Hoofd kussen kopen? Bekijk online de top 10 beste hoofd kussens! Tip

8 minuten

 

hoofd kussen

Beste Hoofd Kussen: Een goede nachtrust is van vitaal belang voor onze fysieke en mentale gezondheid. Het juiste hoofdkussen speelt een cruciale rol bij het creëren van een comfortabele slaapomgeving. Een hoofdkussen biedt niet alleen ondersteuning aan ons hoofd en nek, maar helpt ook bij het handhaven van een goede lichaamshouding tijdens het slapen. In dit artikel zullen we bespreken waarom het kiezen van het juiste hoofd kussen belangrijk is, en welke factoren u moet overwegen bij het maken van uw keuze.

Het belang van het beste hoofd kussen

Een hoofdkussen van goede kwaliteit kan een groot verschil maken in uw slaapkwaliteit en algehele welzijn. Hier zijn enkele redenen waarom het kiezen van het juiste hoofdkussen belangrijk is:

Ondersteuning van de nek

Een goed hoofdkussen biedt de juiste ondersteuning aan uw nek en helpt de natuurlijke kromming van uw wervelkolom te behouden. Dit kan helpen om nekpijn, stijfheid en spanning te verminderen.

Uitlijning van de wervelkolom

Een goed kussen zorgt voor een goede uitlijning van uw wervelkolom, van uw nek tot uw onderrug. Dit helpt om drukpunten te verminderen en helpt bij het voorkomen van rugpijn.

Comfortabele slaaphouding

Het juiste hoofdkussen kan u helpen een comfortabele slaaphouding aan te nemen. Dit bevordert een diepere slaap en vermindert de kans op draaien en woelen tijdens de nacht.

hoofd kussen 2

Hoofdkussen kopen: factoren om rekening mee te houden

Bij het kiezen van het juiste hoofdkussen zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

Slaaphouding

Uw slaaphouding bepaalt het type kussen dat het beste bij u past. Als u een rugslaper bent, heeft u een kussen nodig dat voldoende ondersteuning biedt aan uw nek en hoofd zonder ze te veel op te tillen. Zijslapers hebben een dikker kussen nodig om de ruimte tussen het hoofd en de schouders op te vullen, terwijl buikslapers een dunner kussen nodig hebben om de nek niet te veel te belasten.

Materiaal

Hoofd kussens zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder traagschuim, veren, dons, synthetische vezels en latex. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en voordelen. Traagschuimkussens passen zich bijvoorbeeld aan de vorm van uw hoofd en nek aan, terwijl veren- en donskussens veerkrachtiger kunnen zijn. Kies een materiaal dat zowel comfortabel als ondersteunend is voor uw specifieke behoeften.

Stevigheid

De stevigheid van een hoofdkussen is een persoonlijke voorkeur. Sommige mensen geven de voorkeur aan een steviger kussen dat meer ondersteuning biedt, terwijl anderen liever een zachter kussen hebben voor meer comfort. Het belangrijkste is dat het kussen voldoende ondersteuning biedt aan uw nek en hoofd, terwijl het ook comfortabel aanvoelt. Probeer verschillende stevigheidsniveaus uit om te bepalen wat het beste bij u past.

Allergievriendelijkheid

Als u last heeft van allergieën, is het belangrijk om een hoofdkussen te kiezen dat allergievriendelijk is. Kies bijvoorbeeld voor een kussen met een hypoallergene hoes om de blootstelling aan allergenen zoals huisstofmijten en pollen te verminderen.

Onderhoudsgemak

Overweeg ook het onderhoudsgemak van het kussen. Sommige kussens zijn machinewasbaar, terwijl andere alleen chemisch gereinigd kunnen worden. Controleer de onderhoudsinstructies van het kussen om ervoor te zorgen dat u het op de juiste manier kunt schoonmaken en onderhouden.

hoofd kussen 3

Tips voor een goede slaaphouding: het beste hoofd kussen

Zorg voor de juiste hoogte van je hoofd kussen

Het hoofdkussen moet de ruimte tussen uw hoofd, nek en schouders opvullen om een goede uitlijning van de wervelkolom te bevorderen. Pas de hoogte van het kussen aan op basis van uw slaaphouding en individuele behoeften.

