Matras 160×200 kopen? De beste matrassen op een rij!

7 minuten

matras 160x200

Op zoek naar het beste matras 160×200? Dit type matras is ideaal voor tweepersoonsbedden of voor wie ruim wilt slapen in z’n eentje. Dit matras biedt namelijk voldoende ruimte zodat je heerlijk comfortabel kunt slapen met z’n tweetjes óf alleen. Dit type matras is te vinden in diverse varianten, waaronder koudschuim, traagschuim of pocketvering. Wij helpen je hieronder met het maken van de beste keuze voor een matras! Ons onderzoek is gebaseerd op Trustpilot, Google Reviews en ons eigen onderzoek. 

Gerelateerde categorieën

Matras 90×200 

Matras 120×200 

Matras 140×200 

Matras 180×200 

Beste matras 160×200 overzicht 

Ben je benieuwd wat het beste tweepersoonsmatras is per categorie? Hieronder vind je alvast het overzicht. Ook vind je in dit artikel meer informatie over de schillende soorten materialen, de matrasmerken en zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een matras 160×200. 

Merk

 1. Matt Matras
 2. Ease by Tempur
 3. Ikea Vatneström
 4. Wave by M-line
 5. M-Line

De voordelen van een matras 160×200 

Een matras is van belang voor de juiste slaapkwaliteit. Het is daarom belangrijk om de juiste keuze te maken bij de aanschaf van een 160×200 matras, zodat je lichaam uitstekend kan uitrusten tijdens het slapen. Wie daarom op zoek is naar een goedkoop matras raden we toch aan om te investeren in je gezondheid en te kiezen voor een goed matras. Het matras 160×200 is ideaal voor koppels, maar ook voor singles die ruim in bed willen liggen. Deze matrasmaat is een stuk goedkoper dan 180×200 matrassen. Dit type matras heeft geen middennaad en biedt veel bewegingsruimte. Bij je keuze voor een matras is het aan te raden om goed naar de ondersteuning te kijken, zodat je drukpunten goed ondersteunt worden en je geen rugklachten of nekpijn krijgt. 

Hoe dik moet een 160×200 matras zijn? 

Het is belangrijk om bij de aanschaf van een nieuw matras te kijken naar de dikte van het matras. Het beste matras is een met een combinatie van verschillende soorten schuim. We raden aan om te kiezen voor een matras dat ongeveer 25 centimeter dik is, zodat je lichaam echt genoeg ondersteuning krijgt tijdens het slapen. 

Een matras 160×200 kopen: waar moet je opletten? 

Ben je van plan een matras te kopen? Dan is het belangrijk dat je kiest voor het juiste type matras. Een matras met een combinatie van diverse schuimlagen is voor iedereen de juiste keuze, omdat je dan optimale ondersteuning krijgt. In het beste geval is het aan te raden om een matras te kiezen dat je geheel kunt aanpassen naar je eigen behoeften. Ook is het belangrijk dat je let op het juiste formaat. Heb je een matras 160×200 nodig of is jouw bed van een ander formaat, zoals 140×200? Let ook op het aantal dagen proefslapen per merk. De meeste aanbieders bieden dit soort services aan en je lichaam kan dan goed wennen aan het matras. 

De materialen 

Op de markt heb je de keuze uit diverse matrassen gemaakt van verschillende materialen. Kijk goed naar je slaaphouding, lichaamsgewicht, levensduur,  slaapbehoeften en de vochtregulatie bij de keuze van het beste matras 160×200. 

Gemiddelde levensduur 

Het is lastig in te schatten wanneer je matras toe is vervaging. Dit is namelijk afhankelijk van het type matras dat je hebt. Je kunt dit testen door op je rug te liggen en te kijken of je (onder)rug nog contact houdt met je matras. Dan zou je matras nog goed moeten zijn. Gemiddeld genomen gaat een matras 160×200 zo’n tien jaar mee, mits je de tijk goed onderhoudt.

