Matt sleeps consumentenbond 2023 resultaat

3 minuten

Matt Sleeps consumentenbond: het resultaat in 2023

Net zoals voorgaande jaren heeft de consumentenbond onderzoek uitgevoerd om ‘het beste matras van 2023’ te vinden. De consumentenbond test verschillende onderdelen om te kijken naar de lichaamsondersteuning, hardheid, ventilatie en levensduur van de matrassen. De consumentenbond kijkt vooral hoe de matrassen mensen ondersteunen in zowel de zij- als rugligging. Er wordt ook gekeken naar de levensduur van de matrassen door deze bloot te stellen aan een grote roller van 140 kilo die 30.000 keer over de matrassen heen rolt, wat gelijkstaat aan 8 tot 10 jaar slaap. De test bestaat uit 4 componenten. Deze zijn zo verdeeld: lichaamsondersteuning telt het zwaarste. Daarna de levensduur, de ligeigenschappen en de vochtdoorlatendheid.

Is de consumentenbondtest eerlijk?

Het verdelen van de eenheden kan echter worden bekritiseerd, omdat er evenveel aandacht wordt besteed aan de ondersteuning van zowel zij- als rugslapers, terwijl in de praktijk de meeste mensen meestal ofwel op hun zij ofwel op hun rug slapen. Ook zijn er een paar dingen belangrijk zoals

  • wasbaarheid van de hoes
  • hardheid
  • prijs/kwaliteit

Werkwijze consumentenbond matras test

De werkwijze van de Consumentenbond bij het testen van matrassen kan kritisch bekeken worden. De consumentenbond hanteert een eigen set van regels, waarbij maar een klein aantal testers betrokken is. Er wordt nauwelijks aandacht besteed aan de individuele kenmerken van de testers, afgezien van hun gewicht. Andere veelvoorkomende zaken zoals lichamelijke klachten, nachtelijke transpiratie en gevoeligheid voor warmte worden niet meegenomen in de testresultaten.

Menselijke maat consumentenbond test mist

Doordat de consumentenbond dus geen veelvoorkomende lichamelijke zaken meeneemt, ontbreekt de menselijke maat, terwijl die juist van groot belang is bij het vinden van het beste matras, omdat iedereen immers andere behoeften heeft.

Vochtdoorlatendheid consumentenbond test nihil

Een andere kanttekening is de score voor vochtdoorlatendheid. Deze score telt slechts voor 5% mee in het eindcijfer voor het matras, terwijl vochtregulatie juist van groot belang is voor de levensduur van het matras. Een goede vochtregulatie voorkomt namelijk dat vocht zich ophoopt in het matras en schimmelvorming veroorzaakt. Daarnaast voorkomt het dat het matras vochtig en warm aanvoelt. Het is daarom een belangrijk aspect van een matras en zou meer gewicht moeten krijgen in de testresultaten van de Consumentenbond.

Matt Sleeps consumentenbond oordeel

Eerder werd het Matt Sleeps matras door de consumentenbond / consumentengids al goed beoordeeld. Dit stuk over de consumentenbond is ook terug te lezen op de website van matt sleeps.

matt-sleeps-consumentenbond
matt-sleeps-consumentenbond

 

Matt Sleeps consumentenbond reviews

Omdat de test van de consumentenbond door sommigen wordt betwijfeld, kijken wij naar de oordelen van leden. Op de website van de consumentenbond zijn de reviews over matt sleeps van consumentenbond-leden ook goed. Op comfort scoort het matt sleeps matras op de consumentenbond goed. Namelijk 4.5/5.

Qua hardheid scoort matt sleeps op de consumentenbond een 4/5.

Qua warmte en koud ook een 4/5. Ook degelijkheid scoort een keurige 4/5 op de consumentenbond.

 

matt sleeps consumentenbond review
matt sleeps consumentenbond review

Matt Sleeps consumentenbond vergelijking

We zien in de vergelijking van matt sleeps consumentenbond leden van de 3 meest bekeken matrassen op de consumentenbond, het matt sleeps matras

 

Emma consumentenbond leden consumentenbond leden mline matras

Conclusie: matt sleeps scoort onder de consumentenbond leden het beste van de drie meest bekeken matrassen op de consumentenbond.

Waar ben je naar op zoek?