Kies de juiste ondersteuning bij je hoofd kussen

Het kussen moet voldoende ondersteuning bieden aan uw nek en hoofd om spanning en pijn te verminderen. Zorg ervoor dat het kussen de natuurlijke kromming van uw nek volgt en geen onnodige druk uitoefent.

Controleer de vervaldatum van je hoofd kussen

Net als elk ander product heeft een hoofd kussen een beperkte levensduur. Vervang uw hoofdkussen regelmatig, meestal om de twee tot drie jaar, om ervoor te zorgen dat het nog steeds optimale ondersteuning en comfort biedt.

Hoofdkussen zijslaper

Als zijslaper is het belangrijk om een hoofdkussen te kiezen dat voldoende ondersteuning biedt aan je hoofd en nek. Kies een kussen met een gemiddelde tot hoge dikte en een medium tot stevige stevigheid. Materialen zoals traagschuim en latex zijn geschikt voor zijslapers vanwege hun aanpassingsvermogen. Overweeg ook een kussen met een speciale vorm voor zijslapers. Probeer verschillende kussens uit om de beste pasvorm en comfort te vinden.

Cloudpillo Hoofdkussen
3.7
€55,96

Het Cloudpillo hoofdkussen is een innovatief product dat een revolutie teweegbrengt in de wereld van kussens. Dit kussen is speciaal ontworpen om het ultieme slaapcomfort te bieden en een goede nachtrust te bevorderen.

Pros:
 • Betere nachtrust
 • Voor buik, rug en zij slapers
 • Tegen nekpijn, rugpijn en hoofdpijn
 • Jij kiest hard- of zachtheid
 • Te gebruiken met je normale kussensloop
 • Voorzien van een uitwasbare buitenhoes
 • Blijft koel in de zomer en warm in de winter
 • Door 1.500+ Nederlanders beoordeeld met 5 sterren
 • 30-dagen proefslapen
Cons:
 • Materiaal kan wat ruw aanvoelen

Derila hoofdkussen

Het Derila hoofdkussen is een comfortabel kussen dat verkrijgbaar is in verschillende varianten om aan verschillende slaapbehoeften te voldoen. Het kussen is ontworpen om een goede ondersteuning te bieden aan je hoofd en nek, ongeacht je slaaphouding.

Daarnaast zijn de kussens van Derila gemaakt van hoogwaardige materialen die zorgen voor duurzaamheid en comfort. De kussens hebben een goede ventilatie, waardoor je tijdens je slaap koel en droog blijft.

Derila Kussen kopen 50 % korting - Officiële Shop
3.5
€39,95

Het Derila hoofdkussen is een comfortabel kussen dat verkrijgbaar is in verschillende varianten om aan verschillende slaapbehoeften te voldoen. Het kussen is ontworpen om een goede ondersteuning te bieden aan je hoofd en nek, ongeacht je slaaphouding.

Pros:
 • heeft een verbazingwekkend hoge veerkracht door het traagschuim
 • verliest zijn vorm niet door het traagschuim
 • Drukverlichtend schuim
 • Individueel uitneembare lagen
 • Voor alle slaapposities en lichaamstypes
Cons:
 • Duurder

Emma hoofdkussen

Het Emma hoofdkussen is een populaire keuze voor een goede nachtrust. Dit kussen is ontworpen om optimaal comfort en ondersteuning te bieden aan verschillende slaapstijlen en behoeften.

Het Emma hoofdkussen is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een innovatief ontwerp. Daarnaast heeft het kussen een laag traagschuim die zich aanpast aan de contouren van je hoofd en nek. Dit biedt drukverlichting en ondersteuning op de juiste plaatsen.

