Boxspring met opbergruimte kopen? Ontdek de beste modellen

9 minuten

boxspring met opbergruimte

Een boxspring met opbergruimte kopen? Een boxspring is het meest comfortabele bed dat je kunt hebben, vooral met opbergruimte. Je kunt de opbergruimte meestal met één hand openen door het slimme mechanisme. Ontdek hier de beste 1-persoons boxspring met opbergruimte, twijfelaars en tweepersoons boxspring met opbergruimte voor thuis.

Wat is een boxspring?

Een boxspring is een type bed dat bestaat uit een matras en een box (vaak met opbergruimte) waarop het matras rust. De box is meestal voorzien van veren waardoor de boxspring goede ondersteuning biedt voor het matras en de slaper die erop ligt. Een boxspring met opbergruimte is meestal iets hoger dan een normaal bed, wat het in- en uitstappen makkelijk maakt. Een boxspring is hygiënisch en biedt in de meeste gevallen opbergruimte voor je spullen. Een goede boxspring bestaat meestal uit een houten box gemaakt van massief hout, triplex, multiplex of een combinatie hiervan met daarin een lattenbodem.

Waar moet je opletten bij het kopen van een boxspring met opbergruimte?

Wanneer je een boxspring met opbergruimte wil kopen moet je vooral letten op de volgende zaken: 

 1. Grootte en capaciteit: Let erop dat het bed groot genoeg is voor je spullen en dat het de juiste afmetingen heeft voor de beschikbare ruimte in je slaapkamer.
 2. Kwaliteit van de opbergruimte: Zorg ervoor dat de opbergruimte stevig en duurzaam is, zodat je spullen er veilig in kunnen worden opgeborgen.
 3. Toegang tot de opbergruimte: Let erop dat de opbergruimte gemakkelijk te openen is, zodat je eenvoudig bij je spullen terecht kunt.
 4. Matras en vering: Zorg dat de boxspring met opbergruimte een comfortabel matras en een goede vering heeft voor de juiste ondersteuning en comfort tijdens het slapen.
 5. Prijs: Vergelijk de prijzen van verschillende modellen om er zeker van te zijn dat je waar voor je geld krijgt.
 6. Garantie en retourbeleid: Zorg ervoor dat de boxspring een garantie en een goed retourbeleid heeft, zodat je in geval van problemen je aankoop kunt terugbrengen of laten repareren.

Voordelen boxspring met opbergruimte

Er zijn een aantal voordelen van een boxspring met opbergruimte:

 1. Extra opbergruimte: De meest voor de hand liggende voordeel is dat het extra opbergruimte biedt onder het matras, waar je spullen kunt opbergen die je anders in de slaapkamer zou moeten opbergen.
 2. Ruimtebesparend: De opbergruimte is vaak onder het matras geplaatst, waardoor deze niet extra ruimte in de slaapkamer inneemt.
 3. Comfortabel: Een boxspring staat bekend om zijn comfort en ondersteuning. De vering in de box is vaak van pocketvering, waardoor deze goede ondersteuning biedt.
 4. Goede ventilatie: De opbergruimte kan vaak worden geventileerd, waardoor vocht en geurtjes in de opbergruimte beperkt blijven.
 5. Gemakkelijk toegankelijk: De opbergruimte is vaak gemakkelijk toegankelijk, omdat deze kan worden geopend door het matras op te tillen, zodat je snel en gemakkelijk de spullen kunt pakken die je nodig hebt.
 6. Veel opties: Een boxspring met opbergruimte vind je in verschillende uitvoeringen en formaten.

Nadelen boxspring met opbergruimte

Er zijn een aantal nadelen van een boxspring met opbergruimte:

 1. Prijs: Boxsprings met opbergruimte zijn vaak duurder dan andere soorten boxsprings, omdat ze extra functionaliteiten bieden.
 2. Gewicht: Ze zijn vaak zwaarder en daardoor lastiger te verplaatsen.
 3. Mogelijkheid van vocht: Als de opbergruimte niet goed geventileerd wordt of als er te veel vocht in de opbergruimte blijft hangen, kan dit leiden tot de groei van schimmel.
 4. Minder flexibiliteit: De opbergruimte zit vaak vast aan de boxspring, dus je kunt deze niet verplaatsen of verwijderen als je deze niet meer nodig hebt.
 5. Minder comfort: Sommige mensen vinden de opbergruimte onder het matras minder comfortabel dan een normale boxspring, omdat deze iets hoger ligt. Uiteraard is dit een persoonlijke kwestie. 

