Beste kussen Consumentenbond: Hier lees je alle Tips

3 minuten

beste kussen consumentenbond

Een goede nachtrust begint met het juiste kussen. Het kiezen van het beste kussen kan echter een uitdaging zijn, gezien het grote aanbod op de markt. Gelukkig kan de Consumentenbond ons helpen bij het maken van een weloverwogen keuze met wat slimme tips. In dit artikel bespreken we het belang van het kiezen van het beste kussen.

 

Waarom is het kiezen van het beste kussen belangrijk?

Een goed kussen is essentieel voor een goede nachtrust en het bevorderen van een gezonde slaaphouding. Het juiste kussen biedt niet alleen comfort, maar ook de juiste ondersteuning voor je hoofd, nek en wervelkolom. Een slecht kussen kan leiden tot nekpijn, rugklachten en een verstoorde slaap. Daarom is het belangrijk om het beste kussen te kiezen dat past bij jouw individuele behoeften en voorkeuren.

Kussen tips van de Consumentenbond

De Consumentenbond heeft een goede leidraad om te bepalen welke kussen goed bij je past.

Slaaphouding

Ben je een zijslaper, buikslaper of rugslaper? Of een mix? Zijslaper hebben een hoger kussen nodig.

Schouderbreedte

Heb je brede schouders? Dan heb je ook een hoger kussen nodig.

Matras hardheid

Hoe ver zak je in je huidige matras? Dit speelt een rol met het bepalen van de matrashoogte. Hetzelfde kussen kan op een ander matras heel anders slapen.

Lichaam

Heb je last van zweten of allergie? Hou dan rekening met de keuze van je matras.

Je voorkeuren

Natuurlijk speelt je eigen voorkeur ook een rol.

Favoriete Kussen Kooptip – MatrasReviews

Het Matt Sleeps hoofdkussen is absoluut een aanrader voor een goede nachtrust. Met zijn innovatieve ontwerp en zorgvuldig gekozen materialen biedt dit kussen ultiem comfort.

Dit kussen is speciaal ontworpen om optimale ondersteuning te bieden aan de nek en het hoofd, waardoor rug- en nekpijn verminderd worden. Ongeacht je slaaphouding past het kussen zich perfect aan de contouren van je lichaam aan.

Bovendien is het Matt Sleeps hoofdkussen hypoallergeen en gemakkelijk te onderhouden.

Matt Sleeps Kussen
4.8
€89,00

Wist je dat een goed kussen voor ongeveer 20% het totale ligcomfort bepaalt en dat het nek- en schouderpijn kan voorkomen? Wij hebben een uniek kussen ontwikkeld dat zowel perfecte support voor rug als zijslapers verzorgt. Het kussen is 12 cm dik.

Pros:
 • Bepaalt 20% totale ligcomfort
 • Voorkomt nek- en schouderpijn
 • Verzorgt perfecte support voor rug- en zijslapers
 • Maat: 70 x 40 cm
Cons:
 • Wat zwaarder dan een normaal kussen

Het traagschuim kussen van M Line Wave is ook een goede keuze. Dit kussen biedt uitstekend comfort en ondersteuning voor een goede nachtrust. Het is gemaakt van hoogwaardig traagschuim dat zich perfect aanpast aan de contouren van het hoofd en de nek. Hierdoor worden drukpunten verminderd en wordt nekpijn voorkomen.

Het M Line Wave Pillow heeft een golvende vormgeving die zorgt voor een optimale positionering van de nek en het hoofd. Het biedt een stabiele ondersteuning en bevordert een natuurlijke uitlijning van de wervelkolom. Bovendien heeft het kussen een goede ventilatie, wat zorgt voor een aangename temperatuur tijdens het slapen.

M Line - Wave pillow 40x60x13 | bol.com
4.5
€109,00

Het M Line Wave Pillow is een innovatief kussen dat zorgt voor ultiem slaapcomfort. Dit kussen heeft een unieke golfvormige vorm die zorgt voor optimale ondersteuning van hoofd en nek. Het is gemaakt van hoogwaardig traagschuim dat zich aanpast aan de contouren van je lichaam en drukpunten verlicht. 

Pros:
 • Materiaal tijk: Polyester
 • Materiaal vulling: Schuim
 • Type slaper: Rug-slaper | Zij-slaper
 • Kleur: wit
Cons:
 • Vrij duur

Kussen voor nekklachten

Een kussen tegen nekklachten is niet makkelijk te vinden. Het hangt samen van veel factoren. Traagschuim kussens kunnen vaak helpen.

Het hoofdkussen die bijvoorbeeld kan helpen tegen nekklachten is de Cinderella Orthoflex. Hieronder lees je er meer over.

Het Cinderella Orthoflex kussen is speciaal ontworpen om nekklachten te verminderen en een goede ondersteuning te bieden aan de nek en het hoofd.

De Cinderella Orthoflex heeft een ergonomisch gevormde neksteun die zorgt voor een optimale positie van de nekwervels tijdens het slapen. Dit helpt om spanning en druk op de nekspieren te verminderen en bevordert een natuurlijke uitlijning van de wervelkolom.

Het kussen is gevuld met synthetische vezels die zorgen voor een goede veerkracht en ventilatie. Hierdoor blijft het kussen fris en hygiënisch. Bovendien is het kussen anti-allergisch en wasbaar, wat het onderhoud ervan gemakkelijk maakt.

Cinderella hoofdkussen Orthoflex II Extra Soft - 60 x 50 cm
4.5
€59,50

Geniet van een goede nachtrust dankzij optimale ondersteuning en drukverdeling van je nek en schouders met dit Orthoflex® hoofdkussen extra soft.

Pros:
 • Optimale ondersteuning en drukverdeling voor nek en schouders
 • Perfecte houding voor ontspannen spieren
 • Optimale ondersteuning aan het hoofd bij iedere slaaphouding
 • Met of zonder neksteun te gebruiken
Cons:
 • De kleuren kunnen storend zijn

 

Conclusie – beste kussen Consumentenbond

De Consumentenbond test geen kussens en kunnen alleen tips geven waar je op moet letten. Het kiezen van het beste kussen is van groot belang voor een goede nachtrust en een gezonde slaaphouding.  Kussens zoals het Tempur Original, Silvana Support, Cinderella Orthoflex en M Line Wave Pillow behoren tot goede keuzes. Neem de tijd om de verschillende opties te vergelijken en kies het kussen dat het beste past bij jouw individuele behoeften en voorkeuren.

Jouw keuze uit het beste kussen Consumentenbond

Heb je je keuze kunnen maken? Of twijfel je nog? Op deze pagina vindt je nog veel meer over kussens!

Waar ben je naar op zoek?