Het Emma hoofdkussen heeft een verstelbare hoogte. Je kunt de binnenste vulling aanpassen aan je persoonlijke voorkeur en slaaphouding. Hierdoor kun je het kussen aanpassen aan jouw individuele behoeften en comfortniveau.

Emma kussen: Stevig voor extra steun | Emma Sleep
€69,99

Het Emma hoofdkussen is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een innovatief ontwerp. Het kussen heeft een gepatenteerde Airgocell®-schuimlaag, die zorgt voor een goede luchtcirculatie en temperatuurregulatie. Dit helpt om oververhitting tijdens het slapen te voorkomen.

Pros:
 • Drukverlichtend schuim
 • Individueel uitneembare lagen
 • Voor alle slaapposities en lichaamstypes
Cons:
 • Hooggeprijsd

IKEA hoofdkussen

Bij IKEA kun je diverse hoofdkussens vinden die geschikt zijn voor verschillende slaapvoorkeuren. Er zijn zachte en donzige kussens, stevigere kussens met ondersteuning voor nek en schouders, en kussens met memory foam voor drukverlichting. Daarnaast zijn er ook kussens met gelvezels en ademende hoezen. Het is raadzaam om de kussens in de winkel te proberen om te bepalen welk kussen het beste bij jou past als zijslaper.

Kussen, SKOGSFRKEN, hoog, 60x70 cm - IKEA
3.0
€17.99

Dit ondersteunende kussen zorgt ervoor dat je lekker slaapt - door de zachte, luchtige polyestervulling en de stof van lyocell/katoen die ademt en vocht absorbeert. Je krijgt elke avond zin om naar bed te gaan!

Pros:
 • Hoog, onderhoudsvriendelijk kussen van katoen en lyocell
 • Gevuld met gatenvezels en gerecyclede bronnen
 • Fris en gelijkwaardig slaapklimaat
 • Goede keuze voor zij- of rugslapers
 • Wasbaar op 60°C

Hoofdkussen Action

Het hoofdkussen van Action is een voordelig kussen dat verkrijgbaar is in verschillende varianten. Het assortiment kan variëren, maar over het algemeen biedt Action hoofdkussens in verschillende stevigheidsniveaus en materialen.

De kussens van Action zijn ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden tijdens het slapen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jou past.

Het is belangrijk om te weten dat de kwaliteit van het hoofdkussen van Action kan variëren, aangezien Action bekend staat om zijn betaalbare prijzen. Het is raadzaam om de kussens persoonlijk te bekijken en te voelen voordat je er een aanschaft, om te beoordelen of het hoofdkussen aan jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften voldoet.

Action Webshop | Tomado elektrisch warmtekussen
4.0
€39,99

Dit heerlijke elektrische warmtekussen van Tomado is gemaakt van extra zacht fleecemateriaal. Het is bij uitstek geschikt als je zoekt naar ontspanning en warmte voor je nek, schouders en rug. Bovendien is het dé oplossing voor jou als je spierpijn wilt verlichten.

Pros:
 • Schakelaar met 6 warmtestanden
 • Met timer
 • Wasbaar op 30 °C
 • Alléén online verkrijgbaar
Cons:
 • Complexe afstandsbediening

Hoofdkussen nekklachten

Bij nekklachten is het belangrijk om een hoofdkussen te kiezen dat de juiste ondersteuning biedt. Kies een kussen dat de natuurlijke kromming van je nek volgt en je hoofd in een neutrale positie houdt. Materialen zoals traagschuim of latex kunnen helpen bij drukverlichting. Probeer verschillende kussens uit voordat je er een aanschaft en overleg met een specialist indien nodig.

Matt hoofdkussen

Het Matt hoofdkussen is een comfortabel en ondersteunend kussen dat zorgt voor een goede nachtrust. Dit kussen is ontworpen met hoogwaardige materialen en innovatieve technologieën.

Het Matt hoofdkussen heeft een vulling van traagschuim, wat zorgt voor een uitstekende drukverlichting en aanpassing aan de contouren van je hoofd en nek. Dit helpt om spanning en drukpunten te verminderen, waardoor je comfortabel kunt rusten.

