geval zijn er hypoallergene opties beschikbaar.

Traagschuimkussens

Traagschuimkussens, ook bekend als memory foam-kussens, zijn populair vanwege hun drukverlagende eigenschappen. Ze passen zich aan de vorm van je hoofd en nek aan en bieden een uitstekende ondersteuning. Traagschuimkussens bevorderen een goede uitlijning van de wervelkolom en verlichten drukpunten, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met nek- en rugklachten. Ze hebben ook het voordeel dat ze de bewegingsoverdracht minimaliseren, wat betekent dat je partner niet gestoord wordt als je je ’s nachts omdraait.

Verenkussens

Verenkussens zijn gemaakt van natuurlijke veren en bieden een zacht en veerkrachtig gevoel. Ze zijn ideaal voor mensen die van een pluizig en luchtig kussen houden. Verenkussens bieden goede ondersteuning, maar kunnen na verloop van tijd hun veerkracht verliezen en moeten regelmatig worden opgeschud om hun vorm te behouden. Ze zijn over het algemeen niet geschikt voor mensen met allergieën vanwege het risico op allergische reacties.

Kapok Kussens

Kapok kussens zijn gevuld met natuurlijke kapokvezels afkomstig van de kapokboom. Deze kussens bieden een comfortabele en ondersteunende slaapervaring. Kapokvezels hebben een pluizige structuur die zich aanpast aan de contouren van je hoofd en nek. Ze zijn ademend en vochtafvoerend, waardoor het kussen koel en droog blijft gedurende de nacht. Kapok kussens zijn hypoallergeen en ideaal voor mensen met allergieën of gevoelige luchtwegen. Ze zijn van nature resistent tegen huisstofmijt en schimmels. Bovendien is kapok een duurzaam materiaal, omdat de kapokboom snel groeit en weinig water nodig heeft. Met kapok kussens kun je genieten van een natuurlijke en comfortabele slaapomgeving.

Bamboe Kussens

Een bamboe kussen is een populair alternatief voor traditionele kussens, dankzij de unieke eigenschappen van bamboevezels. Deze kussens zijn gemaakt van natuurlijke bamboevezels die bekend staan om hun ademend vermogen en vochtafvoerende eigenschappen. Een bamboe kussen biedt comfort en ondersteuning, terwijl het ook helpt om transpiratie tijdens het slapen te verminderen. Bamboevezels hebben van nature antibacteriële en hypoallergene eigenschappen, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met allergieën of gevoelige huid. Daarnaast is bamboe een duurzaam materiaal, omdat het snel groeit en weinig water nodig heeft. Een bamboe kussen is dus niet alleen comfortabel, maar ook milieuvriendelijk.

Kussen kopen: Onderhoud en levensduur

Het is belangrijk om je kussen regelmatig te onderhouden om de levensduur en hygiëne te behouden. De meeste kussens kunnen worden gereinigd door ze in de wasmachine te wassen, hoewel het altijd raadzaam is om de instructies van de fabrikant te volgen. Het is ook een goed idee om je kussen regelmatig op te schudden om de vorm en veerkracht te behouden. Het gebruik van een kussenbeschermer kan helpen om het kussen te beschermen tegen vlekken, vocht en allergenen.

Het onderhouden van je kussen is per type kussen ook weer anders. Hier een paar tips hoe je zolang mogelijk van je kussen kan blijven genieten:

Traagschuimkussen

Het onderhoud van een traagschuimkussen kan helpen om de levensduur en hygiëne ervan te behouden. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van een traagschuimkussen:

