Matt Matras Review | Test & Beoordeling [Objectief getest]

9 minuten

Matt matras

Ben je benieuwd wat voor matras je kan verwachten bij Matt Sleeps? Lees het hieronder in de Matt matras review. Een goede nachtrust maakt je nachten comfortabel en je actiever overdag. Maar een goede nachtrust krijg je alleen met een ideaal matras. Het Matt matras biedt je comfort dat je nodig hebt, ongeacht je lichaamsbouw of slaaphouding. Dit artikel gaat dieper in op de werking en de voor- en nadelen van een Matt matras.

Matt Sleeps matras

Matt sleep is een kwaliteitsmatras gemaakt van de volgende materialen:

 • Een 1 cm brede bovenzij hoes gemaakt van Tencel, polyester en viscose.
 • 4 cm brede hyper steunlaag met een densiteit van D40.
 • 4 cm brede traagschuimlaag met een D60 densiteit.
 • Zachte laag koudschuim van 8 cm.
 • Harde laag van 8 cm koudschuim met een gemiddelde densiteit van D40.
 • Een antislip onderzijde van polyester.

Matt Sleeps zorgt voor de juiste drukverdeling, waardoor je de hele nacht optimale ondersteuning krijgt in alle lichaamsdelen. Mat matras isoleert ook bewegingen om verstoring te voorkomen. Je kunt de verschillende lagen naar wens aanpassen. Het innovatieve Matt matras (25cm) met 6 hardheden in 1 kan je thuis altijd zelf aanpassen. Het matras wordt geleverd in stand 3 (medium). Wil je toch iets harder of zachter? Rits het matras open en verander de hardheid wanneer je wilt.

Het Matt matras is verkrijgbaar in de breedtes 80, 90, 100, 120, 140, 160, 180 en 200 cm. Beschikbare lengtes zijn 190, 200, 210 en 220 cm. De hoogte is meestal een constante 25 cm. Het gewicht van het Matt-matras is afhankelijk van de combinatie maten, zoals de onderstaande tabel weergeeft:

Lengte x Breedte x Hoogte (in cm) Matras gewicht (in kg)
200 x 200 x 25 40
180 x 220 x 25 40
180 x 310 x 25 38
180 x 220 x 25 36
160 x 220 x 25 35
160 x 210 x 25 34
160 x 200 x 25 32
160 x 190 x 25 30
140 x 200 x 25 29
140 x 190 x 25 28
100 x 220 x 25 26
120 x 200 x 25 25
100 x 210 x 25 24
100 x 200 x 25 23
90 x 220 x 25 22
90 x 210 x 25 21
90 x 200 x 25 20
80 x 220 x 25 20
80 x 210 x 25 19
90 x 190 x 25 18
80 x 200 x 25 18
80 x 190 x 25 17

De matrassen zijn geschikt voor mensen van 0 tot 150 kg. De meeste kopers geven de voorkeur aan een van de volgende twee stevigheid opties:

 • Hyperondersteuning – traagschuim – HR-schuim zacht – HR-schuimfolie
 • Hyperondersteuning – traagschuim – HR-schuim film – HR-schuim zacht

Als je niet zeker bent van het matras en nog meer ontdekkingstijd wilt, start dan jouw proefperiode met de bovenstaande formaten.

Voor een meer specifieke richtlijn vindt je hieronder het advies van Matt voor de ideale stevigheid opties voor mensen met verschillende gewichten.

0-85 KG

Elk van de volgende samenstellingen (van boven naar beneden) zal werken:

 • Traagschuim – hyperondersteuning – HR-schuim zacht – HR-schuimfolie
 • Traagschuim – hyperondersteuning – HR-schuim film – HR-schuim zacht
 • Hyperondersteuning – traagschuim – HR-schuim zacht – HR-schuimfolie

85-150 KG

De ideale samenstellingen van boven naar beneden zijn:

 • Hyperondersteuning – traagschuim – HR-schuim film – HR-schuim zacht
 • HR-vorm zacht – HR-vorm film – hyperondersteuning – traagschuim
 • HR-schuimfilm, HR-vorm zacht, Hyperondersteuning – traagschuim

Matt matras review

Hieronder vind je een overzicht van de onderscheidingen, certificeringen, comfortlagen en samenstelling van het Matt-matras.