Het kussen heeft een ergonomisch ontwerp dat specifiek gericht is op het bieden van optimale ondersteuning voor de nek. Het zorgt voor een juiste uitlijning van de wervelkolom, wat kan helpen bij het verminderen van nekklachten en het bevorderen van een gezonde slaaphouding.

Daarnaast heeft het Matt hoofdkussen een ademende en hypoallergene hoes die zorgt voor een frisse en gezonde slaapomgeving. De hoes is gemakkelijk afneembaar en wasbaar, waardoor je het kussen eenvoudig schoon en hygiënisch kunt houden.

Matt Sleeps Kussen
4.8
€89,00

Wist je dat een goed kussen voor ongeveer 20% het totale ligcomfort bepaalt en dat het nek- en schouderpijn kan voorkomen? Wij hebben een uniek kussen ontwikkeld dat zowel perfecte support voor rug als zijslapers verzorgt. Het kussen is 12 cm dik.

Pros:
 • Bepaalt 20% totale ligcomfort
 • Voorkomt nek- en schouderpijn
 • Verzorgt perfecte support voor rug- en zijslapers
 • Maat: 70 x 40 cm
Cons:
 • Wat zwaarder dan een normaal kussen

HEMA hoofdkussen

Het Hema hoofdkussen is een populair en betaalbaar kussen dat verkrijgbaar is bij Hema. Dit kussen is ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden voor een goede nachtrust.

Het Hema hoofdkussen is verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder zachte, medium en stevigere opties. Je kunt het kussen kiezen op basis van je persoonlijke voorkeur en slaaphouding.

De kussens van Hema zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en bieden een goede ondersteuning voor je hoofd en nek. Ze zijn ontworpen om je een comfortabele slaapomgeving te bieden.

Daarnaast zijn de Hema hoofdkussens vaak voorzien van een hoes die eenvoudig te verwijderen en te wassen is. Dit maakt het gemakkelijk om het kussen schoon en fris te houden.

Het is belangrijk op te merken dat de ervaring met het Hema hoofdkussen voor iedereen anders kan zijn. Ieder individu heeft verschillende voorkeuren en behoeften als het gaat om hoofdkussens. Het is daarom raadzaam om persoonlijk te ervaren en te testen voordat je een definitieve keuze maakt.

Hoofdkussen 60x70 HEMA
2.5
€70,00

Dit donzen hoofdkussen van 60 bij 70 cm is helemaal gevuld met gerecycled materiaal. Het tijk, de buitenkant is van katoen percal, dat heeft een luxe uitstraling en voelt zacht, stevig en iets verkoelend aan. 

Pros:
 • Donzen hoofdkussen van 60 bij 70 cm
 • Gevuld met gerecycled materiaal.
 • Katoen percal met een luxe uitstraling
 • Totaal vulgewicht van 900 gram.
 • Buitenkant: 70% gerecycled dons en 30% gerecyclede veertjes.
 • Binnenkant:15% gerecycled dons en 85% gerecyclede veertjes.
Cons:
 • Wat hoger geprijsd

Bamboe hoofdkussen

Een bamboe hoofdkussen is een kussen dat gevuld is met bamboevezels of bevat een tijk (hoes) gemaakt van bamboestof. Dit type kussen biedt verschillende voordelen en kenmerken:

1. Ademend vermogen

Bamboevezels staan bekend om hun ademende eigenschappen. Ze zorgen voor een goede luchtcirculatie, waardoor vocht en warmte worden afgevoerd. Dit kan helpen om oververhitting tijdens het slapen te voorkomen en zorgt voor een koelere slaapomgeving.

2. Hypoallergeen

Bamboevezels hebben van nature antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Hierdoor is een bamboe hoofdkussen vaak geschikt voor mensen met allergieën of gevoelige huid, omdat het allergenen zoals huisstofmijt kan verminderen.