 • Regelmatig luchten: Traagschuimkussens kunnen geuren en vocht vasthouden, dus het is een goed idee om ze regelmatig te luchten. Haal het kussen uit de kussensloop en laat het op een goed geventileerde plaats liggen, bijvoorbeeld buiten of in een kamer met een open raam, om lucht door het materiaal te laten circuleren. Dit helpt om eventuele geuren te verminderen.
 • Kussensloop gebruiken: Gebruik altijd een kussensloop om het traagschuimkussen te beschermen. Een kussensloop voorkomt dat vuil, oliën en zweet direct in contact komen met het kussen, waardoor het langer schoon blijft. Kies bij voorkeur een kussensloop die ademend is om de luchtstroom te bevorderen.
 • Regelmatig wassen van de kussensloop: Was de kussensloop regelmatig volgens de instructies op het etiket. Dit helpt om stof, allergenen en oliën te verwijderen die zich kunnen ophopen op het oppervlak van het kussen. Een schone kussensloop bevordert een gezonde slaapomgeving.
 • Vlekken behandelen: Als er vlekken op het traagschuimkussen verschijnen, kun je deze voorzichtig behandelen. Gebruik een mild reinigingsmiddel vermengd met water en breng het aan op de vlek met een zachte doek of spons. Dep de vlek voorzichtig zonder te wrijven, en laat het kussen volledig drogen voordat je het weer gebruikt.
 • Niet in de wasmachine wassen: Het is belangrijk om te weten dat de meeste traagschuimkussens niet geschikt zijn om in de wasmachine te wassen. Dit kan het materiaal beschadigen en de structuur van het kussen veranderen. Raadpleeg altijd de instructies van de fabrikant voor specifieke reinigingsaanbevelingen.
 • Regelmatig vervangen: Traagschuimkussens hebben een beperkte levensduur. Na verloop van tijd kunnen ze hun veerkracht en ondersteuning verliezen. Het wordt aanbevolen om het traagschuimkussen om de 2 tot 3 jaar te vervangen, afhankelijk van de kwaliteit en het gebruik.

Donzen kussen

Het onderhoud van een donzen kussen is belangrijk om de levensduur, veerkracht en hygiëne ervan te behouden. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van een donzen kussen:

 1. Regelmatig opschudden: Donzen kussens hebben de neiging om na verloop van tijd plat te worden. Daarom is het belangrijk om ze regelmatig op te schudden om de vulling gelijkmatig te verdelen en de oorspronkelijke veerkracht te behouden. Dagelijks opschudden is ideaal, maar probeer het minstens een paar keer per week te doen.
 2. Luchten: Donzen kussens kunnen soms een lichte geur ontwikkelen. Om deze geuren te verminderen, kun je het kussen regelmatig buiten luchten. Plaats het kussen op een goed geventileerde plaats, bijvoorbeeld buiten op een droge, zonnige dag, en laat het een paar uur luchten.
 3. Gebruik een kussensloop: Om je donzen kussen te beschermen tegen vuil, oliën en zweet, gebruik je altijd een kussensloop. Een kussensloop vormt een barrière tussen het kussen en je hoofd en helpt om het kussen schoon te houden. Was de kussensloop regelmatig volgens de instructies op het etiket.
 4. Regelmatig wassen: Donzen kussens kunnen na verloop van tijd vuil en stof verzamelen, dus het is belangrijk om ze regelmatig te wassen. Controleer altijd het wasetiket van het kussen voor specifieke instructies. Over het algemeen kunnen de meeste donzen kussens in de wasmachine worden gewassen op een zachte cyclus met een mild wasmiddel. Gebruik een extra spoeling om ervoor te zorgen dat alle zeepresten worden verwijderd. Zorg ervoor dat het kussen volledig droog is voordat je het weer gebruikt. Je kunt het in de droger op een lage temperatuur drogen met een paar schone tennisballen om de vulling op te kloppen.
 5. Vermijd knijpen en wringen: Bij het wassen en drogen van een donzen kussen is het belangrijk om knijpen en wringen te vermijden, omdat dit de vulling kan beschadigen.Druk het overtollige water voorzichtig uit het kussen en laat het vervolgens op natuurlijke wijze drogen of gebruik de droger op een lage temperatuur.
 6. Bescherming met een kussensloop: Om je donzen kussen extra te beschermen, kun je er ook een kussensloop omheen doen. Dit voorkomt dat vuil, oliën en zweet direct in contact komen met het kussen en verlengt de levensduur ervan.kussen kopen
 7. Regelmatig vervangen: Donzen kussens hebben een beperkte levensduur, meestal tussen de 3 en 5 jaar, afhankelijk van het gebruik en de kwaliteit van het kussen. Als het kussen zijnveerkracht verliest, plat wordt of tekenen van slijtage begint te vertonen, is het tijd om het te vervangen.

Zoals je hierboven kan zien zit er nogal wat verschil in de manier waarop je jouw kussen goed kan onderhouden. Lees dus altijd goed het was etiket of zoek even rond op internet wat jij het beste kan doen.

Levensduur

De levensduur van een kussen varieert afhankelijk van het type en de kwaliteit. Over het algemeen gaan dons- en traagschuimkussens langer mee dan synthetische vezel- of verenkussens. Het is echter belangrijk om de algemene richtlijn van de fabrikant te volgen en je kussen te vervangen zodra het zijn veerkracht verliest, zijn vorm niet behoudt of tekenen van slijtage vertoont.

