Dekbed in droger: Praktische tips

6 minuten

dekbed in droger

Als je een dekbed in droger wilt drogen, zijn hier enkele praktische tips die je kunt volgen:

Dekbed in droger – enkele praktische tips

1. Controleer de labels en instructies

Raadpleeg de labels op het dekbed en lees de onderhoudsinstructies zorgvuldig door. Fabrikanten geven vaak specifieke richtlijnen over het al dan niet drogen van het dekbed in de droger.

2. Kies de juiste droogstand

Als de instructies aangeven dat het dekbed in de droger kan, selecteer dan een lage temperatuurstand. Vermijd hoge temperaturen, omdat dit de donsveren kan beschadigen.

3. Gebruik tennisballen of droogballen

Voeg een paar schone tennisballen of speciale droogballen toe aan de droger. Dit helpt om klonten in het dons op te breken en zorgt voor een betere verdeling van de warmte.

4. Controleer regelmatig

Haal het dekbed regelmatig uit de droger om te controleren op vochtigheid en klonten. Schud het dekbed voorzichtig op om eventuele klonten te verminderen en bevorder de luchtcirculatie.

5. Gebruik extra tijd indien nodig

Donzen dekbedden kunnen langer duren om volledig te drogen vanwege hun dikte en isolatie. Als het dekbed nog steeds vochtig is na de eerste cyclus, laat het dan langer in de droger op een lage temperatuur.

6. Laat het dekbed natuurlijk drogen indien mogelijk

Als je twijfelt of als de instructies aangeven om het dekbed niet in de droger te doen, kies er dan voor om het op natuurlijke wijze te laten drogen. Leg het plat of hang het op een rek in een goed geventileerde ruimte.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en de specifieke instructies van de fabrikant op te volgen om ervoor te zorgen dat je het dekbed op de juiste manier behandelt. Als je twijfelt, is het altijd raadzaam om contact op te nemen met de fabrikant of een professionele stomerij voor advies.

7. Opkloppen van het dekbed na het drogen in de droger

Na het drogen van een dekbed in de droger, is het aan te raden om het dekbed voorzichtig op te kloppen. Dit zorgt ervoor dat de vulling gelijkmatig wordt verdeeld en het dekbed zijn oorspronkelijke vorm en volume behoudt. Je kunt het dekbed voorzichtig opkloppen door er zachtjes op te tikken of het voorzichtig te schudden. Op deze manier worden eventuele klonten in de vulling losgemaakt en wordt het dekbed weer luchtig en pluizig. Het opkloppen helpt ook om de isolerende eigenschappen van het dekbed te behouden. Zorg ervoor dat je het dekbed niet te ruw behandelt om schade aan de vulling te voorkomen.

8. Controleer op eventuele schade

Bij het drogen van een dekbed in de droger is het belangrijk om het dekbed te controleren op eventuele schade voordat je het in de droger plaatst. Kijk goed naar losse naden, scheuren of andere beschadigingen die tijdens het droogproces kunnen verergeren. Als je schade opmerkt, is het beter om het dekbed niet in de droger te doen, omdat dit de schade kan vergroten. Overweeg in plaats daarvan alternatieve droogmethoden, zoals luchtdrogen of professionele reiniging. Door het dekbed vooraf te controleren, voorkom je verdere schade en behoud je de kwaliteit van het dekbed.

9. Beperk het gebruik van de droger

Het is aan te raden om je dekbed niet te vaak in de droger te stoppen. Frequent gebruik van de droger kan de levensduur van het dekbed verminderen en de kwaliteit aantasten. Overmatige hitte en wrijving kunnen de vulling beschadigen en de stof doen slijten. Het is daarom verstandig om het dekbed af en toe op een andere manier te drogen, zoals aan de lucht of door professionele reiniging. Door het gebruik van de droger te beperken, behoud je de integriteit van het dekbed en kun je er langer van genieten.

10. Professionele reiniging

Als je ervoor kiest om je dekbed professioneel te laten reinigen, vermijd dan het drogen van het dekbed in de droger. Nadat het dekbed grondig is gereinigd, hang je het op en laat je het aan de lucht drogen. Op deze manier behoudt het dekbed zijn vorm en kwaliteit. Het drogen van een professioneel gereinigd dekbed in de droger kan mogelijk de vulling beschadigen of klonten veroorzaken. Volg daarom de aanbevelingen van de reinigingsservice en geef het dekbed voldoende tijd om volledig te drogen voordat je het weer op je bed legt.

Kan een dekbed in droger?

Of een dekbed in de droger kan, hangt af van het specifieke dekbed en de instructies van de fabrikant. Over het algemeen wordt het niet aanbevolen om donzen dekbedden in de droger te doen, omdat de hitte en het draaien van de trommel de donsveren kunnen beschadigen. Het is belangrijk om de onderhoudsinstructies van het dekbed te raadplegen voor specifieke richtlijnen.

Sommige dekbedden kunnen echter wel in de droger worden gedroogd, maar op een lage temperatuur en met speciale voorzorgsmaatregelen. Het is essentieel om de instructies van de fabrikant op te volgen om ervoor te zorgen dat het dekbed niet beschadigd raakt.

