Kussen voor zijslapers kopen? Bekijk de top 3 – Kooptips

6 minuten

kussen voor zijslapers

Kussens voor zijslapers zijn essentieel voor een goede nachtrust. Een kussen dat speciaal is ontworpen voor zijslapers biedt de nodige ondersteuning en comfort, waardoor je kunt genieten van een diepe en verkwikkende slaap. In dit artikel gaan we dieper in op waarom een goed kussen belangrijk is voor zijslapers en bespreken we de kenmerken van het beste kussen voor deze slaappositie.

Waarom is een goed kussen voor zijslapers belangrijk?

Als zijslaper heb je een kussen nodig dat je hoofd en nek goed ondersteunt en de natuurlijke uitlijning van je wervelkolom bevordert. Een goed kussen voor zijslapers kan helpen bij het verlichten van drukpunten, het verminderen van nek- en rugpijn en het bevorderen van een gezonde slaaphouding. Door te investeren in het beste kussen voor zijslapers, kun je genieten van een comfortabele en verkwikkende nachtrust.

Kenmerken van het beste kussen voor zijslapers

Hoogte en stevigheid

Het beste kussen voor zijslapers heeft voldoende hoogte om de ruimte tussen je hoofd en schouders op te vullen. Het biedt een goede ondersteuning voor je nek en houdt je wervelkolom in een neutrale positie. Een stevig kussen zorgt ervoor dat je hoofd niet te ver wegzakt, wat kan leiden tot nekpijn.

Ergonomische vorm

Een kussen met een ergonomische vorm is ideaal voor zijslapers. Het volgt de natuurlijke curve van je nek en biedt extra ondersteuning waar dat nodig is. Een kussen met een uitsparing voor je schouder kan ook nuttig zijn, omdat het de druk op je schouder verlicht en een betere uitlijning bevordert.

Materiaal

Het materiaal van het kussen is ook belangrijk. Zijslapers kunnen baat hebben bij een kussen met voldoende veerkracht en ondersteuning. Traagschuimkussens zijn populair bij zijslapers vanwege hun drukverlagende eigenschappen en de mogelijkheid om zich aan te passen aan de contouren van je hoofd en nek. Andere geschikte materialen zijn latex, veren en microvezels.

Ademend vermogen

Zijslapers kunnen ook profiteren van een kussen met een goed ademend vermogen. Dit voorkomt dat het kussen te warm wordt en helpt overmatig zweten te voorkomen. Materialen zoals katoen en bamboe zijn ademend en zorgen voor een koelere slaapomgeving.

Allergievriendelijk

Als je last hebt van allergieën, is het belangrijk om een kussen te kiezen dat allergievriendelijk is. Kussens met hypoallergene eigenschappen en een beschermende hoes kunnen helpen allergische reacties te verminderen.

Het beste kussen voor zijslapers

Het kiezen van het beste kussen voor zijslapers is een persoonlijke aangelegenheid. Wat voor de ene persoon werkt, kan voor een ander niet ideaal zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met je eigen voorkeuren, lichaamsbouw en eventuele specifieke behoeften. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het kiezen van het beste kussen voor zijslapers:

Probeer verschillende kussens uit

Neem de tijd om verschillende kussens uit te proberen en voel welke het meest comfortabel en ondersteunend aanvoelt. Dit kan betekenen dat je naar een fysieke winkel gaat om kussens te testen of dat je gebruik maakt van de retourbeleid van online winkels om kussens uit te proberen.

Let op je slaaphouding

Let op je slaaphouding en hoe je hoofd en nek zich positioneren tijdens het slapen. Dit kan je helpen bij het bepalen van de ideale hoogte en stevigheid van het kussen.

Lees beoordelingen en recensies

Lees beoordelingen en recensies van andere zijslapers om inzicht te krijgen in de ervaringen met verschillende kussens. Dit kan je helpen bij het identificeren van kussens die goed presteren voor zijslapers.