De levensduur van een kussen varieert afhankelijk van het type kussen, de kwaliteit, het gebruik en het onderhoud. Over het algemeen kun je de volgende richtlijnen hanteren:

 1. Donzen kussen: Een goed onderhouden donzen kussen kan ongeveer 5 tot 10 jaar meegaan. Het is belangrijk om het kussen regelmatig op te schudden, te luchten en schoon te houden volgens de richtlijnen voor onderhoud.
 2. Traagschuimkussen: Traagschuimkussens hebben over het algemeen een levensduur van ongeveer 3 tot 5 jaar. Na verloop van tijd kan het materiaal zijn veerkracht en ondersteuning verliezen. Het is belangrijk om ze regelmatig te luchten, te beschermen met een kussensloop en eventuele vlekken voorzichtig te behandelen.
 3. Latex kussen: Latex kussens hebben meestal een langere levensduur en kunnen ongeveer 5 tot 7 jaar meegaan. Ze behouden hun vorm en ondersteuning gedurende langere tijd. Het is raadzaam om ze regelmatig te luchten en schoon te houden volgens de instructies van de fabrikant.

Het is belangrijk op te merken dat deze schattingen richtlijnen zijn en dat individuele factoren, zoals het gebruik, de slaaphouding en de persoonlijke voorkeuren, van invloed kunnen zijn op de levensduur van een kussen. Het is altijd een goed idee om de instructies van de fabrikant te volgen en het kussen regelmatig te inspecteren op tekenen van slijtage of verminderde ondersteuning. Als het kussen zijn beste dagen heeft gehad, is het waarschijnlijk tijd om het te vervangen om een optimale slaapomgeving en comfort te behouden.

De Levensduur van je kussen is deels afhankelijk van hoe je ermee om gaat en hoe jedeze onderhoudt. Een goed onderhouden kussen zal een stuk langer mee gaan dan een slecht onderhouden kussen.

Kussen kopen: Proefperiode en garantie

Bij het kopen van een kussen is het raadzaam om te informeren naar de proefperiode en garantie die de fabrikant biedt. Een proefperiode stelt je in staat om het kussen thuis uit te proberen en te beoordelen of het aan je comfortbehoeften voldoet. Het proefslapen is iets redelijks nieuws. Waar je vroeger in de winkel de keuze moest maken en hieraan vast zat, kan je nu bij veel bedrijven het kussen een periode uitproberen. Dit is zeker aan te raden omdat het comfort van je kussen kan variëren door het matras waarop je het kussen uitprobeert.

Een garantie biedt bescherming tegen fabricagefouten en geeft je gemoedsrust bij je aankoop.

Kussen kopen: Prijs en budget

De prijs van een kussen varieert afhankelijk van het type, de kwaliteit en het merk. Het is belangrijk om een budget vast te stellen voordat je op zoek gaat naar een kussen, zodat je binnen je financiële mogelijkheden blijft. Het is ook de moeite waard om te investeren in een kussen van goede kwaliteit, aangezien een goede nachtrust van onschatbare waarde is voor je algehele welzijn. Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt van de types kussens en de prijs die je per type kan verwachten.

 1. Basis kussens: Dit zijn meestal eenvoudige kussens gemaakt van polyestervezels of een standaard schuimvulling. Ze zijn meestal relatief betaalbaar en kunnen variëren in prijs van ongeveer €10 tot €30.
 2. Mid-range kussens: Deze kussens bieden vaak meer ondersteuning en comfort. Ze kunnen gemaakt zijn van materialen zoals memory foam, veren en dons, of latex. De prijzen voor mid-range kussens kunnen variëren van ongeveer €30 tot €100.
 3. Hoogwaardige kussens: Deze kussens bieden doorgaans de beste kwaliteit, duurzaamheid en ondersteuning. Ze kunnen gemaakt zijn van hoogwaardig traagschuim, natuurlatex of luxe dons- en verenvullingen. Hoogwaardige kussens kunnen prijzen hebben die variëren van €100 tot enkele honderden euro’s.

Kussen kopen: Advies inwinnen en uitproberen

Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij experts, zoals fysiotherapeuten of ergotherapeuten, vooral als je last hebt van nek- of rugklachten. Ze kunnen je helpen bij het kiezen van het juiste kussen op basis van je specifieke behoeften.