Als je twijfelt of onzeker bent over het drogen van je dekbed in de droger, is het altijd het beste om het op natuurlijke wijze te laten drogen, bij voorkeur in de buitenlucht of in een goed geventileerde ruimte. Leg het dekbed plat of hang het op een rek, zodat het gelijkmatig kan drogen.

Het is belangrijk om voorzichtig om te gaan met je dekbed en de juiste onderhoudsinstructies te volgen om de kwaliteit en duurzaamheid ervan te behouden. Neem altijd de aanbevelingen van de fabrikant in acht en als je twijfelt, kun je contact opnemen met de fabrikant of een professionele stomerij voor advies.

Dekbed in droger, welke stand?

Als je je dekbed in de droger wilt stoppen, volg dan deze algemene richtlijnen:

1. Lage warmte-instelling

Stel de droger in op een lage warmte-instelling om beschadiging van het dekbed te voorkomen. Kies bij voorkeur voor een delicaat of synthetisch programma.

2. Grote capaciteit

Zorg ervoor dat je een droger gebruikt die groot genoeg is om het dekbed gelijkmatig te kunnen drogen zonder het te proppen.

3. Toevoegen van droogballen

Voeg enkele droogballen of schone tennisballen toe aan de droger. Dit helpt klonten te voorkomen en het dekbed gelijkmatig te laten drogen.

4. Controleer regelmatig

Controleer het dekbed regelmatig tijdens het droogproces om ervoor te zorgen dat het niet te heet wordt en om klonten te voorkomen.

Het is belangrijk om het waslabel van het dekbed te raadplegen voor specifieke instructies. Sommige dekbedden, vooral die met donsvulling, kunnen het beste aan de lucht worden gedroogd om beschadiging van het vulmateriaal te voorkomen. Als je niet zeker weet welke stand het beste is voor jouw dekbed, is het veiliger om het aan de lucht te laten drogen.

Beste dekbed algemeen – Matt Sleeps dekbed 

Een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor onze gezondheid en ons welzijn. Één van de belangrijkste factoren die bijdragen aan een goede nachtrust is het juiste dekbed. Matt Sleeps biedt een dekbed die je het hele jaar door kunt gebruiken.

Bij Matt Sleeps kun je kiezen uit diverse afmetingen zoals 140×200, 200×200 en 220×240. 

Het dekbed bestaat uit een vulling van microvezels die zijn gerecycled. Het is licht van gewicht en extra dun. De tijk is van katoen met een mix van tencel. Katoenen dekbedden zijn ademend en geschikt voor mensen met allergieën. Synthetische dekbedden zijn gemakkelijk te onderhouden en wasbaar. 

Een voordeel van een Tencel dekbed is dat het gemaakt is van een duurzaam materiaal. Tencel wordt geproduceerd uit houtpulp van eucalyptusbomen, die snel groeien en weinig water nodig hebben. Het productieproces van Tencel is milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld katoen, omdat het gebruik maakt van een gesloten circuitsysteem waarbij oplosmiddelen worden gerecycled.

Daarnaast heeft een Tencel dekbed ook enkele andere voordelen:

Zachtheid

Tencel heeft een zijdezachte textuur en voelt comfortabel aan op de huid. Het dekbed biedt een luxe en zachte slaapervaring.

Ademend vermogen

Tencel heeft uitstekende vochtregulerende eigenschappen, waardoor het vocht effectief absorbeert en afvoert. Dit helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur en zorgt voor een droog en comfortabel slaapklimaat.

Hypoallergeen

Tencel is van nature hypoallergeen en heeft antimicrobiële eigenschappen. Dit maakt het dekbed geschikt voor mensen met allergieën of gevoelige huid, omdat het de groei van bacteriën en huisstofmijt remt.

Milieuvriendelijk

Zoals eerder vermeld, is Tencel een duurzaam materiaal dat wordt geproduceerd met respect voor het milieu. Het is biologisch afbreekbaar en heeft een lage impact op het ecosysteem.

Duurzaamheid

Tencel is een sterke vezel die lang meegaat. Het dekbed kan jarenlang meegaan zonder zijn kwaliteit te verliezen, waardoor het een goede investering is op de lange termijn.

Het dekbed heeft ook een 3d mesh rand, wat de ventilatie ten goede komt. Ten slotte zitten er lusjes aan waardoor je je beddengoed vast kunt zetten. Zo valt het niet meer eruit.

Het is belangrijk op te merken dat individuele ervaringen en voorkeuren kunnen variëren, dus het is altijd verstandig om persoonlijk onderzoek te doen en verschillende opties te proberen voordat je een dekbed aanschaft. 

Deken | Voor elke slaper het beste slaapcomfort | Matt
5.0
€129,00

Een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor onze gezondheid en ons welzijn. Één van de belangrijkste factoren die bijdragen aan een goede nachtrust is het juiste dekbed. Matt Sleeps biedt een dekbed die je het hele jaar door kunt gebruiken.

Pros:
  • Goed voor jou en de planeet
  • Anti allergeen & wasbaar
  • 30 dagen gratis uitproberen

Waar ben je naar op zoek?