Het beste matras 180×200 aanschaffen? De beste opties op een rij!

7 minuten

matras 180x200

Zoek je een lekker breed matras 180×200? Met dit formaat matras heb je genoeg ruimte, of je nu alleen slaapt of samen met je partner! Bij een goede nachtrust hoort een uitstekend matras dat past bij jouw slaapbehoeften. Men vergeet deze belangrijke investering nog wel eens, maar goed slapen is van belang voor je algehele gezondheid. Wil je weten wat het beste matras 180×200 is per categorie? Je vindt het hieronder. Ons onderzoek is gebaseerd op Trustpilot en Google Reviews.

Gerelateerde categorieën

Matras 90×200

Matras 120×200

Matras 140×200 

Matras 160×200

Beste matras 180×200 overzicht 

Wil je weten wat het beste matras is per categorie? Hieronder vind je het overzicht. Later in het artikel vind je meer achtergrondinformatie over de verschillende matrassen. Je kunt het type matras 180×200 kopen in diverse materialen, bijvoorbeeld in koudschuim, traagschuim, latex, pocketvering en polyether. Kies een matras en zorg er daarmee voor dat je heerlijk slaapt!

Merk

 1. Matt Matras
 2. M-Line Cool Motion
 3. Auping Inizio
 4. Ravensberger Ergo-MED® 70
 5. Kipli Matras

Een matras 180×200 bij elke slaapbehoefte 

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw matras 180×200 dan is het natuurlijk heel belangrijk dat het matras past bij jouw lichaamsgewicht, slaaphouding en persoonlijke voorkeuren. Een goed matras gaat gemiddeld zo’n tien jaar mee. Daarom is het belangrijk dat je voor een matras kiest dat lang meegaat en waar je nachtenlang goed op slaapt. Of je nu een tweepersoonsbed hebt of liever in je eentje op een matras slaapt, je zult in beide gevallen genoeg ruimte in bed hebben. 

De voordelen van een matras 180×200 

Het grootste voordeel van een 180×200 matras is dat je er met z’n tweeën op kunt liggen en genoeg ruimte hebt. Bij dit type matras heb je geen last van naden, zoals bijvoorbeeld bij twee losse 90×200 matrassen. Wel kan het soms lastig zijn om de wensen van twee personen in één matras. Kies bij dit type matras voor een matras dat minimaal 25 centimeter dik is. De dikte bepaald namelijk het niveau van comfort. Hoe dikker het matras, hoe meer comfort je ervaart. 

Een matras 180×200 kopen: waar moet je opletten? 

Niks is fijner om aan het eind van de dag neer te ploffen op een heerlijk matras van 180×200. Maar de kwaliteit van het matras voel je pas echt na een hele nacht erop geslapen te hebben. Het verschilt per persoon welk matras 180×200 het beste bij je past. Iedereen heeft weer zijn eigen wensen en voorkeuren. Het ideale matras is niet alleen comfortabel, maar moet ook goed voor je lichaam zorgen door ondersteuning te bieden op de juiste plekken. Let bij de verschillende matrasmerken daarom goed op de voorwaarden rondom het proefslapen. Je lichaam heeft namelijk ongeveer 3 weken de tijd nodig om te kunnen wennen aan het matras. Zo kun je goed uitzoeken of het matras het juiste matras voor jou is.

De materialen 

Je hebt diverse type matrassen, zoals een matras bestaande uit koudschuim, pocketvering, traagschuim of (natuur)latex. Daarnaast heb je matrassen met een combinatie van schuimlagen met eigen unieke eigenschappen en voordelen. Afhankelijk van je slaaphouding, lichaamsgewicht en je persoonlijke wensen, is er altijd een type matras 180×200 dat bij jou past!

Gemiddelde levensduur 

Een matras is ongeveer na 10 jaar wel toe aan vervanging, mits het een kwalitatief matras is. Slechte matrassen gaan vaak niet eens 10 jaar mee. Wil je dat jouw matras zo’n 10 jaar meegaat? Kies dan voor een matras 180×200 van goede kwaliteit met een uitstekende warmte isolatie, die je ook goed schoon kunt houden door de tijk regelmatig te wassen op 60 graden Celsius. Zo voorkom je dat je matras onhygiënisch wordt.