Daarnaast is het aan te raden om verschillende kussens uit te proberen voordat je er een koopt. Veel winkels bieden de mogelijkheid om kussens te testen, dus maak gebruik van deze gelegenheid om te bepalen welk type en stevigheid het meest comfortabel voor je is.

Kussen kopen: Online winkelen voor kussens

Tegenwoordig biedt online winkelen een handige en uitgebreide optie om kussens te kopen. Er zijn tal van online winkels en speciaalzaken die een breed scala aan kussens aanbieden. Bij het online winkelen voor kussens zijn er echter enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden.

Ten eerste is het belangrijk om de productbeschrijvingen en specificaties zorgvuldig te lezen. Let op het materiaal, de stevigheid, de afmetingen en andere relevante kenmerken van het kussen. Dit helpt je om een weloverwogen beslissing te nemen die aansluit bij je behoeften.

Ten tweede is het raadzaam om klantbeoordelingen en -recensies te lezen. Dit geeft je inzicht in de ervaringen van andere klanten met het kussen dat je overweegt. Het kan je helpen bij het beoordelen van de kwaliteit, het comfort en de duurzaamheid van het kussen.

Daarnaast is het belangrijk om de retour- en ruilvoorwaarden van de online winkel te controleren. Hoewel je misschien weloverwogen je keuze maakt, kan het zijn dat het kussen niet aan je verwachtingen voldoet nadat je het hebt ontvangen. Zorg ervoor dat de winkel een redelijke retour- en ruilbeleid heeft, zodat je indien nodig het kussen kunt retourneren of omruilen.

Tot slot is het handig om te zoeken naar kortingsacties, aanbiedingen of bundeldeals die online winkels mogelijk aanbieden. Hierdoor kun je mogelijk geld besparen op je aankoop of extra voordelen ontvangen, zoals gratis verzending.

Kussen kopen: Ondersteuning en comfort boven alles

Bij het kopen van een kussen staat ondersteuning en comfort altijd voorop. Iedereen heeft verschillende slaapgewoonten, voorkeuren en fysieke behoeften, dus het is belangrijk om een kussen te vinden dat bij jou past.

Het is verstandig om te investeren in een kussen van goede kwaliteit dat voldoet aan jouw specifieke behoeften. Een goed kussen kan je helpen om beter te slapen, uitgerust wakker te worden en nek- en rugpijn te verminderen.

Het is ook belangrijk om regelmatig je kussen te vervangen. Na verloop van tijd verliezen kussens hun veerkracht en ondersteuning, waardoor ze minder effectief worden. Het is raadzaam om je kussen om de twee tot drie jaar te vervangen, afhankelijk van het type en de kwaliteit.

Kussen kopen: Een duurzame keuze maken

Bij het kopen van een kussen is het ook de moeite waard om na te denken over duurzaamheid. Door te kiezen voor een milieuvriendelijk kussen, draag je bij aan het verminderen van jouw ecologische voetafdruk. Hier zijn enkele tips om een duurzame keuze te maken:

Ten eerste kun je kiezen voor kussens met duurzame materialen. Er zijn merken die gebruik maken van organische en natuurlijke materialen, zoals biologisch katoen, bamboevezels en natuurlijk latex. Deze materialen worden op een milieuvriendelijke manier geproduceerd en zijn vrij van schadelijke chemicaliën.

Ten tweede is het belangrijk om de levensduur van je kussen te verlengen. Zorg ervoor dat je het kussen regelmatig onderhoudt volgens de instructies van de fabrikant. Door je kussen goed te verzorgen, blijft het langer in goede staat en hoef je het minder snel te vervangen.

Ten derde kun je overwegen om te investeren in een kussen van hoge kwaliteit. Hoewel dit initieel duurder kan zijn, gaan kussens van goede kwaliteit vaak langer mee, waardoor je op de lange termijn geld bespaart en minder afval produceert.

Top 5 kussens

Wil jij weten waar je het beste kussen kunt aanschaffen? Hieronder volgt een top 5 die we hebben samengesteld.

Matt Sleeps kussen

Het Matt Sleeps kussen is een uitstekende aanvulling op hun assortiment hoogwaardige slaapproducten. Het kussen is ontworpen met aandacht voor comfort en ondersteuning, zodat je elke nacht kunt genieten van een goede nachtrust.

Het Matt Sleeps kussen is verkrijgbaar als 1 model wat perfect bij jouw slaapgewoonten en voorkeuren past. Of je nu een zijslaper, rugslaper of buikslaper bent, er is een geschikt kussen beschikbaar.