Certificeringen en onderscheidingen

De materialen en fabrikanten die Matt matrassen produceren zijn OEKO-TEX® standard 100 gecertificeerd. Zo weet je zeker dat het productieproces maatschappelijk verantwoord en milieuvriendelijk is. De certificering garandeert ook dat het Matt matras geen schadelijke stoffen bevat en veilig is voor gebruik door kinderen. Andere certificeringen van het Matt matras zijn:

CertiPur

Fabrikanten met het CertiPur-label moeten hebben voldaan aan gezondheids-, veiligheids- en milieueisen. De prestatie bewijst dat het Matt matras aan strikte voorwaarden in hoogwaardige vormen heeft voldaan.

EU Ecolabel

Bovenstaande certificering is van toepassing op producten die zijn geproduceerd met een lagere milieu-impact. Zo wordt bij de productie van het Matt matras gebruik gemaakt van duurzame energie, water en verpakkingen. Ook de grondstoffen: latex, HR-schuim en traagschuim zijn van hoge kwaliteit en recyclebaar. Tot slot bevat het textiel geen schadelijke stoffen.

HygCen

De certificering bewijst dat het schuim van een Matt matras een hoge constante waarde heeft. Bovendien bevat de stof geen schadelijke stoffen die gezondheidsproblemen veroorzaken of vatbaar maken.

Lichaam Gezond textiel

Het lichaam gezonde textiel bevestigt dat de stof van het matras huidvriendelijk is. Dus als je huid gevoelig is, hoef je je geen zorgen te maken over allergische reacties van het Matt matras.

LGA-certificaat

Het LGA-certificaat bewijst dat het schuim in het Matt matras voldoet aan de kwaliteitsnormen. Naast de gezondheidsvoordelen betaal je voor een matras die waar voor je geld biedt.

Awards Matt matras

Matt Sleeps heeft vele prijzen gewonnen, bijvoorbeeld the financial times en FD Gazellen Awards. In 2022 bekroonde the financial times het merk als Europa’s snelst groeiende interieurontwerp bedrijf. Andere eerdere onderscheidingen zijn onder meer:

 • NIMA Awards. NIMA nomineerde het Matt matras in de finaleronde van de Dutch Marketing Awards.
 • Sprout challenge. Matt Sleeps is uitgeroepen tot een van de meest gedurfde en innovatieve bedrijven van Nederland.
 • Best startup award. Matt Sleeps werd genomineerd voor een van de beste startup-awards in 2017.

De awards kunnen worden toegeschreven aan de innovativiteit van het matras en de uitstekende klantenservice. Matt Sleeps gebruikt elke feedback van klanten om betere ontwerpen te ontwikkelen om het merk te verbeteren.

Matt matras

De lagen van het Matt matras

Het Matt matras heeft vier lagen: twee ondersteunende en twee comfortlagen en een hoes. Je kunt de lagen volledig naar je eigen wens aanpassen. Hierom heet het Matt matras ook wel het aanpasbare matras. De lagen worden hieronder beschreven.

Comfortlaag 1

De laag van 4 cm heeft hypersupport, een schuim met een hoge puntelasticiteit en een SG-waarde van 65. Comfortlaag 1 heeft een open celstructuur die zorgt voor een goede vochtregulatie en ventilerende eigenschappen.

Comfortlaag 2

De tweede comfortlaag heeft 4 cm traagschuim en een SG-waarde van 60. Het traagschuim vormt zich naar je lichaam om drukpunten door je lichaamswarmte te verminderen. Als gevolg hiervan wordt jouw gewicht gelijkmatig verdeeld.

Ondersteunende lagen

De koudschuimlagen met een gemiddelde SG-waarde van 40 zorgen voor een uitstekende ondersteuning van het lichaam. De twee steunlagen bestaan uit een harde laag van 7 cm en een zachte koudschuimlaag van 9 cm. Je kunt de lagen verwisselen en onderaan plaatsen op basis van jouw voorkeur.

Als je niet zeker bent van de samenstelling kun je een configurator gebruiken op de website van Matt Sleeps. Je moet enkele gegevens invoeren, bijv.

 • Jouw maat
 • Of je alleen slaapt of met iemand anders
 • Je slaapvoorkeur

Met de bovenstaande gegevens berekent de configurator de beste match voor jou en toont het je de comfortabele optie om aan te passen.

Samenstelling Matt matras

Het Matt matras bestaan uit materialen die het slaapcomfort verhogen. Dergelijke materialen omvatten:

Hyperondersteunende laag

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de laag een uitstekende puntelasticiteit om goede lichaamsbescherming te bieden. Daarnaast zorgt een open celstructuur voor een goede luchtdoorlatendheid en een uitstekende vochtregulatie. De hyper ondersteunende laag heeft ook een fluweelachtig oppervlak en innovatief schuim dat ventilatie biedt.