Beste boxspring met opbergruimte

Ben je op zoek naar de beste optie? Er zijn diverse merken die dit product aanbieden, zoals Beter Bed, Ikea, Leen Bakker en Swiss Sense. Dit zijn prima boxsprings voor redelijke prijzen, maar als je kiest voor een kwalitatieve boxspring die lang meegaat, kunnen we andere merken aanraden, zoals M-Line, Matt Sleeps, Auping, Tempur of Wave. Deze merken hebben geen boxsprings met opbergruimte, maar wel hele kwalitatieve boxsprings die ook de investering waard zijn. Als je kijkt naar Trustpilot en Google Reviews zijn dat de merken die hoog scoren. Het is natuurlijk per persoon verschillend wat je uiteindelijk belangrijk vindt. 

Boxspring met opbergruimte Ikea

Ikea is een bekende retailketen die verschillende soorten boxsprings met opbergruimte verkoopt in de Nederlandse markt. Bij Ikea vind je 1-persoons boxsprings, tweepersoons boxsprings, maar ook boxsprings voor studentenkamers en zonder hoofdborden indien gewenst. Ze zijn zijn meestal ontworpen in een minimalistische stijl en verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. De boxspring van Ikea heeft een opbergruimte onder het matras, die gemakkelijk toegankelijk is en een grote hoeveelheid opbergruimte biedt. Ze hebben een stevige constructie meestal met pocketvering, wat zorgt voor een goede ondersteuning en comfort.

De prijzen van de boxsprings met opbergruimte van Ikea variëren afhankelijk van de grootte en het model, maar zijn vaak redelijk geprijsd in vergelijking met andere boxsprings met opbergruimte op de markt. Uiteraard heb je dan niet kwalitatief de beste boxspring met opbergruimte, maar als je wat minder budget hebt is een boxspring van Ikea een prima keuze. Ikea biedt een retourbeleid waardoor je het gekochte product binnen een bepaalde periode na aankoop kunt terugbrengen of laten repareren indien er problemen zijn. Het is wel raadzaam om de voorwaarden goed te lezen voor je aankoop.

1-persoons boxspring met opbergruimte

Een 1-persoons boxspring met opbergruimte is een bed dat speciaal is ontworpen voor één persoon met een opbergruimte onder het matras. Deze boxsprings zijn meestal kleiner dan de reguliere boxsprings en passen daardoor in kleinere slaapkamers, studentenkamers of logeerkamers. De opbergruimte bij een 1-persoons bed is vaak onder het matras geplaatst en kan worden geopend door het matras op te tillen. De opbergruimte is meestal groot genoeg voor het opbergen van beddengoed, kleding of andere spullen die je in de slaapkamer wilt opbergen.

Het matras van een 1-persoons boxspring met opbergruimte is speciaal ontworpen voor één persoon en moet goede ondersteuning en comfort bieden. Wil je ook een uitstekend matras aanschaffen? Ontdek onze beste matrassen. De prijzen van een 1-persoons boxspring met opbergruimte variëren afhankelijk van de grootte, de kwaliteit van de opbergruimte en het merk. Het is wel belangrijk om te letten op de garantie en het retourbeleid van de fabrikant bij de aankoop van een 1-persoons boxspring met opbergruimte. 

 

Boxspring met opbergruimte 90×200

Een boxspring met opbergruimte in formaat 90×200 is een bed dat speciaal is ontworpen voor één persoon en dat een opbergruimte heeft onder het matras. Deze boxsprings hebben een breedte van 90 cm en een lengte van 200 cm en zijn daarom geschikt voor kleinere slaapkamers, studentenkamers of logeerkamers waar minder ruimte beschikbaar is. 