Het kussen van Matt Sleeps maakt gebruik van hoogwaardige materialen die zorgen voor optimale ondersteuning en ventilatie. Ze combineren traagschuim met HR schuim waardoor het kussen een goede balans biedt tussen zachtheid en ondersteuning. Het midden van het kussen is iets lager en de zijkanten iets hoger. Hierdoor blijft het kussen goed ondersteunen. Ook als je van je zij naar je rug draait of andersom.

Matt Sleeps Kussen
4.8
€89,00

Wist je dat een goed kussen voor ongeveer 20% het totale ligcomfort bepaalt en dat het nek- en schouderpijn kan voorkomen? Wij hebben een uniek kussen ontwikkeld dat zowel perfecte support voor rug als zijslapers verzorgt. Het kussen is 12 cm dik.

Pros:
 • Bepaalt 20% totale ligcomfort
 • Voorkomt nek- en schouderpijn
 • Verzorgt perfecte support voor rug- en zijslapers
 • Maat: 70 x 40 cm
Cons:
 • Wat zwaarder dan een normaal kussen

Tempur Original

Het Tempur kussen staat bekend om zijn innovatieve ontwerp en hoogwaardige materialen die zorgen voor ultiem slaapcomfort. Het kussen is gemaakt van het speciale Tempur-materiaal, dat oorspronkelijk is ontwikkeld door NASA en zich aanpast aan de contouren van je hoofd en nek.

Het Tempur kussen biedt optimale ondersteuning en drukverlichting. Het reageert op de warmte van je lichaam en vormt zich naar de natuurlijke krommingen van je nek en hoofd. Hierdoor worden drukpunten verminderd en wordt een goede uitlijning van de wervelkolom bevorderd.

Het Tempur kussen is verkrijgbaar in verschillende modellen en hoogtes, zodat je kunt kiezen welk kussen het beste bij jouw slaapbehoeften en voorkeuren past. Of je nu een rugslaper, zijslaper of buikslaper bent, er is een geschikt Tempur kussen beschikbaar.

TEMPUR Original Hoofdkussen
4.1
€86,99

Het TEMPUR® Original Queen hoofdkussen vormt zich perfect naar de contouren van uw nek en hoofd waardoor een uitstekende ondersteuning en verlichting aan de nek - en schouderspieren ontstaat.

Pros:
 • Specificaties:
 • Sluit perfect aan op uw wervelkolom
 • Uniek ontwerp zorgt voor gepersonaliseerde stevigheid
 • Gemaakt van Tempur materaal
 • Comfortabele drukverlaging
 • Biedt buik- en rugslapers ondersteuning op maat

CozySense Hoofdkussen 

Het CozySense hoofdkussen is speciaal ontworpen om ultiem comfort te bieden tijdens het slapen. Dit kussen is gemaakt van hoogwaardig materiaal en zorgt voor een heerlijk zacht gevoel.

Het kussen is gevuld met synthetische microvezels en traagschuim die zorgen voor een optimale ondersteuning van het hoofd en de nek. Het past zich aan de contouren van je lichaam aan, waardoor drukpunten worden verminderd en je in een natuurlijke slaaphouding kunt liggen.

Met het CozySense hoofdkussen kun je de stevigheid naar wens aanpassen. Op deze manier kun je het kussen personaliseren voor jouw individuele behoeften.

Dit kussen is hypoallergeen en ademend, wat ideaal is voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen. De hoes is afneembaar en wasbaar, waardoor het kussen gemakkelijk schoon te houden is.

Met het CozySense hoofdkussen kun je genieten van een goede nachtrust en word je elke ochtend verfrist en uitgerust wakker. Het is een perfecte metgezel voor een ontspannen en comfortabele slaapervaring.

CozySense® Hoofdkussen
4.0
€59.00

Ben jij op zoek naar een hoofdkussen dat je écht comfortabel laat slapen? Wil je heerlijk uitgerust wakker worden? Je dag vol energie beginnen? Het CozySense hoofdkussen heeft precies wat je nodig hebt!

Pros:
 • Betere nachtrust
 • Tegen nekpijn, rugpijn en hoofdpijn
 • Ergonomisch design
 • Verkoelend effect
 • Duurzaam & Veilig
 • Geschikt voor zijslapers, rugslapers en buikslapers

Sleep Comfy Traagschuim kussen

Het Sleep Comfy Traagschuim kussen is ontworpen om een comfortabele en rustgevende slaapervaring te bieden. Met een kern van traagschuim past het kussen zich aan de contouren van je hoofd en nek aan, waardoor drukpunten worden verminderd en de juiste ondersteuning wordt geboden.