Het ligcomfort 

Het ligcomfort is van essentieel belang bij de aanschaf van een matras 160×200. Maar het ligcomfort is voor iedereen anders. Een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden is je slaaphouding, dus of je een rug-, zij- of buikslaper bent. Maar ook je lichaamsgewicht is van belang. Als je zwaarder bent dan heb je wat meer ondersteuning nodig. Heb je het snel warm of juist koud? Matrassen heb je in verschillende materialen. Een koudschuim matras heeft een hoge veerkracht en uitstekende ventilatie door de open celstructuur. 

Vochtregulatie 

Heb je veel te maken met transpireren in de nacht? Dan kun je het beste kiezen voor een goed ventilerend koudschuim matras 160×200 of een pocketvering matras 160×200. Een deel van het vocht wordt namelijk afgevoerd via het matras en het bed en dit soort matrassen hebben een goede warmte isolatie.

Lichaamsgewicht 

Als jij of je partner wat zwaarder is kun je het beste kiezen voor een wat steviger matras 160×200 voor genoeg ondersteuning en comfort. Ook wanneer het matras dient als logeerbed kun je het beste kiezen voor een matras dat verschillende lichaamstypen aankan. 

matras 160x200

Verschillende typen matrassen 160×200 

Je vindt het matras 160×200 in diverse soorten en maten bij verschillende matrasmerken. Je kunt kiezen uit een koudschuim matras, traagschuim matras, pocketvering matras, latex matras, binnenvering matras en een polyether matras. Maar wat zijn de verschillen precies?

Koudschuim matras 

Een koudschuim matras 160×200 is een matras dat goed vocht absorbeert en fris aanvoelt. Dit type matras wordt ook wel HR (High Resilience) genoemd. Dit betekent dat het koudschuim beschikt over uitstekende veerkracht en hoog comfort. 

Traagschuim matras 

Het traagschuim matras 160×200 is populair vanwege het vermogen om zich naadloos aan het passen aan de vorm van je lichaam. De druk wordt goed verdeeld over het hele lichaam, wat zorgt voor een goede doorbloeding. Dit type matras heeft meestal een fijn ligcomfort en biedt goede ondersteuning.

Pocketvering matras 

Een pocketvering matras 160×200 bestaat uit diverse metalen veren verpakt in zakjes, ook wel pockets genoemd. Iedere veer beweegt onafhankelijk van elkaar waardoor er goede ondersteuning mogelijk is en de kans op kuilvorming klein is. Een pocketvering matras ventileert optimaal, waardoor het vocht goed wordt afgevoerd.

Latex matras 

Een latex matras 160×200 is zeer soepel en elastisch en vormt zich daarom goed naar je lichaam. Daarnaast krijg jouw lichaam op de juiste punten ondersteuning. Dit type matras is perfect voor degenen met rugklachten.

Binnenvering matras 

Een binnenvering matras 160×200 is een wat eenvoudiger en goedkoper matras dat minder populair wordt op de matrassenmarkt. Dit matras is opgebouwd uit stalen veren die bij elkaar gehouden worden door een staaldraad. Wil je niet teveel betalen voor je matras? Dan is dit een goed matras.

Polyether matras 

Polyether is de voorloper op het koudschuim matras. Dit matras 160×200 heeft een gesloten celstructuur, waardoor het snel warm kan worden in bed. Koudschuim heeft een uitstekend ventilerend vermogen en is veerkrachtiger dan polyether, daarom is dit type matras niet meer zo populair.

Beste matras 160×200 per categorie 

1. Matt Matras

matras 90x200

Het Matt Matras is het beste 160×200 matras, omdat het matras perfect voor iedereen is door de aanpasbaarheid. Het matras is volledig en gemakkelijk thuis aanpasbaar aan je slaapbehoeften. Het matras wordt geleverd in medium stand. Als je het matras 160×200 harder of zachter wil hebben kun je het matras openritsen en de hardheid aanpassen. Daarnaast heeft het matras een wasbare tijk en diverse duurzame materialen, zoals Tencel.

Voordelen:

 • Gemakkelijk aanpasbaar.
 • Duurzame materialen. 
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding. 
 • Uitstekend ligcomfort en ondersteuning. 
 • 120 dagen proefslapen.
 • 10 jaar garantie.
 • Gratis bezorging & ophalen.
 • Wasbare tijk. 

