fbpx

Beste matras.

Een begrip dat veel wordt gezocht in matrassenland. Hoe bepaal je wat het beste matras is?
Een matras kan voor iedereen anders aanvoelen omdat eenieder verschilt in gewicht, lengte en ook factoren zoals leefsituatie spelen een rol.

Ons advies is, zoek niet naar het ‘beste matras’ want er bestaat niet één beste of – wondermatras.
Houd rekening met je lichaam en leefsituatie en ga op basis daarvan op zoek naar een matras dat bij joú past. Zo vind je het beste matras.
Hieronder enkele tips om het beste matras te vinden.

 

Beste matras: kooptips

Beste matras: kooptip 1

Denk aan je lichaamgewicht. Ben je iets zwaarder? Ga dan voor een iets harder matras.

Beste matras: kooptip 2

Denk aan je lichaamslengte. Ben je vrij lang? Ga voor een matras met meerdere comfortzones. Die zorgen dat je genoeg stabiliteit krijgt.

Beste matras: kooptip 3

Geef je lichaam tijd om te wennen. Als je een nieuw matras koopt, zal je lichaam moeten wennen. In het begin kan het niet lekker leggen maar na enkele weken is je lichaam gewend aan de nieuwe ondergrond. Dit zie je ook vaak terug als je switched van type/soort matras.

Beste matras: kooptip 4

Denk aan je partner. Als jullie veel van elkaar verschillen qua lengte en gewicht (wat VAAK voorkomt, mannen en vrouwen hebben bij voorbaat al een andere bouw), kies dan eventueel voor verschillende soorten matrassen. Zo hebben jullie allebei het beste matras.

 

Best matras: conclusie

Het beste matras bestaat dus eigenlijk niet als een one size fits all. Daarvoor verschillen mensen teveel van elkaar. Daarom hebben we wel een overzicht gemaakt met de meestvoorkomende slaaptypes of situaties met welk matras het beste bij jou als persoon past. Van de online matrassen komt daarom wel het matras van Matt matras naar boven als meeste geschikt voor iedereen omdat bij dit matras je hem kunt aanpassen. Bekijk hier meer van het Matt matras, Emma en Simba matras.