De opbergruimte van een boxspring met opbergruimte 90×200 is vaak onder het matras geplaatst en kan worden geopend door het matras op te tillen. Je hebt ook boxsprings met opbergruimte die je kunt uitschuiven. De vering in de box is bij dit soort bedden vaak gemaakt van pocketvering, wat zorgt voor een goede ondersteuning en comfort.

Boxspring 120×200 met opbergruimte

Een boxspring met opbergruimte in formaat 120×200 is een bed dat speciaal is ontworpen voor een persoon of twee personen met een opbergruimte  onder het matras. Deze boxsprings hebben een breedte van 120 cm en een lengte van 200 cm en zijn daarom geschikt voor grotere slaapkamers of voor personen die meer ruimte in bed willen wanneer ze alleen slapen. 

Door een twijfelaar bed met opbergruimte te kopen, vergroot je op een praktische manier je opslag. Je maakt zo efficiënt gebruik van de ruimte en kan gemakkelijk kleding of andere seizoens items opbergen. Daarnaast heb je een ruime keuze aan boxsprings met opbergruimte in de markt. Je hebt ze bijvoorbeeld ook met hoofdbord, maar ook zonder. Deze bedden zijn meestal hoger vergeleken andere soorten bedden met een gemiddelde hoogte van 50 tot 60 cm.

Boxspring 140×200 met opbergruimte

Een boxspring met opbergruimte in formaat 140×200 is een twijfelaar bed dat speciaal is ontworpen voor twee personen en dat een opbergruimte heeft onder het matras. Deze boxsprings hebben een breedte van 140 cm en een lengte van 200 cm. Dit formaat is iets groter dan het formaat 120×200, dus het is geschikt voor personen die meer ruimte in bed willen of samen willen slapen. 

Boxsprings met een formaat van 140×200 zijn een van de meest verkochte boxsprings van Nederland. Het bed is perfect in een wat kleinere slaapkamer en is vaak wat minder duur dan grotere varianten. Dit formaat wordt ‘twijfelaar’ genoemd omdat het niet volledig een 1-persoons boxspring met opbergruimte is maar ook geen volledige 2-persoons boxspring met opbergruimte. Je kunt het bed zien als een ruim 1-persoonsbed of een knus 2-persoons bed. 

Boxspring met opbergruimte 160×200

Heb je een ruime slaapkamer en wil je genieten van comfort, terwijl je genoeg opbergruimte hebt? Dan is een boxspring met opbergruimte 160×200 perfect voor jou! Dit type bed heeft een binnenvering en een opbergruimte onder het matras. De maat 160×200 cm is een standaardmaat voor een tweepersoonsbed. De opbergruimte kan in verschillende vormen zijn, zoals een lade onder het bed of een opbergruimte onder de boxspring. Dit type bed is handig als je weinig ruimte in je slaapkamer hebt en graag extra opbergruimte wilt. Het is ook een goede optie als je een bed zoekt waarin je gemakkelijk extra dekens, kussens of andere items kunt opbergen. 

Boxspring met opbergruimte 180×200

Wil je genieten van ultiem slaapcomfort en tegelijkertijd extra opbergruimte gebruiken? Een boxspring met opbergruimte 180×200 is dan de ideale oplossing! Zo’n type boxspring biedt je onder het slaapgedeelte veel opbergruimte, waar je spullen handig in opbergt. Wat dacht je bijvoorbeeld van extra dekens, kussens, kleding of schoenen? Spullen die normaal vaak los in de slaapkamer rondslingeren kunnen nu netjes worden opgeruimd. Een boxspring met opbergruimte 180×200 is een type bed met een boxspring onderstel met opbergruimte met daar bovenop een matras van 180×200 cm. De opbergruimte kan bijvoorbeeld in de vorm van een opberglade onder het bed zijn of een opbergruimte die zich in de zijkanten van het bed bevindt. 

FAQ

Wat is de beste boxspring volgens de Consumentenbond?

