Matrassen vergelijken: ervaringen & tests

3 minuten

Matrassen vergelijken

Matrassen vergelijken en een nieuw matras kopen is niet eenvoudig. In de winkel of woonboulevard kun je geen echte ervaring opdoen. Je ligt maar een minuut op het matras in een winkel met je normale kleding aan. Zo kun je geen goed oordeel vellen of het matras goed bij je past. Gelukkig zijn er sinds kort nieuwe matrassen zoals Emma, Simba, Matt en Eve die je 100 dagen of soms zelfs langer thuis kunt testen. Geen vervelende verkopers die je een matras ‘proberen aan te smeren’. En je ontvangt de matrassen van deze online merken gewoon thuis in een doos.

De nieuwe matrassen van Simba, Matt, Emma en Eve bieden een goede uitkomst. Maar kiezen tussen deze matrassen en vergelijken is ook niet eenvoudig. De matrassen lijken vaak erg op elkaar. Zowel de ervaringen van klanten als materialen tussen de matrassen verschillen niet enorm. Dat maakt vergelijken lastig. Om je te helpen met je keuze hebben wij matrasreviews.nl opgezet. Hier kun je de matrassen vergelijken in een oogopslag met handige tabellen.

Hoe beoordelen wij?

De beoordelingen komen tot stand door 3 onafhankelijke processen:

  • ons interne team beoordeelt de matrassen
  • we controleren de informatie die de merken zelf aangeven op hun website
  • maar nog belangrijker: wij analyseren alle reviews en opmerkingen van consumenten die een online matras hebben aangekocht.

Op matrasreviews.nl vind je uiteindelijk een duidelijk overzicht met de verschillen tussen de nieuwe merken. De beoordeling komt tot stand op basis van de meest belangrijke punten hieronder.

Het comfort van de matras

Is de matras over het algemeen comfortabel? Helpt het bijvoorbeeld om rugklachten te voorkomen? Verlaagd het de druk op bepaalde gewrichten? Zodra je er op ligt moet het matras comfortabel aanvoelen. Dit is de eerste indruk van het matras. Let wel, dat je lichaam ook tijd nodig heeft om te wennen aan een nieuw matras.

Veerkracht en lichaamssupport

Let op dat hiermee niet per definitie hardheid of zachtheid wordt bedoeld. Een matras mag best zacht zijn zolang je ruggengraat maar in de juiste positie ligt. Druk op gewrichten moet vrij gelijk zijn. Als je te ver inzakt ontstaan nieuwe drukpunten op je gewrichten. Dat is weer niet goed.

 

Het aantal proefdagen slapen

Eigenlijk bieden Emma, Matt, Simba en Eve allemaal een 100 dagen of zelfs nog langere testperiode. Je krijgt het matras thuisbezorgd en kunt er dan thuis op slapen. Zo heeft je lichaam de kans om er ook aan te wennen. Gemiddeld heeft je lichaam 20 dagen nodig voordat je een echt oordeel kunt vellen.

 

Het aantal jaar garantie

Hoeveel jaar garantie kun je verwachtten? Ook dit speelt een rol bij onze beoordeling tussen de matrassen.

 

Verzending en retour

Wordt het matras gratis verzonden en weer opgehaald? Soms wordt ook je oude matras gratis meegenomen.

 

Ventilatie

Het is belangrijk dat je matras goed koelt en ventileert. Je wilt het niet te warm en anderzijds ook niet koud krijgen. De nieuwe traagschuim-matrassen  zijn al veel beter dan de ouderwetse matrassen met stalen veren.

 

Duurzaamheid

We kijken hier vooral naar het productieproces en materialen. Is het matras lokaal gemaakt? Waar komen grondstoffen vandaan om het matras te maken?

 

Hoes

Is de hoes afneembaar en wasbaar? Uit wat voor materiaal bestaat de hoes t.o.v. het matras?

 

Verlijming

Hoe is het matras verlijmd. Is het traagschuim met synthetische lijm of met waterbasis lijm verlijmd? Dit speelt een belangrijke rol in ventilatie.

 

Geur

Hoe ruikt het matras als hij uit de doos komt en een aantal weken daarna?

 

Prijs

Uiteindelijk beoordelen wij natuurlijk de verkoopprijs. De prijzen zijn vaak ook niet erg verschillend. Daarom helpt het om naar de samenvatting te kijken om snel te kunnen oordelen.

Waar ben je naar op zoek?