Matt Sleeps boxspring: alles over het aanpasbare bed

7 minuten

Matt Sleeps boxspring

Matt Sleeps boxspring kopen? Waarschijnlijk ben je al eerder met Matt Sleeps in aanraking gekomen door het bekende Matt Matras. Matt Sleeps is een Nederlands merk dat zich richt op het aanbieden van kwalitatieve boxsprings tegen betaalbare prijzen. Het bedrijf biedt drie modellen aan: de Original boxspring, de Velvet boxspring en het Bedframe de Loft. Verder is Matt Sleeps bekend geworden van diverse toffe evenementen. Zo organiseerde Matt Sleeps de allereerste bedden bioscoop in Nederland en hangover Bar vol met matrassen om op uit te brakken. Hieronder lees je alles wat betreft de kenmerken, verschillen en voor- en nadelen van de Matt Sleeps boxsprings! 

Geschiedenis van Matt Sleeps

Matt Sleeps is een relatief nieuw matrasmerk en werd opgericht in 2016 in Nederland. Het concept van Matt Sleeps is om hoogwaardige matrassen en boxsprings aan te bieden tegen betaalbare prijzen en klanten een gemakkelijke en stressvrije ervaring te bieden bij het kopen van een bed. Het bedrijf heeft ook een focus op duurzaamheid en werkt samen met lokale producenten en leveranciers om de ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Matt Sleeps heeft zich snel ontwikkeld tot een succesvol merk en heeft inmiddels duizenden klanten bediend. Het bedrijf heeft ook meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Red Dot Design Award voor de Velvet Matt Sleeps boxspring. Inmiddels biedt Matt Sleeps niet alleen matrassen en boxsprings aan, maar ook toppers. Het merk blijft zich richten op het bieden van betaalbare en hoogwaardige slaapoplossingen voor iedereen.

Naast Nederland, is Matt Sleeps ook actief met matrassen in België, Duitsland en Frankrijk. In 2016 was Matt Sleeps de eerste “bed in a box” partij van Nederland. Het “bed in a box” concept houdt in dat een matras opgerold in een doos naar de eindconsument wordt verstuurd.

Matt Sleeps boxspring review

Bij Matt Sleeps heb je de onder andere de keuze uit het Matt matras, twee boxsprings en een bedframe. We gaan hieronder dieper op de verschillende boxsprings. Bij aankoop van zowel een bed als een matras, krijg je 10% combinatie korting. Wij lichten hieronder kort de bedden opties toe.

Original Matt Sleeps boxspring

De Original boxspring is het populairste model van Matt Sleeps en is verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en poten opties. Zo kun je kiezen uit 3 verschillende poten, 4 hoofdborden, 2 voetborden en 4 kleuren. Het bed heeft een strak design en een luxe uitstraling. De boxspring is opgebouwd uit verschillende lagen, waaronder 1.000 pocketveren. De stof van het hoofdbord en de boxen bestaan uit een premium, slijtvaste textiel welke een toeren test van 50.000 toeren heeft doorstaan. Deze Matt Sleeps boxspring heeft een verbindingsstuk zodat er geen spleet ontstaat. Verder is het mogelijk om het bed elektrisch te maken. Klanten zijn over het algemeen erg tevreden over de kwaliteit van de Original boxspring, met name over het comfort van het bed en de goede ondersteuning die het biedt tijdens het slapen. De Matt Sleeps Original boxspring koop je voor €669 in de kleinste maat (80×200) en voor €1.410 in de grootste maat (200×220).

Velvet Matt Sleeps boxspring

De Velvet boxspring is een luxere variant van de Original boxspring en heeft een fluweelzachte bekleding en trendy kleuren. Deze Matt Sleeps boxspring is eigenlijk een verdere upgrade van de Original boxspring. Het bed heeft een chique uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder groen, blauw en roze. Ook bij dit bed zijn er verschillende mogelijkheden om te personaliseren. Zo zijn er 4 hoofdborden en 3 diverse poten en de mogelijkheid om het bed elektrisch te verstellen. Klanten zijn erg tevreden over de kwaliteit van de Velvet boxspring, met name over de zachte bekleding en het comfort. De Matt Sleeps Velvet boxspring heb je in huis voor €1.005 in de kleinste maat (80×200) en voor €1.703 in de grootste maat (200×220).