Het ligcomfort

Het ligcomfort is heel belangrijk bij het kopen van een matras 180×200. Maar het ideale ligcomfort is per persoon anders. Kijk daarom naar je slaaphouding en welk matras hier goed bij past. Een medium-hard matras biedt beste ondersteuning voor je rug, schouders en nek. 

Vochtregulatie

Transpireer je veel ‘s nachts? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een matras 180×200 dat een goed ventilerend vermogen heeft. Een koudschuim matras of een pocketvering matras heeft meestal een goede warmte isolatie. Het vocht wordt bij dit type matrassen vaak goed afgevoerd en je lichaamstemperatuur blijft goed. 

Lichaamsgewicht

Heb jij of je partner overgewicht? Dan kun je het beste kiezen voor een wat steviger matras 180×200 dat minimaal 25 cm dik is. Zo krijg je genoeg ondersteuning en ligcomfort. De beste matrassen voor mensen met overgewicht zijn pocketvering matrassen en koudschuim matrassen. 

matras 180x200

Verschillende typen matrassen

Het matras 180×200 vind je in diverse materiaalsoorten en bij verschillende merken. Zo heb je meestal de keuze uit een koudschuim matras, traagschuim matras, pocketvering matras, latex matras, binnenvering matras en een polyether matras. Ook zijn er diverse matrassen 180×200 op de markt met een combinatie van schuimlagen. Wat zijn de verschillen tussen de soorten matrassen?

Koudschuim matras 

Een koudschuim matras 180×200 heeft een ventilerende en veerkrachtige kern. Dit type matras is daarom geschikt voor degenen die veel transpireren ‘s nachts. Hierdoor heb je altijd een fris slaapklimaat. 

Traagschuim matras 

Het traagschuim matras is bekend vanwege zijn aanpasbaarheid aan het lichaam. Wanneer je wat lichamelijke klachten hebt is een traagschuim matras iets voor jou. Dit matras werkt namelijk drukverlagend en vormt zich perfect naar je lichaam. 

Pocketvering matras 

Een pocketvering matras 180×200 zorgt voor uitstekende ondersteuning. Dit type matras bestaat uit individuele metalen veren verpakt in pockets, die afhankelijk van elkaar bewegen. Het pocketvering matras ventileert goed, wat veel comfort biedt. 

Latex matras 

Een latex matras 180×200 is een heel soepel en elastisch matras dat zich vormt naar je lichaam. Daarnaast krijgt jouw lichaam met dit matras op de juiste punten ondersteuning. Dit type matras is perfect voor degenen met rugklachten.

Binnenvering matras 

Een binnenvering matras is een gemiddeld goedkoper matras dat steeds minder populair wordt op de matrassenmarkt. Dit matras is opgebouwd uit stalen veren die bij elkaar gehouden worden door een staaldraad. 

Polyether matras 

Voordat het koudschuim matras bestond had je het polyether matras. Dit matras 180×200 heeft een gesloten celstructuur, waardoor het snel warm kan worden in bed en het vocht niet zo goed afgevoerd wordt. Daarom is dit type matras anno 2022 niet meer zo populair.

Beste matras 160×200 per categorie 

1. Matt Matras

matras 90x200

Het Matt Matras is het beste 180×200 matras, omdat het matras perfect voor iedereen is door de aanpasbaarheid. Het matras is volledig thuis aanpasbaar aan je slaapbehoeften. Het matras wordt geleverd in medium stand. Als je het matras harder of zachter wil hebben kun je het matras openritsen en de hardheid aanpassen. Dit aanpasbare matras is perfect voor koppels, omdat je de lagen aan beide zijden kunt draaien en het matras zo harder of zachter kunt maken. 

Voordelen:

 • Gemakkelijk aanpasbaar.
 • Perfect voor koppels.
 • Duurzame materialen. 
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding. 
 • Uitstekend ligcomfort en ondersteuning. 
 • 120 dagen proefslapen.
 • 10 jaar garantie.
 • Gratis bezorging & ophalen.
 • Wasbare tijk. 

Nadelen:

 • Weinig keuze aanbod.

2. M-Line Cool Motion

matras 180x200

Het M-Line Cool Motion matras 180×200 biedt uitstekende ondersteuning dankzij de combinatie van HR en visco-elastisch schuim en een zachte toplaag. De ventilerende en temperatuurregulerende eigenschappen van het matras worden versterkt door de revolutionaire Active Temperature Control techniek in de Cool Motion tijk. Deze is gemaakt van speciale microvezels die koel aanvoelen en je lichaamswarmte opnemen. 