Nadelen:

 • Weinig keuze aanbod.

2.0 Ease by Tempur

matras 160x200

Het Ease Tempur matras 160×200 bestaat uit twee lagen koudschuim en een laag traagschuim waardoor het matras uitstekende ondersteuning biedt. De combinatie van de schuimlagen zorgen voor een medium-stevig liggevoel. Het Ease by Tempur matras 160×200 is het voordeligste matras van Tempur, maar is nog redelijk duur vergeleken de andere matrassen. Wel krijg je hoogstaande kwaliteit! 

Voordelen:

 • Hoogwaardige combinatie van schuimlagen.
 • Goed aanpassingsvermogen. 
 • Innovatief. 
 • 90 dagen proefslapen.
 • 10 jaar garantie.
 • Gratis verzending.

Nadelen:

 • Tijk alleen wasbaar tot 40 graden Celsius.
 • Relatief dun matras (18 cm). 
 • Prijzig. 

3. Ikea Vatneström Matras

matras 160x200

Dit Ikea matras 160×200 bestaat uit natuurlijke materialen, zoals natuurlatex, kokosvezels, katoen en wol wat het een zeer comfortabel matras maakt. Met behulp van individueel ingekapselde pocketveren die zich onafhankelijk van elkaar bewegen en het lichaam precies volgen, krijg je op de juiste plaatsen steun. Daarnaast biedt het matras 160×200 optimale ventilatie doordat de onderste laag gemaakt is van natuurlijke kokosvezels. Met dit Ikea matras krijg je daarom waar voor je geld!

 Voordelen:

 • Natuurlijke materialen. 
 • Uitstekend ligcomfort. 
 • 5-comfortzones. 
 • Goede ventilatie. 
 • 10 jaar garantie.
 • Goedkoop. 

Nadelen:

 • Niet omkeerbaar. 
 • Je moet van een stevig matras houden. 
 • Geen proefslapen mogelijk.

4. Wave by M-line

matras 160x200

Het Wave by M-line is een populair matras 160×200 door de verwisselbare bovenlagen, zodat je jouw bed helemaal naar je eigen voorkeuren kan samenstellen. Het matras wordt op basis van je gewicht en hardheid samengesteld en gratis thuisbezorgd. Het matras 160×200 scoort hoog op het gebied van ligcomfort, doordat je lichaam goede ondersteuning krijgt tijdens het slapen. 

Voordelen:

 • 125 dagen proefslapen.
 • Aan te passen aan persoonlijke wensen.
 • Draaibare lagen en goed ligcomfort. 
 • Gratis thuisbezorgd. 
 • 10 jaar garantie. 
 • Prima prijs.

Nadelen:

 • Voelt in het begin stevig aan.
 • Geen handgrepen.
 • Niet geschikt bij veel zweten. 

5. M-Line Cool Motion 8 

beste matras

De Cool Motion 8 is een goed matras 160×200 vooral voor degenen die veel zweten, omdat het product een Clima Support laag bevat voor een optimale ventilatie en warmteafvoer. Zo voel je je ‘s ochtends fris en uitgerust! De basis is een 7-zones pocketvoering voor optimale ondersteuning. De visco-elastische schuimlaag vormt zich naar je lichaam.

Voordelen

 • Goede ventilatie.
 • Past zich aan je lichaam aan.
 • Wasbare tijk.
 • Zeven comfortzones.
 • 100 dagen proefslapen.
 • Gratis verzending & retourneren.
 • 10 jaar garantie.

Nadelen

 • Vooral geschikt voor zijslapers.
 • Op sommige plekken zachter.

Topper 160×200 

Heb je een matras aangeschaft maar twijfel je over een aanvullende topper? Een topper 160×200 is raadzaam zodat je een extra beschermlaag op je matras hebt. Zo verleng je de levensduur van je matras. Zo kun je een matrastopper eenvoudig wassen en maak je je bed hiermee een stuk hygiënischer! Verschillende matras merken, zoals Matt Sleeps, Emma Sleep en Hypnia bieden een topper bovenop je matras aan. 

Waar ben je naar op zoek?