Matt Sleeps boxspring de Loft
credit: Matt Sleeps

Matt Sleeps Bedframe de Loft

Het Bedframe de Loft is een strakke en Scandinavische bedframe zonder hoofdbord (niet per se een Matt Sleeps boxspring dus) en heeft een minimalistisch design. Het bedframe is verkrijgbaar in verschillende maten en twee kleuren (zwart en wit) en kan worden gecombineerd met een matras en topdekmatras naar keuze. Dit bedframe is op maat gesneden met poedercoating en kun j ekiezen uit de standaard-optie of hemelbed variant.. Online op Trustpilot (gemiddeld een 4,7)  en Google vind je veel tevreden reviews over Bedframe de Loft, met name over de goede kwaliteit en de flexibiliteit om het bedframe te combineren met verschillende matrassen. De Matt Sleeps Bedframe de Loft schaf je aan voor €645 in de kleinste maat (80×200) en voor €1.305 in de grootste maat (200×220).

Matt Sleeps biedt kwalitatieve boxsprings aan tegen betaalbare prijzen. Klanten zijn over het algemeen erg tevreden over de kwaliteit van de producten en het comfort van de matrassen. Het merk biedt ook een 120 nachten proefslapen aan en gratis levering en retournering, wat het voor klanten makkelijker maakt om een boxspring uit te proberen en eventueel te retourneren als het niet aan de verwachtingen voldoet.

De Beste Boxspring 2023
De Beste Boxspring: het aanpasbare bed

Matt Sleeps heeft sinds de oprichting in 2016 een snelle groei doorgemaakt en heeft inmiddels een breed assortiment aan slaapproducten ontwikkeld. Het bedrijf werkt samen met Europese fabrikanten en gebruikt alleen hoogwaardige materialen in hun producten.


Bekijk de Beste Boxspring
We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.

Voordelen Matt Sleeps boxspring

Er zijn verschillende voordelen bij een Matt Sleeps boxspring:

 1. Comfort: Matt Sleeps boxsprings zijn ontworpen met comfort in gedachten, zodat je goede ondersteuning van het lichaam krijgt tijdens het slapen. Dit kan bijdragen aan een betere nachtrust.
 2. Betaalbaarheid: Matt Sleeps richt zich op het aanbieden van kwalitatieve boxsprings tegen betaalbare prijzen. Hierdoor kan een comfortabel en hoogwaardig bed worden gekocht zonder hoge kosten. 
 3. Duurzaamheid: Matt Sleeps werkt samen met lokale producenten en leveranciers om de ecologische voetafdruk te minimaliseren. Bovendien zijn de boxsprings van duurzame materialen gemaakt en gaan ze lang mee.
 4. Eenvoudig bestellen: Het bestellen van een Matt Sleeps boxspring is gemakkelijk en stressvrij. De boxspring wordt gratis thuisbezorgd en kan worden geretourneerd binnen 120 nachten als het niet aan de verwachtingen voldoet.
 5. Geen spleet & anti-slip: Om te voorkomen dat de boxen los van elkaar komen, is er een speciale locker. Zo voorkom je een spleet tussen de twee boxen.
 6. Zelf samenstellen: De Matt Sleeps boxsprings kun je naar eigen wens samenstellen, zoals de kleur, formaat en de pootjes. 
 7. Design: Matt Sleeps biedt verschillende modellen aan, waaronder de Original boxspring, Velvet boxspring en het Bedframe de Loft, die een moderne en luxe uitstraling hebben en bijdragen aan de inrichting van de slaapkamer.
 8. Elektrisch verstelbaar: De elektrische boxsprings kun je via twee draadloze afstandsbedieningen iedere helft onafhankelijk van elkaar bedienen.
 9. 25 jaar garantie.
 10. Ook mogelijk om de Matt Sleeps boxspring in termijnen af te betalen. 
 11. Geregeld diverse kortingen. 
 12. Gemaakt om op te slapen in elke slaappositie.

Over het algemeen biedt Matt Sleeps goede kwaliteit boxsprings tegen betaalbare prijzen, met een focus op comfort, duurzaamheid en geweldige klantenservice!

Matt Sleeps boxspring
Credit: Trustpilot

Nadelen Matt Sleeps boxspring

Hoewel Matt Sleeps boxsprings over het algemeen een zeer goede keuze kunnen zijn, zijn er ook enkele nadelen om in gedachten te houden:

 1. Beperkte keuze: Matt Sleeps biedt slechts enkele modellen aan, waaronder de Original, Velvet en Loft. Dit betekent dat er mogelijk beperkte keuzemogelijkheden zijn als je op zoek bent naar een specifiek type boxspring of design.
 2. Iets langere verzendtijd: De Matt Sleeps boxsprings hebben een iets langere levertijd vergeleken met andere slaapaccessoires. Zo is de boxspring meestal verzendklaar een aantal weken na de bestelling en de montage dan binnen 1-2 weken. 