Tencel

Tencel is een natuurlijke en volledig biologisch afbreekbare grondstof gemaakt van eucalyptushout. De boventijk van het Matt matra bestaat uit een combinatie van Tencel en viscose. De hoes heeft ook een ritssluiting en is gemakkelijk te wassen. Naast milieuvriendelijkheid biedt Tencel je de volgende voordelen:

 • Anti-allergische en anti bacteriële eigenschappen, ideaal voor mensen die gevoelig zijn voor huisstofmijt.
 • Uitstekende vochtopname-eigenschappen.
 • Temperatuurregeling en ventilatie-eigenschappen om je koel te houden in de zomer en warm in de winter.
 • Een zijdeachtig en chique gevoel.

De bovenstaande voordelen maken jouw matras aanpasbaar aan verschillende weersomstandigheden en comfortabel voor een goede nachtrust.

Traagschuim

Wanneer je slaapt, genereert jouw lichaam warmte en kan het verhoogde drukpunten ontwikkelen. Bij het Matt matras vormt het materiaal zich naar je lichaam en vermindert het drukpunten. Traagschuim is een ideale toplaag als je het snel koud hebt of liever een extra zacht matras hebt. Traagschuim verdeelt ook het gewicht en heeft een open celstructuur voor een goede ventilatie.

Comfortzones

Sommige lichaamsdelen hebben tijdens het slapen meer ondersteuning nodig dan andere. Een comfortabel matras zorgt dus voor een uitgebalanceerde ergonomische houding. Matrassen hebben verschillende comfortzones om je ondanks je slaaphouding in balans te houden. Of je nu een front-, zij- of rugslaper bent, het Matt matras houdt je ruggengraat te allen tijde in zijn natuurlijke S-vorm.

Zacht koudschuim

Veel mensen geven de voorkeur aan ht Matt matras met een comfortabele laag bovenop en een zachte kant naar boven. De standaardlevering van Matt Sleeps is dus meestal in het hierboven vermelde formaat. De ergonomische comfortzone biedt de juiste ondersteuning voor alle lichaamsbouw. Koudschuim zacht heeft ook een lange levensduur, veerkracht, uitstekende warmteregulatie en stabiele ondersteuning.

Antislip onderlaag

Het onderste deel van je matras reguleert de beweging. Zeker als je veel draait of als je bed een verstelbare bodem heeft, komt een antislip bodem goed van pas. De antisliplaag voorkomt de kans op beweging om wrijving te verminderen. Hierdoor blijft je matras lang op zijn plek en in goede conditie.

Matt Matras Consumentenbond 2023 winnaar

De Consumentenbond test en vergelijkt verschillende producten om je te helpen een verstandige keuze te maken. De Consumentenbond heeft allerlei soorten matrassen uitgeprobeerd op ondersteuning, duurzaamheid en luchtdoorlatendheid. 

Het Matt Sleeps matras is bekroond tot ‘beste uit de test’ in de Beste Matras Consumentenbond 2023 test. Het matras scoort vooral op het gebied van drukverdeling het hoogste van alle andere matrasmerken. Eerder kende de consumentenbond het groene keuze predikaat aan Matt toe. Sinds juni 2023 is daar ook het predikaat ‘Beste uit de test’ bijgekomen. Met een 7,7 staat het Matt matras met vlag en wimpel bovenaan. “Het Matt Sleeps matras is goed aan te passen aan jouw lichaamstype en slaaphouding. Hij doet het goed qua ondersteuning, comfort en is ook nog eens duurzaam”, zegt de Consumentenbond op hun website.

Het Matt matras is beoordeeld met een eindcijfer van 7,7. Op het gebied van ondersteuning scoort het Matt Sleeps matras gemiddeld een 7,6. Dit is vergeleken met de vorige winnaar (Emma Sleep) een flinke verhoging. Emma Sleep scoorde eerder namelijk een 6,2 op het gebied van ondersteuning. Ook hebben ze een 7,7 voor comfort gekregen en een 7,6 voor Levensduur en Duurzaamheid in de Beste Matras Consumentenbond 2023 test. Zilver is voor het Wave matras van M-Line met een 7,4. En brons voor het IKEA ÅKREHAMN matras met een eindscore van 7,3.

Consumentenbond review over Matt Matras

In het onderzoek van de Consumentenbond wordt geconcludeerd dat het Matt matras het beste in de markt is. De constructie van het Matt matras bestaat uit verschillende lagen die zo zijn opgebouwd dat ze passen bij verschillende lichaamstypes. Daarmee krijg je een uitstekende ondersteuning voor veel slaaphoudingen.