3. Zachtheid

Bamboevezels voelen zacht en soepel aan. Een bamboe hoofdkussen kan daardoor een comfortabele slaapervaring bieden.

4. Milieuvriendelijk

Bamboe is een duurzaam materiaal, omdat het snel groeit en weinig water en pesticiden nodig heeft. Een bamboe hoofdkussen kan daarom een milieuvriendelijke keuze zijn.

Bamboo Comfort Hoofdkussen Bamboe - 60x70
3.5
€29,95

Het Bamboo Comfort hoofdkussen is een koel en comfortabel kussen. Voorzien van een luxe tijk gemaakt van perkal katoen gestept en gevuld met bamboe. Kussen is gevuld met ca 900 gram veerkrachtige polyester vezelbolletjes.

Pros:
 • Kleur: Wit
 • Maat: 60x70 cm
 • Materiaal vulling: Synthetisch
 • Materiaal tijk: Perkal gestept bamboe
Cons:
 • Mindere kwaliteit

Hoofdkussen buikslaper

Als buikslaper is het belangrijk om een hoofdkussen te kiezen dat je nek en ruggengraat in een zo natuurlijk mogelijke positie houdt. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van een hoofdkussen voor buikslapers:

1. Laag profiel

Kies een hoofdkussen met een laag profiel, zodat je hoofd en nek niet te ver omhoog worden geduwd. Een dunner kussen kan helpen om je wervelkolom in een rechte lijn te houden en de druk op je nek te verminderen.

2. Zachtheid

Ga voor een kussen dat zacht aanvoelt en zich gemakkelijk aanpast aan de vorm van je hoofd. Een te stevig kussen kan oncomfortabel zijn voor buikslapers, omdat het je nek in een onnatuurlijke positie kan dwingen.

3. Materialen

Overweeg een kussen met vulling zoals dons, veren of zachte synthetische materialen. Deze materialen bieden meestal de gewenste zachtheid en flexibiliteit.

4. Probeer uit

Het is raadzaam om verschillende kussens uit te proberen om te bepalen welk kussen het meest comfortabel aanvoelt voor jou als buikslaper. Neem de tijd om de juiste pasvorm en ondersteuning te vinden.

CozySense® Hoofdkussen
4.0
€59.00

Ben jij op zoek naar een hoofdkussen dat je écht comfortabel laat slapen? Wil je heerlijk uitgerust wakker worden? Je dag vol energie beginnen? Het CozySense hoofdkussen heeft precies wat je nodig hebt!

Pros:
 • Betere nachtrust
 • Tegen nekpijn, rugpijn en hoofdpijn
 • Ergonomisch design
 • Verkoelend effect
 • Duurzaam & Veilig
 • Geschikt voor zijslapers, rugslapers en buikslapers

Hoofdkussen wassen

Om een hoofdkussen te wassen, verwijder je de kussensloop en hoes, controleer je het waslabel voor instructies, gebruik je een mild wasmiddel en was je het hoofdkussen in de machine volgens de aanbevolen instellingen. Laat het hoofdkussen op natuurlijke wijze drogen en klop het op voordat je het weer gebruikt.

Conclusie: beste hoofd kussen

Het kiezen van het juiste hoofd kussen is essentieel voor een goede nachtrust en het bevorderen van een gezonde lichaamshouding tijdens het slapen. Overweeg uw slaaphouding, het materiaal, de stevigheid en allergievriendelijkheid bij het maken van uw keuze. Experimenteer met verschillende kussens totdat u het perfecte kussen vindt dat aan uw behoeften voldoet. Vergeet niet om uw hoofd kussen regelmatig te vervangen en te onderhouden om te zorgen voor een optimale ondersteuning en hygiëne. Met het juiste hoofd kussen kunt u genieten van een goede nachtrust en een uitgerust gevoel elke ochtend.

Beste matras bij je beste hoofd kussen

Wil je weten wat het beste matras is bij je kussen? Kijk dan op onze pagina over het beste matras!

Waar ben je naar op zoek?