De beste geteste boxspring in 2021 door de Consumentenbond is de Ninety van het merk Avek, dit is geen boxspring met opbergruimte, maar een comfortabele boxspring met een extra topmatras. De Ninety scoort hoog op levensduur, veerkracht en drukverdeling en heeft een pocketvering onderstel in plaats van de eenvoudigere Bonellvering. Volgens de Consumentenbond biedt de boxspring goede ondersteuning, voornamelijk voor buik- en zijslapers. Een minpunt is wel de vochtdoorlatendheid en dat de boxspring vrij prijzig is. Het merk Avek biedt geen boxsprings met opbergruimte aan.

Wat is de gemiddelde levensduur van een boxspring?

De gemiddelde levensduur van een boxspring is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit en hoe goed het wordt onderhouden. Over het algemeen gaan goede kwaliteit boxsprings (met opbergruimte) ongeveer 8 tot 10 jaar mee. Hoewel sommige boxsprings wel 15 jaar of langer kunnen meegaan als ze goed worden onderhouden. Gebruik je een topmatras bovenop je matras? Deze gaat gemiddeld 5 tot 7 jaar mee. Je boxspring onderstel gaat een stuk langer mee, gemiddeld zo’n 20 tot 25 jaar.

Houd er rekening mee dat het matras een belangrijk onderdeel is van de boxspring en vaker vervangen moet worden. Het is aan te raden om regelmatig de stevigheid en de ondersteuning van je boxspring met opbergruimte te controleren. Als de boxspring niet meer ondersteunend is, is het een teken dat het tijd is om een nieuwe aan te schaffen.

Hoe onderhoud je een boxspring?

Een boxspring met opbergruimte vraagt een beetje onderhoud, als je extra lang van het bed wilt genieten. Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om je boxspring goed te onderhouden:

 1. Stoffering: De meeste boxsprings met opbergruimte zijn gestoffeerd. Het is daarom verstandig om de stoffering regelmatig te stofzuigen om stofophoping te voorkomen. Is er sprake van een vlek? Maak dit schoon met een doek en warm water. Lees altijd goed de instructies.
 2. Gebruik een goede matrasbeschermer: Dit helpt om vocht, vuil en andere verontreinigingen op te vangen.
 3. Maak het matras regelmatig schoon: Gebruik een stofzuiger of een borstel om stof en andere vuildeeltjes te verwijderen. 
 4. Roteren en omdraaien van matras: Dit is belangrijk om slijtage van het matras te voorkomen.
 5. Gebruik geen chemicaliën of wasmiddelen: Als je de boxspring met opbergruimte wilt schoonmaken, gebruik dan geen chemicaliën of wasmiddelen. Dit kan schade veroorzaken.
 6. Laat ‘m ademen: Zorg ervoor dat je boxspring voldoende ventilatie krijgt, dit helpt om geurtjes te voorkomen.
 7. Laat ‘m niet onder een raam staan: Dit kan leiden tot vochtproblemen.

Tips bij het kopen 

Bij het kopen van een boxspring komt best wat kijken. Je koopt niet zomaar een bed, maar de plek waar je misschien wel de komende 10 jaar op slaapt. Wil je een elektrisch verstelbare boxspring of eentje met of zonder hoofdbord? Neem dit soort zaken in acht. Er zijn nog een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een boxspring met opbergruimte:

 1. Meet de ruimte: Zo weet je van tevoren of de boxspring zal passen.
 2. Controleer de opbergruimte: Let op de grootte en de locatie van de opbergruimte. Sommige boxsprings hebben een opberglade onder het bed, terwijl andere een opbergruimte aan de zijkanten hebben. Bepaal welke optie het beste bij jouw wensen past.
 3. Kies voor een goede kwaliteit: Investeer in een goede kwaliteit boxspring met een lange levensduur.
 4. Controleer het matras: let op de kwaliteit van het matras, deze moet ondersteunend en comfortabel zijn voor jouw lichaam.
 5. Garantie en retourbeleid: check het garantie- en retourbeleid van de verkoper, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Waar ben je naar op zoek?