Matt matras voordelen

Bij aankoop en gebruik van het Matt matras geniet je van de volgende voordelen.

Matt matras
Credit: Matt Sleeps

Aanpasbaarheid

Voorkeuren voor de hardheid van je matras variëren van persoon tot persoon. De een geeft de voorkeur aan een zacht en warm matras, de ander aan een stevig en koel matras. Van welke categorie je ook houdt, je kunt het Matt matras harder of zachter maken om aan jouw gewenste comfort te voldoen. Ben je bijvoorbeeld zwaarder, maak dan het matras iets harder, zodat je minder in de matras wegzakt.

Waar voor je geld

Het Matt matras is meestal niet heel goedkoop, maar biedt een evenwichtige prijs-kwaliteitverhouding. De concurrerende prijzen zijn mogelijk, omdat Matt niet veel werknemers, verkopers of dure showrooms heeft. Aangezien alle matrassen van Matt uit hoogwaardige materialen zijn gemaakt, is de prijs afhankelijk van de maat. Als vuistregel geldt: hoe groter de maat, hoe duurder het matras.

Proefperiode

Er is een proefperiode van 120 nachten beschikbaar om het Matt matras uit te proberen. Je kunt zes verschillende stevigheid niveaus uitproberen en kiezen voor een niveau dat jou het beste comfort geeft. Als het matras niet comfortabel genoeg is, kun je jouw geld terugvragen.

Matt matras
Credit: Matt Sleeps

Veelzijdigheid

Het Matt matras is ideaal voor alle soorten ondergronden. Zo kun je het matras gebruiken op een spiraalbodem, boxspring, stapelbed, elektrisch verstelbare bodem of zelfs op de grond.

Garantie

Het Matt matras heeft een garantie van 10 jaar die vervallen materialen, doorligwonden, kuilen en fabricagefouten dekt. Als je een probleem hebt en je garantie wordt verleend, controleert Matt Sleeps of het probleem te repareren is. Indien onherstelbaar, krijg je een nieuw exemplaar van het matras. In dat geval neemt Matt Sleeps de bezorgkosten voor zijn rekening, zodat je geen extra kosten krijgt.

Eenvoudig leverings- en retourproces

Matt biedt gratis bezorging van jouw matras aan op de begane grond van jouw locatie. Woon je op de hogere verdiepingen, dan kan het matras tegen een kleine vergoeding thuisbezorgd worden. Zodra je Matt matras het magazijn verlaat, ontvang je een e-mail met de verwachte levertijd. Matt Sleeps haalt het pakket gratis op als het matras niet de perfecte match is.

Matt matras nadelen

Naast de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen die hieronder worden besproken.

Geur

Het matras is vacuüm verpakt, dus je hebt een geur nadat je je pakket hebt uitgepakt. Uiteraard is dit bij andere matrasmerken ook het geval. De geur komt voort uit de schuimlaag van het matras verpakt in een vacuümverpakking. De geur is echter onschadelijk en verdwijnt na korte tijd. Wat je moet doen, is de matrashoes wassen en jouw kamer goed geventileerd houden.

Inspanning nodig

Je zult wat tijd en moeite nodig hebben om de juiste positie en stevigheid te vinden. Ook je lichaam heeft tijd nodig om te wennen aan een nieuw matras. Je kunt dus een verstoorde slaap krijgen voordat je weet wat het beste voor je is. Een handige tip is dat de meeste mensen niveau 3 of 4 comfortabel vinden. je kunt dus beginnen met de twee niveaus om minder tijd of moeite te besteden aan het gewenste comfort.

Matt matras korting

Matt geeft soms kortingen op de aanschaf van matrassen. Je kunt bijvoorbeeld profiteren van dergelijke seizoenen om een Matt matras tegen een lagere prijs te krijgen. Je kunt ook tijdelijke beschikbare promotiecodes gebruiken om meer te krijgen voor minder geld.

Conclusie Matt matras review

Zoals hierboven besproken, biedt Matt Sleeps klantvriendelijke en gezondheid vriendelijke matrassen aan. Ben je op zoek naar een perfect verstelbaar matras, neem dan contact met ons op voor advies. De tijd om het comfortabele, duurzame en hoogwaardige Matt matras te proberen, is hier. Bovendien verlies je niets als het matras je niet bevalt, omdat je het product lang kunt uitproberen.

Waar ben je naar op zoek?