Hoewel de Matt Sleeps boxsprings veel voordelen hebben, is het belangrijk om ook rekening te houden met deze nadelen bij het overwegen van de aankoop van een boxspring.

Klantenservice Matt Sleeps

Matt Sleeps is één van die merken die zijn klantenservice en verkoop- en retourwaarden wel helemaal op are heeft. Zo biedt Matt Sleeps snelle service en wordt de Matt Sleeps boxspring gemakkelijk bij je thuis gemonteerd. Zo word je matras meestal binnen 1-3 werkdagen bezorgd en kun je de tijd van bezorging ook zelf uitkiezen. Wanneer we kijken naar de reviews op Trustpilot en Google dan scoort Matt Sleeps extreem hoog op het gebied van klantenservice. Klanten reageren enthousiast op de goede bereikbaarheid van het merk, de snelle levering en retournering, geen overbodige vragen en duidelijke opties. Veel klanten schrijven dat de levering en contact precies verliep zoals gehoopt. 

Matt Sleeps boxspring 3
Credit: Trustpilot

Matt Sleeps boxspring in termijnen betalen

Bij Matt Sleeps is het mogelijk om de slaapproducten, zoals een Matt Sleeps boxspring, in 3 termijnen te betalen. Er zijn diverse betaalmogelijkheden beschikbaar in de shop, zoals Ideal, PayPal en Creditcard. Bij Matt Sleeps werken ze met een vast aflosbedrag per maand.  Eerder of extra aflossen is ook geen probleem. Dit is een ideale optie voor degenen die niet direct de Matt Sleeps boxspring kunnen afbetalen.

Retournering & 25 jaar garantie

Voldoet de Matt Sleeps boxspring niet aan je verwachtingen? Dan nemen de installateurs de boxspring direct na de installatie weer mee retour en krijg je het volledige aankoopbedrag terug. Omdat Matt Sleeps naar eigen zeggen overtuigd is van de kwaliteit van de boxspring geven ze maar liefst 25 jaar garantie op veer- en framebreuk van de Matt Sleeps boxspring. Op de elektronica van de elektrische boxspring zit 2 jaar fabrieksgarantie.  Daarbij komt dat als er inderdaad schade is aan de boxspring, de bezorgkosten voor Matt zijn. Bij normaal gebruik van de Matt Sleeps boxspring, zullen er geen problemen ontstaan.

Matt Sleeps boxspring
Credit: Trustpilot

Conclusie Matt Sleeps boxspring

In deze Matt Sleeps boxspring review kunnen we concluderen dat een boxspring aanschaffen bij Matt Sleeps het meer dan waard is. Bij de twee boxsprings van Matt Sleeps: De Original boxspring en de Velvet boxspring heb je de keuze uit diverse poten, hoofd- en voetborden en kleuren. Beide boxsprings hebben een tijdloos en luxe design. 

De stof van het hoofdbord en de boxen bestaan uit een premium, slijtvaste textiel en een verbindingsstuk zodat er geen spleet ontstaat. Ook zijn de bedden elektrisch verstelbaar. Daarnaast zijn de prijzen van de Matt Sleeps boxspring meer dan goed! De prijzen liggen ongeveer tussen de €600 voor de kleinste maat en €1.700 voor de grootste maat, afhankelijk van de boxspring of bedframe. 

Matt Sleeps boxsprings zijn ontworpen met comfort in gedachten en een goede prijs-kwaliteitverhouding, zodat je goede ondersteuning van het lichaam krijgt tijdens het slapen. Daarnaast maakt Matt Sleeps gebruik van duurzame materialen en werkt het merk samen met lokale producenten. Qua klantenservice ontvang je ideale servicevoorwaarden, zoals 25 jaar garantie, gratis levering & retour, gratis installatie, mogelijkheid om in termijnen te betalen en biedt Matt Sleeps geregeld kortingen aan. Klanten zijn dan ook zeer tevreden over de klantenservice van Matt Sleeps, met een gemiddelde score van 4,7 op Trustpilot! 

Ben je dus op zoek naar een fijne boxspring? Dan kunnen we de Matt Sleeps boxspring zeker aanraden! Als je een iets kleiner budget hebt maar toch de luxe en elegante uitstraling naar je slaapkamer wil halen, dan is het Bedframe de Loft ook een goede keuze. 

 

Waar ben je naar op zoek?