Raadpleeg een professional

Als je specifieke nek- of rugklachten hebt, kan het raadplegen van een fysiotherapeut of ergotherapeut nuttig zijn. Zij kunnen je helpen bij het bepalen van de beste slaaphouding en het aanbevelen van het juiste kussen voor jouw specifieke behoeften.

Onderhoud en verzorging van het kussen voor zijslapers

Om het beste uit je kussen te halen en ervoor te zorgen dat het lang meegaat, is het belangrijk om goed voor het kussen te zorgen. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud en de verzorging van je kussen:

Gebruik een kussensloop

Gebruik altijd een afneembare kussensloop om je kussen te beschermen tegen vuil, zweet en oliën. Een kussensloop kan gemakkelijk worden gewassen en helpt bij het behouden van de hygiëne van het kussen.

Regelmatig luchten

Laat je kussen regelmatig luchten door het op een goed geventileerde plaats te leggen. Dit helpt bij het verwijderen van vocht en zorgt voor een frisse slaapomgeving.

Reiniging volgens instructies

Raadpleeg de instructies van de fabrikant voor de juiste reinigingsmethode van je kussen. Sommige kussens kunnen in de wasmachine worden gewassen, terwijl andere alleen met de hand moeten worden gereinigd.

Vervanging

Het is belangrijk om je kussen regelmatig te vervangen, meestal om de twee tot drie jaar. Na verloop van tijd verliezen kussens hun veerkracht en kunnen ze hun ondersteunende eigenschappen verliezen.

Top 3 beste kussen voor zijslapers

We hebben een aantal kussen geselecteerd welke mogelijk het beste bij je past.

Matt Sleeps – kussen voor zijslapers

Het Matt Sleeps kussen voor zijslapers is speciaal ontworpen om de perfecte ondersteuning te bieden aan mensen die graag op hun zij slapen. Met dit kussen geniet je van een optimale slaaphouding en een heerlijke nachtrust.

Dankzij de verschillende hoogtes kun je het kussen aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur en lichaamsbouw. Hierdoor creëer je de ideale slaapomgeving en verminder je de kans op nek- en schouderklachten. Het midden is iets lager en de zijkanten iets hoger. Hierdoor heb je altijd goede ondersteuning. Of je nou rug of zijslaper bent of woelt in je slaap.

Het kussen heeft een zachte en ademende hoes die wasbaar is, waardoor het eenvoudig schoon te houden is. Dit zorgt voor een hygiënische slaapomgeving en langdurig comfort.

Met het Matt Sleeps kussen voor zijslapers haal je het beste uit je nachtrust. Geniet van de optimale ondersteuning en word uitgerust wakker, klaar voor een nieuwe dag.

Matt Sleeps Kussen
4.8
€89,00

Wist je dat een goed kussen voor ongeveer 20% het totale ligcomfort bepaalt en dat het nek- en schouderpijn kan voorkomen? Wij hebben een uniek kussen ontwikkeld dat zowel perfecte support voor rug als zijslapers verzorgt. Het kussen is 12 cm dik.

Pros:
 • Bepaalt 20% totale ligcomfort
 • Voorkomt nek- en schouderpijn
 • Verzorgt perfecte support voor rug- en zijslapers
 • Maat: 70 x 40 cm
Cons:
 • Wat zwaarder dan een normaal kussen

CozySense – kussen voor zijslapers

Het Cozysense hoofdkussen is de perfecte metgezel voor een goede nachtrust en ultiem comfort. Dit kussen biedt een optimale ondersteuning voor hoofd en nek, zodat je kunt genieten van een ontspannen slaapervaring. Het zorgt voor een goede uitlijning van de wervelkolom en vermindert drukpunten. De hoes van het Cozysense hoofdkussen is gemaakt van zacht en ademend materiaal, wat bijdraagt aan een frisse en hygiënische slaapomgeving. Bovendien is de hoes afneembaar en wasbaar voor gemakkelijk onderhoud. Met het Cozysense hoofdkussen investeer je in een goede nachtrust en welzijn. Het biedt de juiste ondersteuning en comfort, zodat je elke ochtend uitgerust en energiek wakker wordt.