Dankzij het traagschuim kan het kussen ook de lichaamstemperatuur reguleren en warmte vasthouden, wat ideaal is voor mensen die het snel koud hebben tijdens het slapen. Het kussen heeft een ademende hoes van hoogwaardig materiaal, waardoor het zacht aanvoelt en voor een goede luchtcirculatie zorgt.

Het Sleep Comfy Traagschuim kussen bevordert een gezonde slaaphouding en kan helpen bij het verminderen van nek- en schouderpijn. Het is ook geschikt voor mensen met allergieën, omdat het hypoallergeen en stofmijtbestendig is.

Dit kussen wordt geleverd met een afneembare hoes die in de machine gewassen kan worden, waardoor het gemakkelijk schoon te houden is.

Sleep Comfy - Traagschuim Serie - Hoofdkussen
3.9
€33,20

Heb je er ooit over nagedacht waarom je 's ochtends moe wakker wordt? Sleep Comfy is hier om uw vervelende pijntjes en kwalen te herstellen met onze Memory Foam-technologie. 

Pros:
 • Luchtdoorlatend, vorm- en slijtvast traagschuim
 • Extra ademende hoes voor ventilatie en vochtregulatie door ademende rand
 • Optimale ondersteuning van nek en schouders
 • De traagschuim binnenkant kan niet in de wasmachine
Cons:
 • Kwalitatief niet de beste keuze

CloudPillo hoofdkussen

Het CloudPillo hoofdkussen is een innovatief kussen dat ontworpen is om een optimale slaapervaring te bieden. Met dit kussen geniet je van het ultieme comfort en de juiste ondersteuning voor een goede nachtrust.

Het CloudPillo hoofdkussen maakt gebruik van hoogwaardig traagschuim dat zich vormt naar de contouren van je hoofd en nek. Dit zorgt voor een ergonomische slaaphouding en verlichting van drukpunten. Het kussen past zich aan jouw unieke lichaamsvorm aan, waardoor je nek en rug op de juiste manier worden ondersteund.

Een van de opvallende kenmerken van het CloudPillo kussen is de luchtcirculatietechnologie. Het kussen is voorzien van ventilatiekanalen die zorgen voor een goede luchtdoorstroming. Dit helpt om de temperatuur te reguleren en overmatig zweten tijdens het slapen te voorkomen. Je blijft koel en comfortabel gedurende de hele nacht.

Cloudpillo Hoofdkussen
3.7
€55,96

Het Cloudpillo hoofdkussen is een innovatief product dat een revolutie teweegbrengt in de wereld van kussens. Dit kussen is speciaal ontworpen om het ultieme slaapcomfort te bieden en een goede nachtrust te bevorderen.

Pros:
 • Betere nachtrust
 • Voor buik, rug en zij slapers
 • Tegen nekpijn, rugpijn en hoofdpijn
 • Jij kiest hard- of zachtheid
 • Te gebruiken met je normale kussensloop
 • Voorzien van een uitwasbare buitenhoes
 • Blijft koel in de zomer en warm in de winter
 • Door 1.500+ Nederlanders beoordeeld met 5 sterren
 • 30-dagen proefslapen
Cons:
 • Materiaal kan wat ruw aanvoelen

Conclusie: kussen kopen

Het kiezen van het juiste kussen is essentieel voor een goede nachtrust. Door rekening te houden met je slaaphouding, lichaamsbouw, voorkeursmateriaal en andere factoren, kun je het perfecte kussen vinden dat voldoet aan jouw behoeften en voorkeuren. Neem de tijd om verschillende opties te vergelijken, test kussens uit en lees beoordelingen om een weloverwogen beslissing te nemen.

Onthoud dat het kopen van een kussen een persoonlijke keuze is en dat wat voor de ene persoon werkt, niet per se voor jou zal werken. Experimenteer en wees bereid om aanpassingen te maken totdat je het kussen vindt dat zorgt voor een comfortabele en rustgevende slaapervaring.

Investeer in je slaap en maak van het kiezen van het perfecte kussen een prioriteit. Een goede nachtrust heeft een enorme invloed op je algehele welzijn en kan bijdragen aan een gezond en energiek leven.

Beste matras bij je perfecte kussen

Wil je weten wat het beste matras is bij je warmte kussen? Kijk dan op onze pagina over het beste matras!

Waar ben je naar op zoek?