Voordelen:

 • Goede vochtregulatie.
 • Biedt comfort en ondersteuning.
 • Innovatief. 
 • 100 dagen proefslapen.
 • 10 jaar garantie.
 • Gratis verzending & retourneren.
 • Wasbare tijk.

Nadelen:

 • Geen dik matras. 

3. Auping Inizio

matras 180x200

Auping Inizio is een kwalitatief matras 180×200. Dit zachte 3-zone matras ondersteunt je schouders, taille en heupen, waardoor je rug in een mooie natuurlijke houding ligt. De unieke asymmetrische DPPS® pocketveren geven een veerkrachtig gevoel en geven je de juiste ondersteuning in elke slaaphouding. Een kwalitatief matras 180×200 maar dat een stuk prijziger is dan de rest!

 Voordelen:

 • Kwalitatief hoogstaand.
 • Uitstekend ligcomfort en ondersteuning. 
 • 3-comfortzones. 
 • Keuze in hardheidsgraden. 
 • Geschikt voor alle bedmodellen.
 • 5 jaar garantie.
 • Gratis levering & retourneren. 
 • 90 dagen proefslapen.

Nadelen:

 • Niet omkeerbaar. 
 • Prijzig.

4. Ravensberger Ergo-MED® 70

matras 180x200

Het Ravensberger Ergo-MED® 70 matras 180×200 is een opencellig koudschuim matras, waardoor het vocht snel afgevoerd wordt en de warmte goed gereguleerd wordt. Het matras bestaat uit duurzaam materiaal en presteert hoog op het gebied van puntelasticiteit en veerkracht. Daarnaast is het matras 180×200 verkrijgbaar in diverse hardheden waardoor het goede ondersteuning biedt voor elk soort gewicht, lengte en eigen voorkeuren. 

 Voordelen:

 • Goede puntelasticiteit en veerkracht. 
 • Keuze uit verschillende hardheden. 
 • Perfecte warmteregulatie en goede vochtafvoer.
 • Wasbare tijk op 60 graden Celsius. 
 • Geschikt voor mensen met allergieën. 
 • 10 jaar garantie.
 • Gratis levering. 
 • 30 dagen proefslapen.

Nadelen:

 • Voor sommigen te hard.
 • Kans op kuilvorming. 
 • Prijzig.

5. Kipli Matras

matras 180x200

Het Kipli 180×200 matras is gemaakt van natuurlijke materialen en biedt door de 100% natuurlatex een goed slaapcomfort. Daarnaast is de wasbare tijk handgemaakt. Het matras 180×200 van Kipli wordt op ambachtelijke wijze geproduceerd en er wordt niet gebruik gemaakt van synthetische materialen, waardoor je een echt duurzaam matras hebt!

 Voordelen:

 • Duurzame materialen.
 • Ideaal ligcomfort.
 • Geen gebruik van synthetische stoffen. 
 • Veel verschillende varianten. 
 • 100 dagen bedenktijd. 
 • Gratis levering & betaling in termijnen.
 • Wasbare tijk. 

Nadelen:

 • Prijzig.

180×200 matrassen kopen

Online kun je diverse 180×200 matrassen kopen, dit geldt ook voor de formaten 140×200 en 160×200. Je vindt diverse goedkope modellen in de aanbieding, maar wij raden je aan om echt te investeren in een goed matras 180×200 waar je lang plezier van zult beleven. Let vooral ook op de servicevoorwaarden, zoals gratis levering en retourneren, maar ook het aantal dagen proefslapen zodat je lichaam de tijd heeft om te wennen aan het matras. 

Matras topper 180×200 

Wil je een aanvullende topper 180×200 voor bovenop je matras? Wij kunnen je een topper 180×200 aanraden, omdat je dan een extra beschermlaag op je matras hebt. Zo verleng je de levensduur van je matras 180×200. Zo kun je een matras topper eenvoudig wassen en maak je je bed hiermee een stuk hygiënischer! Verschillende matras merken, zoals Matt Sleeps, Emma Sleep en Hypnia bieden een topper bovenop je matras aan. 

Waar ben je naar op zoek?