CozySense® Hoofdkussen
4.0
€59.00

Ben jij op zoek naar een hoofdkussen dat je écht comfortabel laat slapen? Wil je heerlijk uitgerust wakker worden? Je dag vol energie beginnen? Het CozySense hoofdkussen heeft precies wat je nodig hebt!

Pros:
 • Betere nachtrust
 • Tegen nekpijn, rugpijn en hoofdpijn
 • Ergonomisch design
 • Verkoelend effect
 • Duurzaam & Veilig
 • Geschikt voor zijslapers, rugslapers en buikslapers

CloudPillo – kussen voor zijslapers

Het Cloudpillo kussen voor zijslapers is een uitstekende keuze voor een goede nachtrust en ultiem comfort. Dit kussen is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van mensen die graag op hun zij slapen.

Het Cloudpillo kussen voor zijslapers is gevuld met traagschuim blokjes. Deze vulling zorgt voor een optimale uitlijning van hoofd en nek, waardoor drukpunten worden verlicht en de slaaphouding wordt verbeterd.

Dankzij het ergonomische ontwerp biedt het kussen een perfecte pasvorm en ondersteuning voor zijslapers. Het zorgt voor een stabiele ligpositie en bevordert een gezonde wervelkolomuitlijning tijdens de slaap. Je kunt het kussen dus aanpassen in hoogte.

Het kussen heeft een ademende en hypoallergene hoes die gemakkelijk afneembaar en wasbaar is. Hierdoor blijft het kussen fris en hygiënisch.

Met het Cloudpillo kussen voor zijslapers geniet je van een diepe en comfortabele slaap. Het biedt de juiste ondersteuning en helpt bij het verminderen van nek- en schouderklachten. Kies voor het Cloudpillo kussen en geef jezelf de beste slaapervaring.

Cloudpillo Hoofdkussen
3.7
€55,96

Het Cloudpillo hoofdkussen is een innovatief product dat een revolutie teweegbrengt in de wereld van kussens. Dit kussen is speciaal ontworpen om het ultieme slaapcomfort te bieden en een goede nachtrust te bevorderen.

Pros:
 • Betere nachtrust
 • Voor buik, rug en zij slapers
 • Tegen nekpijn, rugpijn en hoofdpijn
 • Jij kiest hard- of zachtheid
 • Te gebruiken met je normale kussensloop
 • Voorzien van een uitwasbare buitenhoes
 • Blijft koel in de zomer en warm in de winter
 • Door 1.500+ Nederlanders beoordeeld met 5 sterren
 • 30-dagen proefslapen
Cons:
 • Materiaal kan wat ruw aanvoelen

Conclusie – kussen voor zijslapers

Het beste kussen voor zijslapers biedt de juiste hoogte, stevigheid en ondersteuning voor een goede nachtrust. Het zorgt voor de juiste uitlijning van de wervelkolom, verlicht drukpunten en bevordert een gezonde slaaphouding. Bij het kiezen van het beste kussen voor zijslapers is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte, stevigheid, ergonomische vorm, materiaal, ademend vermogen en allergievriendelijkheid.

Het vinden van het perfecte kussen kan een persoonlijke zoektocht zijn, dus neem de tijd om verschillende kussens uit te proberen en luister naar je eigen lichaam. Het lezen van beoordelingen en recensies kan ook nuttig zijn bij het maken van je keuze. Vergeet niet om goed voor je kussen te zorgen door het gebruik van een kussensloop, regelmatig te luchten en het kussen volgens de instructies van de fabrikant te reinigen.

Investeer in het beste kussen voor zijslapers en geniet van een goede nachtrust vol comfort en ondersteuning. Met het juiste kussen kun je wakker worden zonder nek- en rugpijn en klaar zijn voor een energieke dag. Neem de tijd om het juiste kussen te vinden dat bij jouw behoeften past en creëer een slaapomgeving waarin je optimaal kunt ontspannen en herstellen.

 

Waar ben je naar op zoek?